civ.org.pl forums > Freeciv - Główne > Problem z grą.Wywalanie do windowsa.
Zmień język na polski. Switch to English.

Print This Topic        Mark Topic as Unread 

civ.org.pl forums > Freeciv > Główne
Poster
Message    
Mil4n
Status: Novice

Posts: 3
Registered: Aug 14, 2005
IP: Logged
Problem z grą.Wywalanie do windowsa. [post #1]

Witajcie.Jestem nowy ale mniejsza o to.Niedawno kumpel zaraził mnie grą we Freeciv. Tak więc chcąć grać ściągnąłem sobie klienta Freeciv,zacząłem grać.
Lecz na moje nieszczęście po kilkunastu minutach gry wyskuje komunikat po czym wywala mnie z gry do windy.O to treść tego komunikatu:

Program wykonał niepawidłową operację i nastąpi jego zamknięcie.Jeśli problem się powtarzać skontakuj się ze sprzedawcą.
Szczegóły:

CIVCLIENT spowodował ogólny błąd ochrony
w module USER.EXE przy 000c:0000107b.
Rejestry:
EAX=00000061 CS=171f EIP=0000107b EFLGS=00000287
EBX=00610000 SS=5f87 ESP=00008c76 EBP=00008c80
ECX=00010e04 DS=166f ESI=00020061 FS=0e9f
EDX=0c78634e ES=0000 EDI=0002490c GS=0000
Bajtów w CS:EIP:
26 80 3f 5b 75 05 b8 ff ff eb 44 8b 7e 0c 66 8b
Stos:
490c0013 00000000 8cb6634e 0000112e 00610000 6cb0634e 00000000 04240000 001d00aa 696e0000 00796467 001d0091 fce80000 490c0255 00000002 6d500027

Dodam,że mam zainstalowaną wersję 2.0.4. do gry na WIN 98 SE,próbowałem także wersji 2.0.3. i problem też się pojawia.
Czym ten błąd może być spowodowany ,bo nie mam siły aby co 15 min gry załanczać grę i wczytywać zapis stanu gry.
Proszę pomóżcie mi bo tracę ochotę na granie we Freeciv.

Aug 14, 2005 at 12:06

Print
LoD
Status: God Emperor

Posts: 4643
Registered: Apr 03, 2001
IP: Logged
Re: Problem z grą.Wywalanie do windowsa. [post #2]

Mam pytanie - czy na pewno sciagnales wersje na Win 98, czyli tego oznaczonego "(Win 95 and above)"?

_________________________________
I love the tick of the Geiger counter in the morning. It's the sound of... victory!

Aug 15, 2005 at 13:03
Gadu-Gadu: 816683
XFire lordofdusk
Print
Mil4n
Status: Novice

Posts: 3
Registered: Aug 14, 2005
IP: Logged
Re: Problem z grą.Wywalanie do windowsa. [post #3]

Tak ,napewno tą wersję mam ściągniętą i zainstalowaną

Aug 15, 2005 at 18:40

Print
LoD
Status: God Emperor

Posts: 4643
Registered: Apr 03, 2001
IP: Logged
Re: Problem z grą.Wywalanie do windowsa. [post #4]

Sproboj moze na "oficjalnych" forach Freeciv.

_________________________________
I love the tick of the Geiger counter in the morning. It's the sound of... victory!

Aug 21, 2005 at 10:56
Gadu-Gadu: 816683
XFire lordofdusk
Print
LarryN
Status: Elite

Posts: 691
Registered: Sept 14, 2002
IP: Logged
Re: Problem z grą.Wywalanie do windowsa. [post #5]

A ja proponuje wysłać maila z opisem błędu na adres:

bugs@freeciv.org

Będziesz mógł śledzić co się z nim dzieja na:

http://bugs.freeciv.org/

Oczywiście opis błędu po angielsku.

_________________________________
LINUX RZÂĄDZI...
LINUX RADZI...
LINUX NIGDY CIÊ NIE ZDRADZI!!!

Aug 21, 2005 at 21:15
Gadu-Gadu: 2402302
Print
matusik
Status: Conscript

Posts: 73
Registered: Jan 07, 2003
IP: Logged
Re: Problem z grą.Wywalanie do windowsa. [post #6]

Jako ktoś, kto orientuje się co nieco w rozwoju Freeciv, mogę niestety tylko powiedzieć, że wiemy o tym błędzie i niestety nie mamy pojęcia co to jest. Ogólnie rzecz biorąc klient win32, w przeciwieństwie do gtk2, jest zaniedbany i zajmuje się nim dokładnie jeden koleś, który jest nieco zajęty.
Sprawę utrudnia fakt, że pod Windows wysypujący się program wypluwa tylko te dziwne numerki, które prawdę mówiąc są bezużyteczne.
Klient gtk2 jest _znacznie_ stabilniejszy, ale niestety wymaga on Windows nowszego niż 98.

Aug 22, 2005 at 19:56
Gadu-Gadu: 6526033
Print
Mil4n
Status: Novice

Posts: 3
Registered: Aug 14, 2005
IP: Logged
Re: Problem z grą.Wywalanie do windowsa. [post #7]

No to mam pecha.Dzięki chłopaki że poświęciilście trochę czasu na rozwiązanie mojego problemu.Pozdro for all !!!.
P.S.Proszę admina o zamknięcie tego teamatu.

[Edited by Mil4n on Aug 22, 2005 at 21:24]

Aug 22, 2005 at 21:22

Print
Peyokrator
Status: Novice

Posts: 1
Registered: Dec 14, 2005
IP: Logged
Re: Problem z grą.Wywalanie do windowsa. [post #8]

Witam, Czy ktoś może wie od której wersji freeciv wystepuje ten błąd pod win98?
Testowałem 2.07, 2.06 i 2.05 teraz biorę się za 2.01. Dodam że w wersji 1.14 nie pojawia się.

[Edited by Peyokrator on Dec 14, 2005 at 15:26]

Dec 14, 2005 at 15:25

Print
^ Początek strony ^



Username: Password: Lost your password?

tForum version b0.94.1.2 (© 2003 tForumDevTeam)

The comments published here represent only the personal opinions of the respective users. civ.org.pl and it's staff is not held responsible for the contents of the posts.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Portal civ.org.pl ani jego redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.


hosted by artserwis.pl - praca, konkursy, portfolia dla twórców.