delpietro
Status: Moderator

Registered: Oct 18, 2009
IP: Logged
|
Mecz o 3 miejsce: (ROM)Coorp vs delpietro(AME)/DELPIETRO |
[post #1]
|
|
Pozwoliłem sobie założyć ten temat jako że admini się nie kwapili. Wiem że to tylko mały finał pocieszenia, ale z podium antycudaka bardzo się cieszę, bo lubię ten rozgrywki 
Trafiła mi się Ameryka, więc od początku wiatr w oczy, a jak zobaczyłem ze Coorpik ma Rzym to modliłem się żeby było daleko. I nawet było, bo przez wodę w lini prostej jakieś 12 hexów, ale lądem prawie 20 i to przez wzgórza i lasy, więc rozwojówka.
Żelazo było tak daleko że Coorp nawet nie zdecydował się tego surowca podpiąć, ja założyłem dopiero po zbudowania nationala, czyli ok 55-60 tury i jak się okazało miejscówka była super, bo mieścina szybko rosła mimo braku tradycji a i w produkcji mnie mocno windowała w demo. Coorp spróbował coś wskórać podchodząc pod te miasto rycerzami ale miałem sporo longów i kusz więc nie było szans powodzenia.
Odkryłem szybko węgiel, porobiłem fabryki a że ropy nie było na mapie zdecydowałem się na ryzykowny ruch pominięcia atomu kosztem piechoty zmechanizowanej (a i tak odkryłem atom 1 turę później niż przeciwnik). Zaatakowałem przestarzałą armią miasto frontowe tylko po to żeby odwrócić uwagę od głównej siły uderzeniowej w postaci 5 piechot zmechaniowanych + kilku następnych dochodzących. Po 2 tutach oblężenia Coorp bronił się dzielnie i stolica przetrwała na 1hp, ale w następnej już podszedł gienek i Rzym w końcu padł 
Dzięki za grę. Jakiś screen podrzucę wieczorem.
|
Mar 05, 2012 at 08:48
|
|