civ.org.pl forums > Civ6 - Ogólne > Patch for Civilization VI
Zmień język na polski. Switch to English.

Print This Topic        Mark Topic as Unread 

civ.org.pl forums > Civilization VI > Ogólne
Poster
Message    
sirsik
Status: Moderator

Posts: 8100
Registered: Nov 24, 2004
IP: Logged
Patch for Civilization VI [post #1]

http://steamcommunity.com/games/289070/announcements/detail/646658987742411203

_________________________________
If we dig precious things from the land, we will invite disaster.
Near the Day of Purification, there will be cobwebs spun back and forth in the sky.
A container of ashes might one day be throw from the sky, which could burn the land and boil the ocean

Nov 18, 2016 at 06:10
Gadu-Gadu: 1547681
XFire sirsilis
Print
LOBO
Status: Prince

Posts: 3714
Registered: Nov 13, 2003
IP: Logged
Re: Patch for Civilization VI [post #2]

To ja się podzielę linkiem od Azazella co dostałem

https://civilization.com/news/entries/civilization-vi-fall-2016-update-now-live

_________________________________
- Na moim sihillu - warknął Zoltan, obnażając miecz - wyryte jest starodawnymi krasnoludzkimi runami prastare krasnoludzkie zaklęcie.
Niech no jeno który ghul zbliży się na długość klingi, popamięta mnie. O, popatrzcie.
- Ha - zaciekawił się Jaskier, który właśnie zbliżył się do nich. - Więc to są słynne tajne runy krasnoludów? Co głosi ten napis?
- "Na pohybel s********om!"
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
If enemy shows you mercy in battle. Do not return it!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vision without executing is just hallucination

Nov 18, 2016 at 07:20
Gadu-Gadu: 3407354
Print
Benevollus
Status: Veteran

Posts: 509
Registered: Aug 12, 2010
IP: Logged
Re: Patch for Civilization VI [post #3]

Tak trzymać Firaxis! Co prawda to mógłby być "day-1 patch", ale i tak jest nieźle Mam nadzieję że posiedzą jeszcze kilka miesięcy nad balansem w Civ 6 zanim 2k Games wyśle ich do nowego projektu XD

Nov 18, 2016 at 07:36

Print
rafino
Status: Conscript

Posts: 67
Registered: Aug 06, 2004
IP: Logged
Re: Patch for Civilization VI [post #4]

oj tam oj tam , tylko 2,1 gb obadamy w weekend zmiany

Nov 18, 2016 at 07:36

Print
LOBO
Status: Prince

Posts: 3714
Registered: Nov 13, 2003
IP: Logged
Re: Patch for Civilization VI [post #5]

Zmiany są widoczne. Ale wciąż wiele rzeczy nie zmieniono/dopracowano
Ja liczę jeszcze na jakiś DLC (PL+??) na święta I przy okazji tego DLC jeszcze jeden zestaw poprawek

_________________________________
- Na moim sihillu - warknął Zoltan, obnażając miecz - wyryte jest starodawnymi krasnoludzkimi runami prastare krasnoludzkie zaklęcie.
Niech no jeno który ghul zbliży się na długość klingi, popamięta mnie. O, popatrzcie.
- Ha - zaciekawił się Jaskier, który właśnie zbliżył się do nich. - Więc to są słynne tajne runy krasnoludów? Co głosi ten napis?
- "Na pohybel s********om!"
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
If enemy shows you mercy in battle. Do not return it!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vision without executing is just hallucination

Nov 18, 2016 at 08:04
Gadu-Gadu: 3407354
Print
Benevollus
Status: Veteran

Posts: 509
Registered: Aug 12, 2010
IP: Logged
Re: Patch for Civilization VI [post #6]

Pewnie przed świętami jeszcze wrzucą jakieś mikro-dodatki. Myślę, że w którymś DLC jak najbardziej możemy spodziewać się Polski - w końcu wśród City-states nie ma Warszawy

[Edited by Benevollus on Nov 18, 2016 at 08:20]

