PAwleus
Sept 30, 2020 at 11:38
|
Terra Invicta
Terra Invicta nadchodzi!
John Lumpkin, przewodzący zespołowi odpowiedzialnemu za Long War do XCOM (1 i 2), autor The Human Reach, czyli 2 powieści będących w mojej ocenie znakomitym połączeniem Space Opery i Hard SF, powraca na czele Pavonis Interactive, zbierając na Kickstarterze fundusze na dodatkowe elementy gry, którą mają już podobno rozwiniętą do stanu pre-Alpha (jest rozwijana od 2017 roku, Alpha ma być dostępna w ciągu 3 miesięcy, Beta na wiosnę, a wydanie gry na Steam w lecie 2021), a w której będziemy bronić Ziemi przed inwazją Obcych nie tylko na jej powierzchni, ale też na obszarze całego Układu Słonecznego, gdzie jest uwzględnionych ok. 300 planet i planetoid (Obcy zaczynają z bazą na planecie karłowatej w pasie Kuipera), włącznie ze starciami flot w przestrzeni kosmicznej (o ile dotrwamy do ich zbudowania). Co więcej, walki (i inne interakcje) nie będą się ograniczać tylko do obcych, bo będziemy ostro konkurować z innymi ziemskimi frakcjami, mającymi często sprzeczne cele z naszą, o zasoby państw, a później też o zasoby Układu Słonecznego.
W każdym razie gra zapowiada się bardzo smakowicie i nie mogłem jej nie wesprzeć.
(przy okazji, mimo kilkudziesięciu prób nie udało mi się dostać do wątku z Shadow Empire, co mnie skutecznie zniechęciło do zakończenia AAR, a został mi już tylko 1 post do zrobienia i to tylko warstwa fabularna. Kex, nie mogłem też przeczytać ostatniego posta, który tam umieściłeś - będę jeszcze próbował, ale tracę serce do tutejszego forum, bo co z tego, że może wreszcie się dostanę i uzupełnię AAR, jak nikt tego nie przeczyta, bo nie będzie miał tyle cierpliwości, żeby próbować dziesiątki razy. Tylko entuzjazm z nowych wieści i chęć podzielenia się nim skłoniła mnie do powrotu)
|