PAwleus
Status: Hero

Registered: Mar 24, 2009
IP: Logged
|
Alliance of the Sacred Suns |
[post #1]
|
|
Wygląda na to, że następna z gier, których powstaniu kibicuję (w tym wypadku już od ładnych kilku lat), Alliance of the Sacred Suns, znalazła się w stanie, dla którego warto utworzyć nowy wątek. Dopiero teraz zauważyłem, że w ub. miesiącu został przeprowadzony nabór do testu "Technical Alpha" (w ub. roku w podobny sposób została udostępniona pre-Alpha, ale też przegapiłem).
Ta gra to bezpośredni konkurent Stellar Monarch (co mi przypomniało, że SM ciągle czeka u mnie już dawno zakupiony na zagranie i popełniam niewybaczalne zaniedbanie tego nie czyniąc), ale ze znacznie większym naciskiem na politykę wewnętrzną Imperium. Z filmiku z końcówki pre-Alphy, a konkretnie wersji 0.941, widać też już na pierwszy rzut oka, że, w przeciwieństwie do SM, nie ma w niej nic podobnego do Starlanes, co mnie akurat bardzo cieszy. Wygląda też znacznie przyjemniej dla oka niż Stellar Monarch, no ale przecież to nie najważniejsza cecha w tego typu grach, przynajmniej dla mnie.
Wg zapowiedzi Autora ma być dostępna na Steam w ciągu kilku miesięcy, najpierw w formie Early Access, ale zanim to się stanie, pewnie podzielę się wrażeniami ze Stellar Monarch.
|