Nov 18, 2016 at 08:19

Print
zbylon80
Status: Conscript

Posts: 57
Registered: Sept 07, 2011
IP: Logged
Re: Patch for Civilization VI [post #7]

Miesiąc im to zajęło, ale jest. Przyznam, że ilość rzeczy, które były niedopracowane sprawiły, że nie chciało mi się ostatnio siadać do Cywilki. Zapowiada się dzisiaj jednak długi wieczór

Nov 18, 2016 at 08:21

Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: Patch for Civilization VI [post #8]

Na DX12 gra chodzi dużo lepiej i mam wrażenie, że szybciej się wczytuje

Nov 18, 2016 at 10:52

Print
marko
Status: Veteran

Posts: 292
Registered: Oct 18, 2008
IP: Logged
Re: Patch for Civilization VI [post #9]

Rzeczywiscie szybciej sie wczytuje ale nie zależy to od dx12

Nov 18, 2016 at 11:27
Gadu-Gadu: 4931008
Print
pocozyc
Status: Prince

Posts: 4341
Registered: Jul 25, 2003
IP: Logged
Re: Patch for Civilization VI [post #10]

W końcu!! nie które elementy poprawek bardzo cieszą, ale szczerze liczyłem na więcej.

Najważniejsze wg mnie to to:

• Units may no longer be deleted when they are damaged.
• Deleting a unit no longer provides gold.
• Updated Island Plates map to have more hills and mountains.
• Units may no longer remove features from tiles that are not owned by that player.

Fixed an exploit that allowed ranged and bombard units to gain experience when attacking a district with 0 hit points.

a i smaczek
• Miscellaneous polish applied to multiple improvements, districts, and buildings.
na początku myślałem że chodzi o coś "polskiego" ; )))

_________________________________
kiedys jako: coolt_parno
pózniej jako: pocozyc

Nov 18, 2016 at 12:06
Gadu-Gadu: 2640081
Print
zbylon80
Status: Conscript

Posts: 57
Registered: Sept 07, 2011
IP: Logged
Re: Patch for Civilization VI [post #11]

Nie można zmniejszyć rozdzielczości. Okienko popsuli.

Nov 18, 2016 at 12:06

Print
KmicikBis
Status: Conscript

Posts: 45
Registered: Oct 21, 2016
IP: Logged
Re: Patch for Civilization VI [post #12]

Quote:
Azazell wrote:
Na DX12 gra chodzi dużo lepiej i mam wrażenie, że szybciej się wczytuje

AMD wydało nowe sterownik do civki dx12, nie wiem jak z nvidia
Nov 18, 2016 at 16:22

Print
Zerd
Status: Elite

Posts: 628
Registered: Dec 17, 2005
IP: Logged
Re: Patch for Civilization VI [post #13]

U mnie szybciej gra się wczytywała na DX12 przed instalacją najnowszych sterowników nvidii Ale zapewne działanie jest bardziej wydajne z nowymi sterownikami. Nadal niech pracują bo wiele rzeczy jest bez zmian np nie możność zamknięcia gry po dłuższym graniu na win 10. Coś pozmieniali z barbarzyńcami ale chyba tylko ten wykrzyknik, że znają położenie miasta? Nadal na masę i falami gracze AI przysyłają apostołów i misjonarzy. Nie patrzą na obietnice, potępienia i wojny. Trzeba jakoś z tym żyć. Ogólnie w nowej grze udało mi się utrzymać własną religię do renesansu to chyba dam radę dłużej.

Nov 18, 2016 at 19:55

Print
ramzes46
Status: Administrator

Posts: 5213
Registered: Oct 17, 2006
IP: Logged
Re: Patch for Civilization VI [post #14]

Ostatnie sterowniki NVidia skopała:
http://www.dobreprogramy.pl/GeForce-375.86-tez-do-niczego-dwa-wadliwe-sterowniki-w-ciagu-miesiaca,News,77479.html

_________________________________
http://zewabud.pl/

Nov 19, 2016 at 04:22

Print
marko
Status: Veteran

Posts: 292
Registered: Oct 18, 2008
IP: Logged
Re: Patch for Civilization VI [post #15]

Najbardziej mnie boli, ze nie poprawili raportu o tym jaka budowa zostala ukonczona w miescie, pokazuje przewaznie wczesniej ukonczone budowy..

