civ.org.pl forums > Civ4 - Ogólne > WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords)
Zmień język na polski. Switch to English.

Print This Topic        Mark Topic as Unread 

civ.org.pl forums > Civilization IV > Ogólne
Poster
Message    
mariuszj2001
Status: Settler

Posts: 10
Registered: Jan 03, 2006
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #51]

Czy ktoś może mi pomóc ?
Gra zawiesza się na pózniejszym etapie rozgrywki ale zawsze gdy wybuduję Cud i ma byc o nim filmik.
Grafika i dzwięk staje a po chwili mam już tylko pulpit z ikonami.
Mam zainstalowany Patch 1.09 oraz 1.52 oraz sterownik 81-95. Intro także się blokuje.

Posiadam :
Intel Pentium 4 3,2 GHz 512 MB Gigabyte GA-818485P
CD-ROM HL-DT-ST DVD RAM GSA-4082B
NVIDIA GEFORCE FX 5200 (128 MB)
NV 34
INTEL 82801EBICH5-AC'97 Audio Controller
Direct X 4.09.00.0904 (Direct X 9.0c)
Windows XP Home Edition Service Pack.1

Pojawiły sie inf. :
"Fatal Error
Your system has out of video memory. Please trying reducing your video settings.
File:\main\Gamebryo2-0\CoreLibs\NIDX9Renderer\NIDX9 SourceTextureData.cpp,Line:310"

"Microsoft Visual C++Runtime Library Runtime Error!
Program:...vaxis Games\Sid Meier's Civilization4\Civilization4.exe
This application has requested the Runtime to terminate it in an unusual way."

Proszę o fachową radę - co poprawić ?
Czy mam za słabą kartę graficzną - chociaż wymagania osiąga ?

Jan 03, 2006 at 12:11

Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #52]

Quote:
mariuszj2001 wrote:
Czy ktoś może mi pomóc ?
Gra zawiesza się na pózniejszym etapie rozgrywki ale zawsze gdy wybuduję Cud i ma byc o nim filmik.
Grafika i dzwięk staje a po chwili mam już tylko pulpit z ikonami.
Mam zainstalowany Patch 1.09 oraz 1.52 oraz sterownik 81-95. Intro także się blokuje.

Proszę o fachową radę - co poprawić ?
Czy mam za słabą kartę graficzną - chociaż wymagania osiąga ?


w dziale FAQ jest opisane co zrobic gdy gra sie zawiesza przy odtwarzaniu filmików :

Filmiki w grze zacinają się lub zawieszają gre
Aby naprawić ten błąd należy zainstalować patch 1.09 ( lub nowszy ). Niestety nie zawsze on pomaga to wtedy należy wejść do opcji w grze i zmienić ustawienie dzwięków na MONO oraz polecam zainstalować najnowsze sterowniki do muzycznej karty. Ewentualnie można wyłączyć filmiki w pliku CivilizationIV.ini którego znajdziemy w katalogu Moje Dokumenty/My games/Civilization IV/CivilizationIV.ini
Po włączeniu pliku należy znaleźć fragment tekstu i zmienić parametry
z NoMovies = 0 na 1:

; Set to 1 for no in-game movies
NoMovies = 1


czy instalowales jakiś inny direct x po zainstalowaniu Civki ?
Jan 03, 2006 at 12:18

Print
mariuszj2001
Status: Settler

Posts: 10
Registered: Jan 03, 2006
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #53]

Nie nic nie instalowałem.
Dzięki za pomoc

Jan 03, 2006 at 12:25

Print
mariuszj2001
Status: Settler

Posts: 10
Registered: Jan 03, 2006
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #54]

Quote:
Azazell wrote:
Quote:
mariuszj2001 wrote:
[quote oraz polecam zainstalować najnowsze sterowniki do muzycznej karty. ?


