civ.org.pl forums > Civ4 - Ogólne > WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords)
Zmień język na polski. Switch to English.

Print This Topic        Mark Topic as Unread 

civ.org.pl forums > Civilization IV > Ogólne
Poster
Message    
Lukk
Status: Novice

Posts: 1
Registered: Dec 22, 2007
IP: Logged
Re: WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords) [post #901]

Po zainstalowaniu patcha 1.71 gdy włączam podstawową wersje Civilization IV pojawia mi się błąd "Error loading shader libraries". Na różnych forach, gdy ktoś o to pytał, wszyscy radzili żeby zainstalować directX 9.0c i to pomagało. Ja zainsalowałem directX 9.0c, lecz błąd pokazuje mi się nadal. Co ma zrobić?

Dec 22, 2007 at 18:39

Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords) [post #902]

Zainstaluj nowe sterowniki do karty graficznej .

Dec 23, 2007 at 15:49

Print
Armagedon
Status: Regular

Posts: 157
Registered: Mar 02, 2005
IP: Logged
Re: WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords) [post #903]

Niestety ramzes46 żaden mod mi nie działa za wyjątkiem bluemarble... mozesz mnie odesłac do topików gdzie są jakieś infa o modach i scenariuszach... z góry dziekuje... niestety wpadam na net tylko na chwile wiec nie mam czasu szukac... wesołych świąt all

Dec 24, 2007 at 21:39

Print
ramzes46
Status: Administrator

Posts: 5213
Registered: Oct 17, 2006
IP: Logged
Re: WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords) [post #904]

Quote:
Armagedon wrote:
Niestety ramzes46 żaden mod mi nie działa za wyjątkiem bluemarble... mozesz mnie odesłac do topików gdzie są jakieś infa o modach i scenariuszach... z góry dziekuje... niestety wpadam na net tylko na chwile wiec nie mam czasu szukac... wesołych świąt all

Dziękuje za życzenie i Tobie również zdrowych i wesołych świąt
Jezeli działa tylko bluemarble to w/g mnie oznacza to źle zainstalowaną grę
Proponuje niestety ponowną instalkę. Wówczas wszystkie scenariusze będą widoczne a mody znajdą się w katalogu Mods.
Co do linków, przejrzyj proszę Działy: Modowanie i Ogólne.

_________________________________
http://zewabud.pl/
Dec 25, 2007 at 10:06

Print
PeeCeeT
Status: Novice

Posts: 8
Registered: Jan 06, 2008
IP: Logged
Re: WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords) [post #905]

Mam potworny problem. Nie moge wczytac stanu gry, ani autosave ani quicksave.Gram w podstawe i dodatek Warlords. Nic nie pomaga. P.S.Jakies 2 miesiace gralem w Civ i wszystko bylo ok. Z góry dzieki za pomoc:-)

Jan 06, 2008 at 14:40

Print
ramzes46
Status: Administrator

Posts: 5213
Registered: Oct 17, 2006
IP: Logged
Re: WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords) [post #906]

Quote:
PeeCeeT wrote:
Mam potworny problem. Nie moge wczytac stanu gry, ani autosave ani quicksave.Gram w podstawe i dodatek Warlords. Nic nie pomaga. P.S.Jakies 2 miesiace gralem w Civ i wszystko bylo ok. Z góry dzieki za pomoc:-)


Witamy
A co się wyświetla ?

_________________________________
http://zewabud.pl/
Jan 06, 2008 at 17:46

Print
PeeCeeT
Status: Novice

Posts: 8
Registered: Jan 06, 2008
IP: Logged
Re: WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords) [post #907]

Wlasnie nic sie nie wyswietla gra wraca do wybory rodzaju gry w menu gry pojedynczej i koniec nic wiecej i tak caly czas.

Jan 08, 2008 at 06:47

Print
Jabu
Status: Elite

Posts: 871
Registered: Jul 20, 2007
IP: Logged
Re: WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords) [post #908]

a sprawdzałeś czy są sejvy na dysku, może się nie zapisały?
Documents and settings->nazwa użytkownika->Moje dokumenty->Moje Gry->Warlords->Save

Mam nadzieję że sie nie pomyliłem odnosnie ścieżki, piszę z pamięci, jeśli tak prosze o poprawę.

_________________________________
LatajÂący Holender to ja, obejrzyjcie mĂłj tors gladiatora, to jest Lucy, to Mary, a ta oÂśmiornica jest siostrÂą potwora...

Jan 08, 2008 at 07:11

Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords) [post #909]

Przeinstaluj grę .