Nov 19, 2016 at 15:47
Gadu-Gadu: 4931008
Print
kb0110
Status: Veteran

Posts: 258
Registered: Mar 07, 2011
IP: Logged
Re: Patch for Civilization VI [post #16]

Racja, mogliby to poprawić, bo to jest strasznie dezorientujące.

Nov 19, 2016 at 18:19

Print
ramzes46
Status: Administrator

Posts: 5213
Registered: Oct 17, 2006
IP: Logged
Re: Patch for Civilization VI [post #17]

Ale gra się trochę lżej

_________________________________
http://zewabud.pl/

Nov 19, 2016 at 19:17

Print
blackblack
Status: Veteran

Posts: 463
Registered: Oct 04, 2005
IP: Logged
Re: Patch for Civilization VI [post #18]

Nie specjalnie widziałem cos sie instalowalo - mam wersje 1.0.0.38 - też taka macie z patchem ?

_________________________________
Gdy spoglądasz w otchłań - ona także patrzy na Ciebie.

Nov 19, 2016 at 19:42

Print
marko
Status: Veteran

Posts: 292
Registered: Oct 18, 2008
IP: Logged
Re: Patch for Civilization VI [post #19]

A mnie sie kolory psuja jak zakoncze gre i wyjde do windowsa to mam pomaranczowy zamiast niebieskiego. Po zainstalowaniu najnowszych sterow od amd karta radeon hd7790

[Edited by marko on Nov 19, 2016 at 20:27]

Nov 19, 2016 at 20:27
Gadu-Gadu: 4931008
Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: Patch for Civilization VI [post #20]

Ja wczoraj po aktualizacji gry zagrałem taką testową rozgrywkę na dużej mapie, 12 civek, poziom king, fraktal mapka i bez zwycięstwa kulturowego. Do 70 tury podbito 2 nieznane mi cywilizacje (zdobyto stolice i to nie CS`y). W tym wypadku jestem naprawdę pod wrażeniem. SI nadal czasami dziwnie postępuje ale jest już co raz lepiej. W civ 4 i 5 można było zapomnieć o takiej agresywności SI.

[Edited by Azazell on Nov 20, 2016 at 07:36]

Nov 20, 2016 at 07:35

Print
Zerd
Status: Elite

Posts: 628
Registered: Dec 17, 2005
IP: Logged
Re: Patch for Civilization VI [post #21]

Ja zauważyłem wyraźne mulenie na DX 12 na nowych sterownikach nvidii (hotfix 379.95) w późniejszym etapie gry i to nie na największej mapce. Civek też zostało tylko 7-8. Nie wiem czy nie wrócę do 373.06 bo na nich gra uruchamiała mi się najszybciej i porównam wrażenia.

W nowej rozgrywce po patchu AI zaskoczyło mnie tym, że bardzo szybko się rozwijali od początku bo nawet na Królu mają od razu 2 pola ulepszone, 2 wojów i zwiadowcę. Ponadto niemal zostałem zniszczony na poczatku gry, gdy miałem tylko stolicę. Podeszło 4 wojów i procarz i ostro zaczęli walić w miasto. W ostatniej chwili ich wystrzelałem bo w następnej turze było by po grze. Czyli atakują śmiało ale później stopniowo tracą zacięcie i chociaż wyprzedzili mnie co niektórzy o 2 epoki to ostatecznie im dorównałem nie zajmując im żadnego miasta. Nie wiem czy wygram bo Ghandii jest już na końcówce wyścigu kosmicznego mimo iż w punktacji ma tylko 2 pkt więcej technologii niż ja. Najwyraźniej coś poomijał a nie przyjrzałem się jeszcze czy wogóle da się polecieć do przodu zostawiają stare techy.
Dalej mają dziwne zachowania. Nawet sojusznik ignoruje mnie, gdy domagam się aby nie nawracał moich miast. Ponadto trzyma całą swoją nędzną armię obok mojej stolicy (Harold Norweg) a sobie do obrony zostawił dwóch admirałów, którzy samotni ( no we dwóch) bronią mu portu. To samo inne nacje np Francja wysłała na mnie całe wojsko nie zostawiając sobie nawet kusznika w stolicy.
Ogólnie to czeka programistów sporo roboty i szkoda tylko, że uparcie nie zatrudnią do AI fachowca mimo krytyki już w civ 5.