Jaki jest najlepszy sterownik dla mojego sprzetu ?
W sprzęcie to nie jestem zbyt dobry.
Jan 03, 2006 at 13:57

Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #55]

wiem że moze to byc męczące ale zainstaluj najpierw najnwosze ze strony nvidia.com 81.XX czyjakos tak jesli to nic nie da zainstaluj jakis sterownik
z serii 5x.xx a jak to też nic nie da to polecam sterowniki Omega drivers któe są bazowane na sterownikach nvidii ( i tu też omega na bazie 81.xx i na 5x.xx ) wiem troche glupio brzmi ale juz inaczej niewiem jak sprawdzic

tylko zawsze na spokojnie oidinstaluj sterowniki z windowsa

tez polecam zainstalowanie starych sterownikow które sa na płytce od graficznej karty...

ja jade na starych sterownikach bo gra dziala a na nowych zawiesza sie

Jan 03, 2006 at 15:15

Print
imper80
Status: Settler

Posts: 33
Registered: Dec 10, 2005
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #56]

jak można odinstalować patcha 1.51? Po zainstalowaniu patcha na komputerze przenośnym siadła mi grafika, która była całkiem niezła w wersji 1.09.
Mam laptopa z 1.9 GHz, Nvidia Geforce 4 64mb, 512 mb ram. Mam stare sterowniki Windowsa, bo oryginalne Nvidi nie chca się instalować. Pojawia się napis "nie ma takiego urządzenia"
Prosze o szybką pomoc. Z góry dziękuję

Jan 09, 2006 at 15:30

Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #57]

imper80 musisz odinstalowac gre i usunac foldery z grą .. i na nowo install civ 4 i patch 1.09 ;/

Jan 11, 2006 at 09:33

Print
PIROMAN
Status: Novice

Posts: 3
Registered: Jan 15, 2006
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #58]

czesc, mam nastepujacy problrm - czarny teren.

Przeczytalem FAQ - zmniejszylem maksymalnie rozdzielczosc, zainstalowalem directa 9.02 i nic.
Mam patcha 1.52.
Potem sciagnalem sterowniki z Omega - nadal nic - ciagle mam czarny teren.
Co mi moze pomoc? Powiem ze po zinstalowaniu patcha zostal mi tylko czarny teren, bo wczesniej mialem rowniez postaccie doradcow w postaci latajacej szczeki

Jan 15, 2006 at 11:47

Print
romanek
Status: Elite

Posts: 1266
Registered: Oct 25, 2004
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #59]

ja tak mialem na notku, ale jak zainstalowalem 1.52 to sie poprawilo zdecydowanie, znaczy juz cos widac
moze to cos z karta graficzna, niewyswietla pewnych rzeczy bo niemoze ?

Jan 15, 2006 at 13:33
Gadu-Gadu: 2809
Print
PIROMAN
Status: Novice

Posts: 3
Registered: Jan 15, 2006
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #60]

to notebook i na pewno super karty nie ma. No ale akurat czemu tylko teren jest zle generowany?
1.52 mi tego nie zlikwidowalo.

Jan 15, 2006 at 18:02

Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #61]

PIROMAN napisz jaka masz graficzna karte.. pewnie zintegrowaną intelowską? jesli masz notebooka..

Jan 16, 2006 at 09:19

Print
PIROMAN
Status: Novice

Posts: 3
Registered: Jan 15, 2006
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #62]

moja karta graficzna w notebooku to SiS M66 1FX.

Patch mi nieco pomogl, ale nie zalatwil sprawy, OMEGA drivery tez nie.

Jan 16, 2006 at 14:26

Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #63]

PIROMAN a originalne sterowniki z plytki ? wiem że stare ale

Jan 16, 2006 at 14:49

Print
lary33
Status: Veteran

Posts: 508
Registered: May 31, 2005
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #64]

Mam mały problem z sejwami. Nie moge ich odpalić spod gry . Musze ja odpalac bezposrednio spod widnowsa. Moze cos musze ustawic w ini, jakas ścieżke dosteppu albo coś

_________________________________
email: ka_wi@wp.pl

Jan 18, 2006 at 10:19
Gadu-Gadu: 2467545
Print
romanek
Status: Elite

Posts: 1266
Registered: Oct 25, 2004
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #65]

a jaki jest objaw, wybirasz load wybierasz save i

Jan 18, 2006 at 10:53
Gadu-Gadu: 2809
Print
lary33
Status: Veteran

Posts: 508
Registered: May 31, 2005
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #66]

i dostaje komunika ze d*** i tyle, ni epamiętam teraz jaka była formułka , ale zostaje w civilizacji, ni ewywala mnie/.