Jan 08, 2008 at 07:53

Print
ramzes46
Status: Administrator

Posts: 5213
Registered: Oct 17, 2006
IP: Logged
Re: WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords) [post #910]

Uzupełnienie: Documents and settings->nazwa użytkownika->Moje dokumenty->Moje Gry->Warlords->Save->single->auto (lub Quick)
Sprawdź w pliku civilizatioIV.ini w sekcji CONFIG czymasz wpis MaxAutoSaves tu powinna być liczba rożna od zera (domyślnie jest 5)
P.S. ten plik (.ini) też jest ocuments and settings->nazwa użytkownika->Moje dokumenty->Moje Gry->Warlords

[Edited by ramzes46 on Jan 08, 2008 at 09:13]

_________________________________
http://zewabud.pl/

Jan 08, 2008 at 09:12

Print
PeeCeeT
Status: Novice

Posts: 8
Registered: Jan 06, 2008
IP: Logged
Re: WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords) [post #911]

Coz nic nie pomaga: ani reinstal,save sa ale tylko auto i quick zapisanych przeze mnie nie ma. Taka linijka u mnie jest razem z liczboa rozna od 0. Juz nie wiem co mam zrobic :-(

[Edited by PeeCeeT on Jan 08, 2008 at 11:32]

Jan 08, 2008 at 11:31

Print
Jabu
Status: Elite

Posts: 871
Registered: Jul 20, 2007
IP: Logged
Re: WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords) [post #912]

A tak zapytam, instalujesz a potem grasz będąc zalogowanym na tego samego uzytkownika?
Spróbuj skopiować do katalogu :\Documents and Settings\uzytkownik\Moje dokumenty\My Games\Warlords\Saves\single jakiś plik, np w wielkości 1MB.

_________________________________
LatajÂący Holender to ja, obejrzyjcie mĂłj tors gladiatora, to jest Lucy, to Mary, a ta oÂśmiornica jest siostrÂą potwora...

Jan 09, 2008 at 08:05

Print
jobabr
Status: Redaktor

Posts: 3292
Registered: Dec 07, 2005
IP: Logged
Re: WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords) [post #913]

hmmm... może nie ma już po prostu miejsca na dysku?

Jan 09, 2008 at 11:34
Gadu-Gadu: 5763902
Print
PeeCeeT
Status: Novice

Posts: 8
Registered: Jan 06, 2008
IP: Logged
Re: WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords) [post #914]

nie miejsce na dysku posiadam a gram zalogowany caly czas na tym samym uzytkowniku nigdy go nie zmnienilem (procz nazwy).

Jan 09, 2008 at 12:22

Print
jobabr
Status: Redaktor

Posts: 3292
Registered: Dec 07, 2005
IP: Logged
Re: WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords) [post #915]

sprawdz jeszcze raz czy masz dobra sciezke, tam latwo o pomylke, gdyz w strukturze katalogow i podstawka i Warlords i BTS posiadaja wlasne oddzielne katalogi z zapisami gry....

jeszcze jedno co mi przychodzi do glowy, to, ze nie zainstalowales gry dla wszystkich uzytkownikow, wtedy gra instaluje sie w ukrytym katalogu (zeby go zobaczyc trzeba w Eksploratorze Windows (Narzędzia-> Opcje folderów-> Widok) zaznaczyc ptaszkiem "Pokaż ukryte pliki i foldery"

to powinno wtedy być mniej wiecej tak

C:\Documents and Settings\(tu będzie nazwa użykownika komputera -czyli loginu)\Application Data\Firaxis - jeżeli dobrze pamiętam

sam tak kiedys zainstalowalem i prawie mnie szlag trafil zanim znalazlem, jak chcialem sejwa z gotma sobie przegrac...

Jan 09, 2008 at 14:42
Gadu-Gadu: 5763902
Print
PeeCeeT
Status: Novice

Posts: 8
Registered: Jan 06, 2008
IP: Logged
Re: WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords) [post #916]

Niestety jest dalej tak samo sciezka jest poprawna a opcje "pokaż ukryte pliki i foldery" mialem wlaczona juz wczesniej. Byc moze ze mam cos nie tak z systemem ? Sam juz nie wiem. A najgorsze jest to ze nawet Cenega nie wie jak mi pomoc....

Jan 09, 2008 at 15:07

Print
Jabu
Status: Elite

Posts: 871
Registered: Jul 20, 2007
IP: Logged
Re: WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords) [post #917]

spróbuj zapisać plik(skopiuj tam jakis plik) w tym katalogu, może to kwestia braku uprawnień do tego katalogu.

_________________________________
LatajÂący Holender to ja, obejrzyjcie mĂłj tors gladiatora, to jest Lucy, to Mary, a ta oÂśmiornica jest siostrÂą potwora...