Nov 20, 2016 at 10:41

Print
blackblack
Status: Veteran

Posts: 463
Registered: Oct 04, 2005
IP: Logged
Re: Patch for Civilization VI [post #22]

Widać różnicę w zachowaniu AI, na pozimię king nawet 3 wypowiedzialo mi wojnę niemal jednocześnie ale po przekroczeniu granicy (zniszczeniu tylko 1 biblioteki) i daniu sie wystrzelac poprosił o pokój dając znowu wszystkiego dobra luksusowe i kasę. Wiec dużej zmiany nie widzę. Inny przeciwnik konnicami przekroczył granicę pojeździć po kilku obszarach nie robiąc żadnych szkód. Ruchy są wciąż nie skoordynowane i tak naprawdę komputer nie stanowi zagrożenia dla miast. Choć widoczna jest poprawa w zakresie modernizacji jednostek.Ja wciąż czuje niedosyt i nie jest to dla mnie jako starego weterana civki stan satysfakcjonujący. Czekam na dalsze poprawki.

_________________________________
Gdy spoglądasz w otchłań - ona także patrzy na Ciebie.

Nov 21, 2016 at 09:10

Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: Patch for Civilization VI [post #23]

Z tym idiotycznym zachowaniem AI to twórcy muszą coś zrobić wiadomo tu jest kwestia tych agendów liderów. Ktoś na fanatykach przeanalizował pliki odpowiedzialne za zachowanie SI i stwierdził, że wymagają jeszcze balansu i nawet podsyłał do twórców swoje pomysły. Twórcy chcieli mądrze aby zrobić większą różnorodność zachowan SI.

W starych civkach zawsze mnie wkurzały że np Aztekowie albo Niemcy zawsze byli narodami walecznymi za wszelką cenę. I jak ich spotkałeś to wiedziałeś że i tak wojna jest nieuniknona ( chyba, że sami zostaną podbici). Teraz np za każdym razem w civ 6 można rywalizować z liderami o różnych cechach.. Raz niemiaszki agresywne a w innej mojej grze chętni byli nawet na oddawanie surowców aby był pokój. Z jednej strony to jest fajne właśnie. No ale jak wielokrotnie wspominamy - muszą to twórcy jeszcze mocno zbalansować.

Nov 21, 2016 at 11:37

Print
Zerd
Status: Elite

Posts: 628
Registered: Dec 17, 2005
IP: Logged
Re: Patch for Civilization VI [post #24]