_________________________________
email: ka_wi@wp.pl

Jan 18, 2006 at 11:33
Gadu-Gadu: 2467545
Print
romanek
Status: Elite

Posts: 1266
Registered: Oct 25, 2004
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #67]

no komunikat ze d*** rzeczywiscie niemowi najwiecej, moze jednak przepiszesz go tutaj jesli ktos ci ma pomoc ?

Jan 18, 2006 at 13:12
Gadu-Gadu: 2809
Print
lary33
Status: Veteran

Posts: 508
Registered: May 31, 2005
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #68]

chodzi o to ,z enie moge załadować gry jezeli jest w katalogu moje dokumenty /my games its na c a gra mam na innym dysku. Kazdego sejwa z dysku tam gdzie mam gre moge zaladowac

_________________________________
email: ka_wi@wp.pl

Jan 18, 2006 at 21:06
Gadu-Gadu: 2467545
Print
kodzi
Status: Elite

Posts: 1211
Registered: Dec 06, 2005
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #69]

hm może nie masz praw do katalogu "Moje Dokumenty" może to innego usera ?

_________________________________
Technikum Komunikacyjne - informatyka - grafika i gry komputerowe http://tk.krakow.pl

Jan 18, 2006 at 21:22

Print
romanek
Status: Elite

Posts: 1266
Registered: Oct 25, 2004
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #70]

lary ja mam tak samo, znaczy gra na D a /my games na c, posprawdzaj, choc niewiem dlaczego by sie to niemialo ustawic dobrze, z uprawnieniami jakiego usera startuje gra, a jaki user ma uprawnienia do katalogu

to jest pierwsza kwestia
ale mam jeszcze jedno durne pytani :>
rozumiem ze te save widzisz jak otworzysz przez load ?
niechodzi o to ze wogole niemozesz ich znalezc ?

Jan 19, 2006 at 07:41
Gadu-Gadu: 2809
Print
lary33
Status: Veteran

Posts: 508
Registered: May 31, 2005
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #71]

Romanek, oczywiście że widze, a najlepsze jest to że jak go przeniose na dysk gdzie mam civke to nie ma zadnego problemu aby go załadować spod Civki

_________________________________
email: ka_wi@wp.pl

Jan 20, 2006 at 13:29
Gadu-Gadu: 2467545
Print
romanek
Status: Elite

Posts: 1266
Registered: Oct 25, 2004
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #72]

hmmm... ciekawe... ja u siebie (przypomne civke mam na d) robilem rozne kombinacje, przegrywalem save'y na c, d, e, no z cd nie probowalem jeszcze i zawsze dzialalo, i odpalane przez klikniecie na samego save'a i odpalane z civki...
jak przenosisz niepowinny sie zadne atrybuty zmieniac zeby to byl w tym problem... szczerzemowiac niewiem za bardzo

Jan 20, 2006 at 13:38
Gadu-Gadu: 2809
Print
SzeryF65
Status: Conscript

Posts: 37
Registered: Aug 11, 2004
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #73]

siema... kurde tak napalony ejstem na ta civ4 z eniewiem.. forum sledze od miesiaca i czytam jak chcwalicie ta giere.. no i wkoncu mam nowe cudenko ale mam zonka jak uruchamiam gre to niby sie laduje a po chwili mi ise na ekranie zmniejsza rodzielczosc okno ladowania staje ale slychac ten filmik co ma byc odtwarzany w grze.. a potem moge sterowac po menu ale go niewidze.. jak obraz zminimalizuje a ptoem rpzywroce to tylko kursotra widze..
jak gralem w demo to mi wywallo ten blad co na kartach ati czyli failed rendering costam.. tera na full probowalem to smao.. zainstalwoalem 1.09 i wlasnie teraz mam problem ten co pisalem.. pozniej zainstalwoalem 1.52 patch i dalej to samo czytalem faq i dla siebie niewidze rozwiazania..
mam windows xp sp1 athlon 2600+ saphire radeon 9200 (128mb - karta obsluguje pixel shader 2.0) 512 ram.. prosze o pomoc i pozdrawiam