Jan 09, 2008 at 15:55

Print
PeeCeeT
Status: Novice

Posts: 8
Registered: Jan 06, 2008
IP: Logged
Re: WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords) [post #918]

Nic sie nie dzieje jest dalej tak jak bylo. Coz musze sobie odpuscic..... I tak dzieki serdeczne za pomoc

Jan 09, 2008 at 16:22

Print
Jabu
Status: Elite

Posts: 871
Registered: Jul 20, 2007
IP: Logged
Re: WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords) [post #919]

Rozumiem, że udało Ci się skopiować plik...
Te pliki sejwów, quick save i auto save są na pewno aktualne, sprawdź czy maja bieżącą datę modyfikacji? Tzn. jeżeli grałes wczoraj i używałeś quick save to plik quick save powinien miec datę wczorajszą. Tak myślę może coś z tymi ściezkami jest nie OK.

[Edited by Jabu on Jan 09, 2008 at 16:27]

_________________________________
LatajÂący Holender to ja, obejrzyjcie mĂłj tors gladiatora, to jest Lucy, to Mary, a ta oÂśmiornica jest siostrÂą potwora...

Jan 09, 2008 at 16:27

Print
PeeCeeT
Status: Novice

Posts: 8
Registered: Jan 06, 2008
IP: Logged
Re: WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords) [post #920]

Znalazlem w koncu rozwiazanie. Otoz od 15min siedzialem i czytalem kolejne posty w ty temacie od poczatku i mniej wiecej w pierwszych 10 stronach ktos mial taki sam problem i oto jak go rozwiazal ( ale jednak nie do konca go rozwiazal ) :
Ciwilizacje mial zainstalowana na dysku D a na dysku C mial folder My Games gdzie sa zapisywane auto i quick save'y. Czyli tak samo jak ja ( o tym zapomnialem powiedziec bo myslalem ze to nie ma znaczenia) Nie mogl wczytac save'wow z katalogu na dysku C przez siebie zapisanych bo to gra ich tam nie mogla dojzec nie miala uprawnien czy jakos tak. Wiec ktos mu poradzil by zapisal gre na dysku gdzie ma ja zainstalowana i mu wszystko szlo. Sprawdzilem czy mam faktycznie ten sam problem i prosze rozwiazanie to samo Teraz tylko sie glowie co zrobic by moc miec na tym samym dysku auto i quick save

Jan 09, 2008 at 16:42

Print
ramzes46
Status: Administrator

Posts: 5213
Registered: Oct 17, 2006
IP: Logged
Re: WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords) [post #921]

PeeCeeT -> problem jest prosty do rozwiązania. Po prostu przenieś Moje Dokumenty na D: Ale uwaga : RMB na ikonkę Moje Dokumenty i tam poszukaj opcji " Przenieś " ale wcześniej utwórz na D: folder "Moje dokumenty".
Powinno zadziałać za pierwszym razem ale znów to ale jeżeli nie zadziała z cIV po musisz przeinstalować grę
Najpierw sprawdź

_________________________________
http://zewabud.pl/

Jan 09, 2008 at 18:35

Print
PeeCeeT
Status: Novice

Posts: 8
Registered: Jan 06, 2008
IP: Logged
Re: WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords) [post #922]

Serdeczne dzieki wszystkim Szczególnie Ramzesowi Jabu i Jobabr'owi Bardzo mi pomogli w koncu moge grac w Civ bez zadnego problemu (jak narazie) no moze jak dogonic AI w niektorych momentach Ale z tym poradze juz sobie sam. Ostatnia rada Ramzesa pomogla napewno za jakis czas sie odezwe moze w GotM kto wie Ale poki co dzieki !!!

Jan 09, 2008 at 19:27

Print
jobabr
Status: Redaktor

Posts: 3292
Registered: Dec 07, 2005
IP: Logged
Re: WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords) [post #923]

jakie "może"? myslales, ze to tak z dobroci serca? my tu specjalnie owieczki na nasze GOTMowe pastwisko zaganiamy

a na powaznie, to GOTM to swietna zabawa, a przy tym mozna sie nauczyc wielu sztuczek, takze zapraszamy...

Jan 10, 2008 at 07:37
Gadu-Gadu: 5763902
Print
Brzozka
Status: Novice

Posts: 1
Registered: Mar 16, 2008
IP: Logged
Re: WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords) [post #924]

mam wersje 2.08 i gdy chce wczyac zapis wychodzi mi do glownego menu. co robic ?

I mam pytanie czy jest w tej gre jakis samouczek ?