Civ 6 różni się znacznie od civ 5 pod względem koncepcji i dobrze. Niestety powiela te same błędy, które z różnym skutkiem były poprawiane. Wiadomo AI nie naprawili a tutaj wręcz zapożyczyli ten sam system skutkiem czego AI atakuje szybko a potem pozostaje dosłownie bez jednej jednostki i co ciekawe długo ich nie produkuje. Tym sposobem dzisiaj na imperatorze siedząc na małym kontynencie z dwiema innymi cywilizacjami i 4 CS`ami odparłem pierwsze ataki a potem dłubiąc w zębach strzelałem w ich miasta tak długo aż zdobyłem i mam dla siebie teraz całkiem duży kontynent i już wiem, że wygram bo nikt mi już nie dorówna.
Mam tylko nadzieję, że poprawią trochę grę aby nie było oczywistych błędów wręcz logicznych np, że apostoł z dwiema akcjami nie może poszerzyć religii bo jest napis, że musi mieć co najmniej 2 akcje. Że poprawią to co zepsuli już w pierwszym patchu, że AI kompletnie nie przestrzega obietnic nawet gdy jest sojusznikiem. Że potępiają na samym początku gry za to, że mam za słaba armię czyli to co dano jednego woja a potem potępiają mnie za to, że mam za silną armię Że przekazują miasta na własność a za chwilę mnie potępiają, że okupuję ich miasta. W dyplomacji jest taki bałagan jak w Sudanie czy innej republice bananowej.
Już w civ 5 twierdziłem, że oni tam od logiki zatrudniają człowieka inteligentnego inaczej i on nadal jako najmądrzejszy z nich wciąż tam pracuje. Może to Arystoteles wiecznie żywy ?
Przykładów jest masa np AI prosi mnie o pomoc w wojnie a gdy podejdę pod ich granicę by powybijać tych wspólnych już wrogów zaraz żąda wycofania wojska i jak mi się nie uda odejść bo mnie zblokują to mnie potępia za 10 tur. Nie dało rady dołożyć tam odpowiedzi: "przecież toczę wojnę ze wspólnym wrogiem!", która nie skazywała by mnie na obietnicę wycofania wojska. Nawet od ruskiej mafii zapożyczyli to, że jak AI czegoś żąda to jest to "podarunek" bez konsekwencji dyplomatycznych ale jak gracz czegoś żąda (innej drogi nie ma) to jest zaraz potępienie. Typowo amerykańskie: dajcie nam swoją ropę a my was za to nie zabijemy.
Logika poruszania się jednostek, pozostawiania bez osłony robotników, osadników, barby zostawiają obozowiska i atakują jednostkę 3 razy silniejszą i giną.
Ponadto najlepszym przykładem na to, że Firaxis nie ma pomysłu na sztuczną inteligencję od czasu civ 1 jest fakt, że każdy poziom trudności to więcej bonusów dla AI i nic ponadto. Ponadto obowiązują ich inne zasady. Czyszczą obozy barbów za 50 szt złota. Otoczą mi na początku gry stolicę to ta nie regeneruje pkt zdrowia garnizonu. Miasto AI nawet bez murów można otoczyć szczelnie i co turę regeneruje 20 pkt.
Odkryłem jeszcze, że AI ma nieśmiertelną jednostkę naturysta czy coś. Ten od zakładania parków w niesamowitych miejscach. Można go zabijać co turę a on odradza się jak feniks i dalej sobie chodzi po moim terytorium. Muszę sprawdzić czy mój też tak pochodzi.
Ogólnie masa błędów do wyliczenia których trzeba by kilka stron maszynopisu. Ciekawe kto te gry testuje i czy testuje ?
Osobiście czekam na narzędzia SDK, z którymi może da się porobić jakieś sensowne zmiany. W civ 5 po pewnym czasie nie grałem losowych map tylko scenariusze.

Nov 21, 2016 at 14:02

Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: Patch for Civilization VI [post #25]

Błędy są niestety ale pomiędzy Civ 6 a 5 jest ogromna przepaść, na korzyść szóstki oczywiście. Jak sobie przypomnę jaka była piątka po premierze to mnie ciarki przechodzą. Tutaj mamy na starcie civkę, która bije nawet ostatnią wersję civ 5. Dlatego zobaczymy jak to się dalej potoczy. Ja jestem dobrej myśli, że poprawią SI i dyplo i będzie gra idealna jak civ 3 z dodatkiem . Pamiętajcie, że Civ 3 też była warta uwagi dopiero po wydaniu dodatku Conquest

Nov 21, 2016 at 15:19

Print
kiesy
Status: Conscript

Posts: 58
Registered: Dec 06, 2006
IP: Logged
Re: Patch for Civilization VI [post #26]

Quote:
Azazell wrote:
Błędy są niestety ale pomiędzy Civ 6 a 5 jest ogromna przepaść, na korzyść szóstki oczywiście. Jak sobie przypomnę jaka była piątka po premierze to mnie ciarki przechodzą. Tutaj mamy na starcie civkę, która bije nawet ostatnią wersję civ 5. Dlatego zobaczymy jak to się dalej potoczy. Ja jestem dobrej myśli, że poprawią SI i dyplo i będzie gra idealna jak civ 3 z dodatkiem . Pamiętajcie, że Civ 3 też była warta uwagi dopiero po wydaniu dodatku Conquest