[Edited by SzeryF65 on Jan 21, 2006 at 21:18]

Jan 21, 2006 at 21:15

Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #74]

SzeryF65 napisz mi hmm mozliwe ze to wina Directa X .

przeinstaluj Direct X i zainstaluj ten z komoaktu ... hmm dziwna sprawa ..
jakie masz sterowniki do grafiki ? ja polecam zainstalowac Catalyst 4.12 jak na twoj sprzet allbo wypróbuj najnowsze .. ciężko stwierdzić jak ci pomóc

czytajac pare razy twoje problemy wnioskuje że to wina związana albo z Directem X albo z Kartą graficzną ( podkecales grafike ? ) albo ich sterowników

Jesli niechcesz robic formatu bo wiadomo za dużo zachodu to usun civ zrob reset i
- zainstaluj najnowsze sterowniiki do muzycznej karty, plyty glownej.
- zainstaluj civke i podczas instalacji zainstaluj Directa X..

i niewiem jak nic nie da to pobaw sie sterami od grafiki

Jan 21, 2006 at 22:14

Print
SzeryF65
Status: Conscript

Posts: 37
Registered: Aug 11, 2004
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #75]

wlasnie przed chwila o tym directx pomyslalem zainstalwoalem go jesio raz i... nic.. a te catalyst to stery do grafy? sproboje do karty przeinstalowac.. a znowu sie bawic w uinstallki reinstalki i co chwila resety to jzu neimam sily :/ no nic obadam tego catalyst. dzieki

[Edited by SzeryF65 on Jan 21, 2006 at 22:22]

Jan 21, 2006 at 22:21

Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #76]

oki spox a jakie masz stery ? ja polecam ci ta stronke tu znajdziesz duzo strych sterow do kart z serii ATI -- http://www.3dnews.ru/download/drivers/ati/
'sprwadz stare typu 4.12 i jak nie pomoze to najnowsze np 5.13 lub nawet 6.1

Jan 21, 2006 at 22:24

Print
SzeryF65
Status: Conscript

Posts: 37
Registered: Aug 11, 2004
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #77]

hmm w menedzerze urzadzen psize ze mam 6.14 wersje sterow

Radeon Omega Drivers 3.8.205 (Catalyst 6.1) - o cos takiego mam zassac?

[Edited by SzeryF65 on Jan 21, 2006 at 22:30]

Jan 21, 2006 at 22:29

Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #78]

szeryf65 mozesz spróbowac ale najpierw zainstaluj starsze 4.12

Jan 21, 2006 at 22:38

Print
SzeryF65
Status: Conscript

Posts: 37
Registered: Aug 11, 2004
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #79]

kurcze zainstalowalem jakies Radeon Omega Drivers 3.8.205 (Catalyst 6.1) -i mi ise wszystko sypie tera :/
teraz mi tkai blad wywala: http://img57.imageshack.us/img57/1443/scr9ki.gif
odinstalowuje te stery :/
kurcze umiem szukac z googlami ale tymrazem sam jzu niewiem co czynic moglbys mnie jakos konkretniej nakierowac na te stery?

