civ.org.pl forums > Civ4 - Ogólne > problem po instalacji Civ 4 complete
Zmień język na polski. Switch to English.

Print This Topic        Mark Topic as Unread 

civ.org.pl forums > Civilization IV > Ogólne
Poster
Message    
MAKUD
Status: Novice

Posts: 8
Registered: Jan 09, 2013
IP: Logged
problem po instalacji Civ 4 complete [post #1]

witam

Zainstalowałem civ 4 comlete z kolekcji klasyki i po odpaleniu dalej mam tylko wersje podstawowa. Miał ktos taki problem? jak uruchomić BtS? Prosze o szybką odpowiedź bo zaraz jade na urlop bez internetu a chciałbym sobie troche w BtS pograć w wolnym czasie.

Jun 27, 2013 at 11:12

Print
Withking21
Status: Conscript

Posts: 48
Registered: Mar 21, 2013
IP: Logged
Re: problem po instalacji Civ 4 complete [post #2]

W folderze gdzie masz zainstalowaną grę są foldery BtS i WL.

Jun 28, 2013 at 21:48

Print
Zyga
Status: Settler

Posts: 31
Registered: Feb 04, 2003
IP: Logged
Re: problem po instalacji Civ 4 complete [post #3]

A ja mam odwrotnie: po zainstalowaniu Civ IV Complete mam tylko foldery BtS i WL a nie mam folderu z wersją podstawową (a chciałbym ją sobie przypomnieć), Po odpaleniu pojawia mi się tylko BtS. Nie ma żadnej opcji wyboru gry.
Nie zainstalowała mi się również żadna ikonka na pulpicie i grę muszę odpalać z płytki. Co jest?
To jest normalne?
Mam wersję z Cenegi, po spatchowaniu - 3.17

Oct 17, 2013 at 15:40

Print
ramzes46
Status: Administrator

Posts: 5213
Registered: Oct 17, 2006
IP: Logged
Re: problem po instalacji Civ 4 complete [post #4]

podstawka civ4 jest w katalogu głównym np" c:\ ProgramFiles\FiraxisGames\civilization4... i tu plik civilization4.exe

[Edited by ramzes46 on Oct 18, 2013 at 10:42]

_________________________________
http://zewabud.pl/

Oct 18, 2013 at 10:41

Print
Zyga
Status: Settler

Posts: 31
Registered: Feb 04, 2003
IP: Logged
Re: problem po instalacji Civ 4 complete [post #5]

W tym sęk, że ja jej nie mam!
Tak jak pisałem wyżej w folderze \FiraxisGames\ mam folder \Sid Meier's Civilization 4\ a w nim tylko 2 podfoldery: BtS i WL
Gra odpala się tylko jako BtS. Wersji podstawowej ani WL nie mam jak uruchomić.
A na pudełku (Premium Games) jak wół wymienione jest, że gra zawiera wszystkie 3 części.

Edit. W ogóle w wyszukiwarce pliku civilization4.exe nie ma :-O

[Edited by Zyga on Oct 18, 2013 at 14:36]

Oct 18, 2013 at 14:26

Print
Zyga
Status: Settler

Posts: 31
Registered: Feb 04, 2003
IP: Logged
Re: problem po instalacji Civ 4 complete [post #6]

Już wszystko w porządku. Dziwnie się tylko poinstalowało.
Na dysku twardym, oprócz katalogu Firaxis Games, mam również katalog o nic mi nie mówiącym tytule "2K Games". I w nim jest również katalog Firaxis Games, a tam już są wszystkie mi potrzebne pliki wykonywalne.
Gdyby nie mój upór i konsekwentne przeszukiwanie dysku - nigdy bym tego nie znalazł.
Dziwne, że wyszukiwarka też nie znalazła pliku civilization4.exe, choć ten plik, w ww katalogu, tkwi jak byk.

Oct 18, 2013 at 15:22

Print
^ Początek strony ^



Username: Password: Lost your password?

tForum version b0.94.1.2 (© 2003 tForumDevTeam)

The comments published here represent only the personal opinions of the respective users. civ.org.pl and it's staff is not held responsible for the contents of the posts.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Portal civ.org.pl ani jego redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.


hosted by artserwis.pl - praca, konkursy, portfolia dla twórców.