A ja swoje dorzucę, że bardziej liczę na projekty fanowskie niż to że AI sprosta nasze oczekiwania dzięki producentowi gry

Swoje twierdzenie opieram choćby na wciąż żywym projekcie moda A New Dawn, który był dla mnie największą zmianą jakościową do CIV4. Gram w niego do tej pory. Wcześniej coś takiego było przy projekcie In the Wake of Gods czyli tzw. wersji 3,5 Heroes Might and Magic, który wtedy wyprzedził swoje czasy. To fani dali tym grom drugie życie i olbrzymią grywalność na kolejne lata
Nov 21, 2016 at 19:18
Gadu-Gadu: 8946905
Print
Zerd
Status: Elite

Posts: 628
Registered: Dec 17, 2005
IP: Logged
Re: Patch for Civilization VI [post #27]

Do tego moda mam gdzieś zarchiwizowana wersję z tego roku, w której zastąpiłem czcionkę na wysoką rozdzielczość potrzebną przy nowych systemach i dokonałem multum poprawek tekstu. Wiem, że tutejsi ludzie to tłumaczyli ale po latach zmian wersji były poważne błędy np baran, który sobie chodził gdzieś tam w starożytności nazywał się taran. Bo angielskie ram było odpowiednie dla tarana i barana. Ogólnie to mam bardzo dobra wersję i mogę nawet gdzieś wrzucić jeśli by byli chętni na civ 4 A new Dawn. Jednak trzeba by wrzucić cały mod na co pewnie trzeba by zgodę autora. Ale prywatnie mogę na maila każdemu legalnie wysłać. Dodam, że częste zmiany wersji już nic nowego nie wnoszą. Raz coś dodają, raz ujmują. Jednak instalacja najnowszej wersji całkowicie zniszczy pliki już posiadane. A napracowałem się tam i nawet trochę poprawiłem element "rewolucje" aby był grywalny bo w oryginalnym to nawet stolica mogła się zbuntować i żądać dołączenia do barbarzyńców.

Nov 22, 2016 at 14:27

Print
kb0110
Status: Veteran

Posts: 258
Registered: Mar 07, 2011
IP: Logged
Re: Patch for Civilization VI [post #28]

Quote:
Azazell wrote:
Błędy są niestety ale pomiędzy Civ 6 a 5 jest ogromna przepaść, na korzyść szóstki oczywiście. Jak sobie przypomnę jaka była piątka po premierze to mnie ciarki przechodzą. Tutaj mamy na starcie civkę, która bije nawet ostatnią wersję civ 5. Dlatego zobaczymy jak to się dalej potoczy. Ja jestem dobrej myśli, że poprawią SI i dyplo i będzie gra idealna jak civ 3 z dodatkiem . Pamiętajcie, że Civ 3 też była warta uwagi dopiero po wydaniu dodatku Conquest


Może i dojdą do poziomu genialnej trójki, ale muszą się naprawdę postarać, bo trójka to twarda sztuka
Nov 30, 2016 at 05:34

Print
ramzes46
Status: Administrator

Posts: 5213
Registered: Oct 17, 2006
IP: Logged
Re: Patch for Civilization VI [post #29]

Dziwne rzeczy po patchu:
Rosja i Sumerowie mają po JEDNYM mieście
Rzym i Ameryka spamują miastami na potęgę
Dziwna rzecz: wyprzedzam amerykanów w techach a tymczasem mają oni lub budują dzielnice z promem w KAŻDYM mieście, mimo ze odkryli techa 2 tury wcześniej
TO refleksje z kolejnych dwóch rozgrywek.