[Edited by SzeryF65 on Jan 21, 2006 at 22:53]

Jan 21, 2006 at 22:49

Print
SzeryF65
Status: Conscript

Posts: 37
Registered: Aug 11, 2004
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #80]

oko poradzilem sobie wkoncu tzn zainstalwoalem tego Catalyst 4.12 komp troszke muli ale CIVKA DZIALA!!!! Azazell masz u mnie flache Dzieki wielkie!!!!! Cos czuje ze noc zarwam dzis

Jan 21, 2006 at 23:43

Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #81]

SzeryF65 --> bardzo się ciesze że działa juz civka i życze Miłych wieczorków przy civce ( i nie tylko wieczorków ) ;]

Jan 22, 2006 at 18:24

Print
che
Status: Settler

Posts: 12
Registered: Nov 17, 2005
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #82]

No w końcu mam nową kartę a demo właśnie sie ściąga wieczorem spróbuję odpalić. żeby tylko zadziałało
Mam pytanie, czy ustawienia jakie podaje Azazell (w tym zamkniętym wątku) dotyczą także wersji demo? i czy instalowac na demo patcha?

Jan 23, 2006 at 09:36

Print
SzeryF65
Status: Conscript

Posts: 37
Registered: Aug 11, 2004
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #83]

do dema sie patcha niestety nieda zainstalwoac wiec jak masz karte ATI to niepograsz w demko

Jan 23, 2006 at 11:21

Print
che
Status: Settler

Posts: 12
Registered: Nov 17, 2005
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #84]

no to fatalnie, ale i tak spróbuję, bo z tego co tu czytam to ta gra dział u każdego tak jak chce

Jan 23, 2006 at 12:11

Print
PANTEGO
Status: Prince

Posts: 3197
Registered: Jun 11, 2004
IP: Logged

Attached:
beztytuu.jpg
137 KB [downloads: 301]
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #85]

W grze online wyskoczyly mi jakies dziwne rzeczy, sami zobaczcie, wiecie o co chodzi ? Grac się dało, tylko mialem widok taki jak na screenie załączonym.

[Edited by PANTEGO666 on Feb 02, 2006 at 18:58]

_________________________________
------------------------------------------------------------------------------------------------------
..::[ mĂłj E-mail - pant3go <at> gmail.com | Skype - pantego88 | GaduGadu 7658413 ]::..

DZIEJE STAREGO ÂŚWIATA SPÂŁYWAJÂĄ NA KARTY HISTORII...
Dyplo PBEM civ IV


.:: HEGEMONIA - CieĂą Europy ::. zapraszam do odwiedzenia Kroniki! ::.
.:: ZIEMIA ::. Zapraszam do odwiedzenia Kroniki! ::..
.:: PaĂąstwo Polskie ::. Historia plemion polskich napisana na nowo! Zapraszam do odwiedzenia Kroniki ::..
.:: Beyond The World ::. Nowy Dyplo Pbem pod BTS. Zapraszam do odwiedzenia Kroniki ::..

.::Niewiesz co to Dyplo PBEM? Masz pytania? Tutaj znajdziesz regulamin gier Dyplo pod Civ4 i FAQ::.

NIE POZWÓL LENIWYM GRACZOM ZNISZCZYÆ TWOJEGO PBEMA!
------------------------------------------------------------------------------------------------------

Feb 02, 2006 at 18:57
Gadu-Gadu: 7658413
Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #86]

wow wiesz co pantego 666 wyslij ten blad do Firaxis ale tylko sam ten tekst skopiuj bo zeby nie wdizieli ze grasz w PL wersjer powaznei oni prosili jesli ktos bedzie znajdywał bledy w multi to aby im wysylac na firaxis.com jest chyba odpowiedni kontaktowyu mejl

Feb 03, 2006 at 09:20

Print
PANTEGO
Status: Prince

Posts: 3197
Registered: Jun 11, 2004
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #87]

hehe wiem ze niezły ten error, i jeszcze jakies czerowne informacje przy civkach w dolnym prawym rogu ekranu.

_________________________________
------------------------------------------------------------------------------------------------------
..::[ mĂłj E-mail - pant3go <at> gmail.com | Skype - pantego88 | GaduGadu 7658413 ]::..

