civ.org.pl forums > Civ4 - Ogólne > Błąd? Młotki zamiast żywności
Zmień język na polski. Switch to English.

Print This Topic        Mark Topic as Unread 

civ.org.pl forums > Civilization IV > Ogólne
Poster
Message    
Megazal
Status: Novice

Posts: 2
Registered: Nov 30, 2016
IP: Logged
Błąd? Młotki zamiast żywności [post #1]

Po raz pierwszy od bardzo dawna uruchomiłem dziś Civ4 BtS z dodatkiem Polskie Imperium i natrafiłem na samym początku na problem, którego nie mogę przeskoczyć. Zapewne o czymś nie pamiętam, ale po założeniu stolicy nie chce ona rosnąć, bo cała wytwarzana żywność idzie tak jak młotki na produkcję. Czyli przy pasku produkcji mam 3 chleby i 1 młotek, co po najechaniu jest opisane jako 3 młotki od nadmiaru 3 chlebów i łącznie daje 4 młotki, a spod niebieskiego paska produkcji na końcu wychodzi pomarańczowy pasek (jak od żywności). Nie mam włączonych żadnych automatycznych zarządców. Na populację miasta wynoszącą 1 wytwarzam wg mapy 1 młotek i 5 chlebów (z czego dwa idą na utrzymanie). Być może brakuje mi jakiejś budowli, o której nie pamiętam. Być może to bzdurne pytanie i sam się zaśmieję z odpowiedzi, ale przejrzałem nawet instrukcję i nic nie znalazłem...
Jakby co to BtS patch v.3.19, Polish Empire Mod v.1.3, Win 10.

Nov 30, 2016 at 17:15

Print
bhardin
Status: Novice

Posts: 9
Registered: Nov 21, 2016
IP: Logged
Re: Błąd? Młotki zamiast żywności [post #2]

wrzuć screena jak możesz

Nov 30, 2016 at 19:04

Print
Megazal
Status: Novice

Posts: 2
Registered: Nov 30, 2016
IP: Logged
Re: Błąd? Młotki zamiast żywności [post #3]

Proszę bardzo: https://zapodaj.net/c405d8ff607e9.jpg.html

[Edited by Megazal on Nov 30, 2016 at 20:09]

Nov 30, 2016 at 20:08

Print
bhardin
Status: Novice

Posts: 9
Registered: Nov 21, 2016
IP: Logged
Re: Błąd? Młotki zamiast żywności [post #4]

Bo budujesz robotnika, wtedy snopki zamieniają się na młotki

Nov 30, 2016 at 20:42

Print
Ariowit
Status: Settler

Posts: 30
Registered: Oct 23, 2016
IP: Logged
Re: Błąd? Młotki zamiast żywności [post #5]

W CIV 4 jest tak że jak budujesz robotnika lub osadnika to miasto nie rośnie.
Ja miałem "podobny" problem z CIV 1 nie umiałem rozwinąć miasta ponad liczbę 5 bodajże. Dla mnie wtedy była to głupia gra. Gdzieś przez przypadek zobaczyłem, że można w różnoraki sposób zagospodarować teren wokół miasta i poszło.

[Edited by Ariowit on Dec 01, 2016 at 21:11]

Dec 01, 2016 at 21:09

Print
^ Początek strony ^



Username: Password: Lost your password?

tForum version b0.94.1.2 (© 2003 tForumDevTeam)

The comments published here represent only the personal opinions of the respective users. civ.org.pl and it's staff is not held responsible for the contents of the posts.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Portal civ.org.pl ani jego redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.


hosted by artserwis.pl - praca, konkursy, portfolia dla twórców.