_________________________________
http://zewabud.pl/

Nov 30, 2016 at 05:39

Print
itkovian
Status: Moderator

Posts: 2275
Registered: Jan 12, 2011
IP: Logged
Re: Patch for Civilization VI [post #30]

Quote:
ramzes46 wrote:
Dziwne rzeczy po patchu:
Rosja i Sumerowie mają po JEDNYM mieście
Rzym i Ameryka spamują miastami na potęgę
Dziwna rzecz: wyprzedzam amerykanów w techach a tymczasem mają oni lub budują dzielnice z promem w KAŻDYM mieście, mimo ze odkryli techa 2 tury wcześniej
TO refleksje z kolejnych dwóch rozgrywek.


Skąd wiesz kiedy odkryli techa ? AI nie idzie po kolei ale wali prosto w wybrany tech...
Nov 30, 2016 at 07:08

Print
ramzes46
Status: Administrator

Posts: 5213
Registered: Oct 17, 2006
IP: Logged
Re: Patch for Civilization VI [post #31]

Cały czas ich obserwowałem na liście techów jest możliwość określenia gdzie się znajdują.

_________________________________
http://zewabud.pl/

Nov 30, 2016 at 08:07

Print
bhardin
Status: Novice

Posts: 9
Registered: Nov 21, 2016
IP: Logged
Re: Patch for Civilization VI [post #32]

Widocznie źle patrzyłeś Ja czasem jestem dwie epoki za AI a wielu techach jestem przed nimi.


BTW wczoraj skończyłem koleną grę tym razem król poziom 15 AI standardowa mapa. jedno AI zdobyło jedno miasto przez całą grę reszta nic dopiero jak w XXw pojechałem czołgami plus artylerią rakietową może w sumie z 10sztuk zero straconych jednostek w 2020 zakończyłem podbój ostatnie dwie stolicy z atomówki potraktowałem i tylko je zdobyłem bo chciałem już skończyć

[Edited by bhardin on Nov 30, 2016 at 08:44]

Nov 30, 2016 at 08:40

Print
blackblack
Status: Veteran

Posts: 463
Registered: Oct 04, 2005
IP: Logged
Re: Patch for Civilization VI [post #33]

Mnie ten patch nie zadowolił, czekam na kolejny bo nie czuje różnicy w rozgrywce....

_________________________________
Gdy spoglądasz w otchłań - ona także patrzy na Ciebie.

Dec 02, 2016 at 10:53

Print
Zerd
Status: Elite

Posts: 628
Registered: Dec 17, 2005
IP: Logged
Re: Patch for Civilization VI [post #34]

No i jest kolejny patch razem z DLC. Dodali opcję czuwania, niestety u mnie nie działa. Ani razu żadna jednostka się nie przebudziła na widok barbarzyńców czy wroga innego. Ponadto częściej niż wcześniej moje jednostki odmawiają leczenia się, czasem to mija a czasem dopiero po przezbrojeniu mogą się leczyć. Czasem nawet miasto potrafi nie naprawiać umocnień mimo upłynięcia wielu lat od wojny.
Jasne jest, że trzeba czekać na prawdziwy kompleksowy patch bo bugów jest sporo. Nawet doszły nowe np: nie mogłem produkować pancerników w dzielnicach portowych pomimo posiadania 2 sztuk zasobu strategicznego bo gra twierdziła, że potrzebne są 2 albo 1 w dzielnicy portowej.

Dec 24, 2016 at 11:21

Print
ramzes46
Status: Administrator

Posts: 5213
Registered: Oct 17, 2006
IP: Logged
Re: Patch for Civilization VI [post #35]

Fakt opcja czuwania nie działa, leczenie apostołów w dzielnicy świątecznej trwa teraz wieki ale z pancernikami nie miałem kłopotu. Na fanatykach gdzieś wyczytałem, że w styczniu możemy spodziewać się kolejnego patcha a i spekulują comiesięczne poprawki w stylu windowa 10

_________________________________
http://zewabud.pl/

Dec 25, 2016 at 08:41

Print
^ Początek strony ^



Username: Password: Lost your password?

tForum version b0.94.1.2 (© 2003 tForumDevTeam)

The comments published here represent only the personal opinions of the respective users. civ.org.pl and it's staff is not held responsible for the contents of the posts.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Portal civ.org.pl ani jego redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.


hosted by artserwis.pl - praca, konkursy, portfolia dla twórców.