dzebe
Feb 17, 2012 at 02:31
|
Re: SPOLSZCZENIE do Civilization IV
ja mam taką uwagę odnośnie pierwszego postu tego tematu.
mianowicie jest tam napisane, że w razie klopotow pod vistą z polską czcionką, zmienić sylfaen.
jestem laikiem komputerowym i oczywiście piszę z perspektywy takiej osoby, i chcę zwrócić uwagę,
że ta informacja była dla mnie nieczytelna i sporo czasu zajęło mi znalezienie info o co w tym chodzi
(nie ma takiego problemu gdy gra się w BtW, ale ja gram w podstawę i jakoś nie przyszlo mi na myśl szukanie
informacji w "SPOLSZCZENIE do Civilization IV: Beyond the Sword" ).
tak więc jeśli jest taka możliwość postuluję o zmianę stosownego fragmentu w temacie "SPOLSZCZENIE do Civilization IV"
i dodanie tak szczegółowej instrukcji, jak w topiku z BtS:

z tymże byłoby dobrze dodać na końcu uwagę, żeby mieć po wszystkim polski język i znaki to trzeba
po restarcie komputera i uruchomieniu gry wejść w: advanced -> options -> wybrać polish.
"Instrukcja - Co zrobić aby była polska czcionka w systemie Windows Vista" made: Lukasvista jest pomocna, ale
nie załatwia sprawy, gdyż punkt 9 jest dla mnie niezrozumiały/niewykonalny we fragmencie "...wypakowujemy zawartość spolszczenie...".
Najczytelniej wg mnie byłoby, gdyby ten pkt.9 wyciąć (skontaktować się z Lukasvista?)
i wkleic w to miejsce tą krótką, wcześniejszą instrukcję. to byłaby najbardziej laicka instrukcja 
mam podstawę civIV i vistę, i wszystko juz mi działa, ale szkoda, ze nie trafila mi się instrukcja w stylu "jak krowie na rowie".
ps. dziękuję autorom za spolszczenie gry 
[Edited by dzebe on Feb 17, 2012 at 04:24]
|