DZIEJE STAREGO ÂŚWIATA SPÂŁYWAJÂĄ NA KARTY HISTORII...
Dyplo PBEM civ IV


.:: HEGEMONIA - CieĂą Europy ::. zapraszam do odwiedzenia Kroniki! ::.
.:: ZIEMIA ::. Zapraszam do odwiedzenia Kroniki! ::..
.:: PaĂąstwo Polskie ::. Historia plemion polskich napisana na nowo! Zapraszam do odwiedzenia Kroniki ::..
.:: Beyond The World ::. Nowy Dyplo Pbem pod BTS. Zapraszam do odwiedzenia Kroniki ::..

.::Niewiesz co to Dyplo PBEM? Masz pytania? Tutaj znajdziesz regulamin gier Dyplo pod Civ4 i FAQ::.

NIE POZWÓL LENIWYM GRACZOM ZNISZCZYÆ TWOJEGO PBEMA!
------------------------------------------------------------------------------------------------------

Feb 03, 2006 at 09:35
Gadu-Gadu: 7658413
Print
fieto
Status: Novice

Posts: 3
Registered: Feb 03, 2006
IP: Logged
Klopot techniczny z Civ 4 [post #88]

Witam ! Mam problem ! Nie moge uruchomic Cywilizacji na moim kompie.Po zakonczeniu instalacji podczas uruchamiania gry pojawia sie na ekranie komunikat takiej tresci : "Nie znaleziono punktu wejscia procedury _BinkShouldSkip@4 w bibliotece binkw32.dll" O co tu chodzi?Potrafi ktos mi pomoc? Mam Athlona 2200,512 RAM,grafike Gygabate Radeon9550 128RAM.Wszystkie inne gry(np.Quake4,AOE 3,MOH:PA) chodza a Civ4 nie .Dodam,ze wczesniej gra dziala na 256 RAM i grafice Geforsce 4 64 Ram MX-400.Wiadomo sttrasznie mulila ale jednak moglem uruchomic a teraz na lepszym sprzecie mi nie chodzi.Moze ktos z Was zna przyczyne?Dzieki

Feb 03, 2006 at 17:11

Print
fieto
Status: Novice

Posts: 3
Registered: Feb 03, 2006
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #89]

Witam ! Mam problem ! Nie moge uruchomic Cywilizacji na moim kompie.Po zakonczeniu instalacji podczas uruchamiania gry pojawia sie na ekranie komunikat takiej tresci : "Nie znaleziono punktu wejscia procedury _BinkShouldSkip@4 w bibliotece binkw32.dll" O co tu chodzi?Potrafi ktos mi pomoc? Mam Athlona 2200,512 RAM,grafike Gygabate Radeon9550 128RAM.Wszystkie inne gry(np.Quake4,AOE 3,MOH:PA) chodza a Civ4 nie .Dodam,ze wczesniej gra dziala na 256 RAM i grafice Geforsce 4 64 Ram MX-400.Wiadomo sttrasznie mulila ale jednak moglem uruchomic a teraz na lepszym sprzecie mi nie chodzi.Moze ktos z Was zna przyczyne?Dzieki

Feb 03, 2006 at 17:18

Print
kodzi
Status: Elite

Posts: 1211
Registered: Dec 06, 2005
IP: Logged
Re: Klopot techniczny z Civ 4 [post #90]

Niech zgadne?! użuważ pirackiego oprogramowania to dlatego masz ten błąd. Pomyśl wytęż swój rozum a może dojdziesz do sedna sprawy. A poza tym na takie sprawy jest wątek specjalny !!!

[Edited by kodzi on Feb 03, 2006 at 18:44]

_________________________________
Technikum Komunikacyjne - informatyka - grafika i gry komputerowe http://tk.krakow.pl

Feb 03, 2006 at 18:41

Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: Klopot techniczny z Civ 4 [post #91]

jak sama nazwa wskazuje biblioteka pliku DLL czyli albo tu leży wina Direct X albo coś zle sie zainstalowala gra... lub ewentualnie system nawala ..

zainstaluj jesZcze raz direct X z plytki od Civ 4 !

po drugie to juz jest odpowiedni topic o technicznych sprawach więc byłem wskazany przeniesc go do tego działu

[Edited by Azazell on Feb 03, 2006 at 22:19]

Feb 03, 2006 at 22:17

Print
Ziemowit
Status: Conscript

Posts: 76
Registered: Feb 04, 2006
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #92]

PROBLEM

Internet GAME

gram ze znajomym i nie możemy wczytac save gama. Tzn jeden z nas zawsze nie może się włączyć do gry, zawsze wyskakuje:

"the save file you have selected is protected to ensure that the asset in your mod folder have not been changed" czy coś takiego...

co począć?

