civ.org.pl forums > Civ5 - Ogólne > Civ V, DirectX i Service Pack
Zmień język na polski. Switch to English.

Print This Topic        Mark Topic as Unread 

civ.org.pl forums > Civilization V > Ogólne
Poster
Message    
wojo
Status: Novice

Posts: 6
Registered: Jun 29, 2013
IP: Logged
Civ V, DirectX i Service Pack [post #1]

Witam,
włączając grę, jest wybór jakiego DirectX'a użyć. U mnie jest tylko możliwość gry przy wersji DirectX 9 i tu mam pytanie: czy żeby odpalić Civ V Gold Edition przy Directx 10 lub 11, trzeba mieć SP2 (lub nowszy) z Windowsa 7 czy nie?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

Jul 07, 2013 at 14:21

Print
Degan
Status: Elite

Posts: 595
Registered: Jun 24, 2012
IP: Logged
Re: Civ V, DirectX i Service Pack [post #2]

Aby odpalić grę w Direct 10/11 należy posiadać Vistę lub siódemke. Zrozumiałem że posiadasz windows XP , a i nie istnieje SP2 dla siódemki tylko dla Visty. Na razie żadnych sygnałów o tym aby miał takowy powstać.

_________________________________
Często najmądrzejszą odpowiedzią jest milczenie.

Jul 07, 2013 at 14:46
Gadu-Gadu: 46338727
Print
wojo
Status: Novice

Posts: 6
Registered: Jun 29, 2013
IP: Logged
Re: Civ V, DirectX i Service Pack [post #3]

Mam Windows 7 właśnie i myślałem, że jest już jakiś SP, no ale trudno..
Dziękuję i tak

Jul 07, 2013 at 14:57

Print
Huzar_PL
Status: Hero

Posts: 2447
Registered: Oct 13, 2010
IP: Logged
Re: Civ V, DirectX i Service Pack [post #4]

Trzeba też oczywiście mieć kartę graficzną obsługującą DX10/11 oraz zainstalowane te biblioteki.
Jeśli masz jedno i drugie to najpewniej dopadł Cię problem, z którym i ja się męczyłem. Najprościej jest ustawić sobie samemu parametr odpalający grę w DX11: Steam - CIV5 -> Właściwości -> Ogólne -> Parametry startowe -> i wpisujesz /dx11

_________________________________
Sapere aude!

Jul 07, 2013 at 15:16

Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: Civ V, DirectX i Service Pack [post #5]

Dokładnie system może posiadać DX 10/11 ale najważniejsze to posiadać odpowiednie GPU.

wojo jaką masz karte graficzna?

Jul 07, 2013 at 15:59

Print
Ziro
Status: Elite

Posts: 777
Registered: Feb 14, 2009
IP: Logged
Re: Civ V, DirectX i Service Pack [post #6]

Wojo, jak karta spełnia warunki (DX10/11) to sprawdź zgodność exe od steama, mogło się przestawić (samo mi raz się przestawiło ...) na zgodność z xp i blokowało uruchomienie dx10/11.

_________________________________
Hitori ni nareba fuan ni obieteita kedo

LastFM

Jul 08, 2013 at 12:15
Gadu-Gadu: 7994773
Print
wojo
Status: Novice

Posts: 6
Registered: Jun 29, 2013
IP: Logged
Re: Civ V, DirectX i Service Pack [post #7]

Mam NVIDIA GeForce GTX 560 1GB

PS. to ze wpisaniem w opcjach w Steam /dx11 nie pomogło, dalej do wyboru tylko opcja z DirectX 9

[Edited by wojo on Jul 08, 2013 at 17:57]

Jul 08, 2013 at 17:55

Print
wojo
Status: Novice

Posts: 6
Registered: Jun 29, 2013
IP: Logged
Re: Civ V, DirectX i Service Pack [post #8]

Zrobiłem to co napisała Ziro i działa. Miałem ustawione na zgodność z Vista. Teraz jako zalecane mam ten DX 10 lub 11.
Wielkie dzięki

Jul 08, 2013 at 18:06

Print
^ Początek strony ^



Username: Password: Lost your password?

tForum version b0.94.1.2 (© 2003 tForumDevTeam)

The comments published here represent only the personal opinions of the respective users. civ.org.pl and it's staff is not held responsible for the contents of the posts.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Portal civ.org.pl ani jego redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.


hosted by artserwis.pl - praca, konkursy, portfolia dla twórców.