_________________________________
www.osadaslowianska.pl

Feb 04, 2006 at 14:57
Gadu-Gadu: 1839131
Print
kodzi
Status: Elite

Posts: 1211
Registered: Dec 06, 2005
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #93]

sztrzelić sobie w łeb

zwróć uwage na to czy czsami na gre nie jest nałożone haslo

_________________________________
Technikum Komunikacyjne - informatyka - grafika i gry komputerowe http://tk.krakow.pl

Feb 04, 2006 at 15:15

Print
Ziemowit
Status: Conscript

Posts: 76
Registered: Feb 04, 2006
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #94]

Hasło nie ma nic do rzeczy, bo gramy bez hasła.
Strzlelać w łeb tez nie mam zamiaru z powodu tandetnej Cywilizacji Cztery :P
Pytam co zrobić z tym fantem?

_________________________________
www.osadaslowianska.pl

Feb 04, 2006 at 15:21
Gadu-Gadu: 1839131
Print
kfrank
Status: Veteran

Posts: 466
Registered: Jan 29, 2003
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #95]

miałem coś podobnego w jednej z gier pbem
rozwiązaniem było przy zakładaniu gry wyczyściś pole z hasłem admina
a swoje hasła można założyć później poprzez alt+d

Feb 04, 2006 at 15:49
Gadu-Gadu: 2407803
Print
fieto
Status: Novice

Posts: 3
Registered: Feb 03, 2006
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #96]

Gre mam oryginalna! Cywilizacja jest warta wydania na nia pieniedzy.Problem rozwiazalem.Nawalal mi system.Zrobilem formacik i juz po klopociku ! Pozdrowionka

Feb 05, 2006 at 17:25

Print
Roodeck
Status: Novice

Posts: 2
Registered: Feb 03, 2006
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #97]

Gra w podstawowej wersji i 1.09 chodzi mi normalnie. Po zainstalowaniu patcha 1.52 wszystko działa do czasu aż skończy się ładować nowa rozgrywka, wyskakuje wtedy taki błąd:

Mój komp to Radeon 9100, Celeron 2GHz, 512 RAM i Windows XP SP2.

[Edited by Roodeck on Feb 06, 2006 at 12:28]

Feb 06, 2006 at 12:15

Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #98]

Roodeck --> widac ze to wina twojego directa x 9.0 .. musisz zainstalowac directa x z krązka od civ 4 ....

odinstaluj gre i zrob reset... ponownie install gre i directa.. reset i 1.52 patch i reset.. i odpalaj

Feb 06, 2006 at 12:34

Print
Roodeck
Status: Novice

Posts: 2
Registered: Feb 03, 2006
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #99]

Dziękuję, gra teraz działa.

Feb 06, 2006 at 13:21

Print
kodzi
Status: Elite

Posts: 1211
Registered: Dec 06, 2005
IP: Logged
Re: WATEK NA PROBLEMY TECHNICZNE [post #100]

NIE DZIĘKUJ TYLKO ZAPŁAĆ !!!

(żart)

_________________________________
Technikum Komunikacyjne - informatyka - grafika i gry komputerowe http://tk.krakow.pl

Feb 06, 2006 at 15:57

Print
^ Początek strony ^
Pages: 1 [2] 3 4 5 6 ... 19



Username: Password: Lost your password?

tForum version b0.94.1.2 (© 2003 tForumDevTeam)

The comments published here represent only the personal opinions of the respective users. civ.org.pl and it's staff is not held responsible for the contents of the posts.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Portal civ.org.pl ani jego redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.


hosted by artserwis.pl - praca, konkursy, portfolia dla twórców.