Mar 16, 2008 at 13:03

Print
ramzes46
Status: Administrator

Posts: 5213
Registered: Oct 17, 2006
IP: Logged
Re: WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords) [post #925]

Quote:
Brzozka wrote:
mam wersje 2.08 i gdy chce wczyac zapis wychodzi mi do glownego menu. co robic ?

I mam pytanie czy jest w tej gre jakis samouczek ?

Witaj Brzozka
Samouczek jest w podstawce. Możesz trochę szerzej opisać problem, ponieważ aby wczytać zapis należy w menu głównym wejść w opcje Wczytaj grę

_________________________________
http://zewabud.pl/
Mar 19, 2008 at 21:08

Print
ukasz
Status: Novice

Posts: 3
Registered: Dec 13, 2008
IP: Logged
Re: WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords) [post #926]

Witam,
zainstalowałem grę, patcha i spolszczenie, wszystko chodzi dobrze ale w pewnym momencie ...gra po chwili zawiesza mi się, nic nie można zrobić , pomaga tylko reset, wie ktoś może o co chodzi?

AMD 2800+ 1.81 GHz, 1GB RAM, Windows XP, GeForce 6600 GT

Dec 13, 2008 at 14:05

Print
ramzes46
Status: Administrator

Posts: 5213
Registered: Oct 17, 2006
IP: Logged
Re: WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords) [post #927]

Quote:
ukasz wrote:
Witam,
zainstalowałem grę, patcha i spolszczenie, wszystko chodzi dobrze ale w pewnym momencie ...gra po chwili zawiesza mi się, nic nie można zrobić , pomaga tylko reset, wie ktoś może o co chodzi?

AMD 2800+ 1.81 GHz, 1GB RAM, Windows XP, GeForce 6600 GT


Witaj ukasz
Jak zwykle przyczyn może być wiele: od sterowników do zasilacza
Sprawdź wersje sterowników od grafiki, moc zasilacza, liczbę uruchomionych programów i usług działających w tle oraz w samej grze ( ustawienia, wielkość mapy i ilość civek). Trudno tak na odległość to sprawdzić ale poczytaj TU: http://forums.civ.org.pl/viewtopic.php?TopicID=4767 lub TU: http://forums.civ.org.pl/viewtopic.php?TopicID=6887

[Edited by ramzes46 on Dec 14, 2008 at 20:00]

_________________________________
http://zewabud.pl/
Dec 14, 2008 at 19:58

Print
ukasz
Status: Novice

Posts: 3
Registered: Dec 13, 2008
IP: Logged
Re: WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords) [post #928]

dziękli ramzes46 za rady, znalazłem przyczynę - okazało się, że przegrzewa mi się szybko karta graficzna, bo ma słabe chłodzenie :/
pozdrawiam

Dec 18, 2008 at 18:10

Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords) [post #929]

A ile ma stopni przy rozgrzaniu? jesteś pewny, że to chłodzenie?

Dec 18, 2008 at 19:17

Print
ramzes46
Status: Administrator

Posts: 5213
Registered: Oct 17, 2006
IP: Logged
Re: WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords) [post #930]

Jeżeli na pewno to karta, spróbuj ją oczyścić z kurzu, dodaj dodatkowy wiatrak i sprawdź ułożenie kabli w obudowie (one potrafią nieźle tamować opływ powietrza )

_________________________________
http://zewabud.pl/

Dec 18, 2008 at 20:00

Print
ukasz
Status: Novice

Posts: 3
Registered: Dec 13, 2008
IP: Logged
Re: WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords) [post #931]

na pewno, zdjąłem obudowę i włączyłem zwykły wiatrak , gra chodzi bez kłopotu, tylko trochę głośno w pokoju :P

Dec 24, 2008 at 22:21

Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords) [post #932]

lepiej głośno niż martwić się o spaleniu podzespołu

Dec 24, 2008 at 22:27

Print
ramzes46
Status: Administrator

Posts: 5213
Registered: Oct 17, 2006
IP: Logged
Re: WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords) [post #933]

Ale tak na poważnie ...to pomyśl co z tym zrobić

[Edited by ramzes46 on Dec 25, 2008 at 09:06]

_________________________________
http://zewabud.pl/

Dec 25, 2008 at 09:06

Print
Hunterv3
Status: Novice

Posts: 1
Registered: Aug 07, 2011
IP: Logged
Re: WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords) [post #934]

Witam
Mam problem z grą Civilization 4. Otóż kupiłem 3 dni temu edycje kolekcji klasyki (wiecie ta pomarańczowa xD). Instaluje grę, directixa dołączonego do gry, adobe readera 9 (na wszelki wypadek) i jest super. Próbuje odpalić i nic. Jakby proces nie odpalał. Dodam że mam Win7 i jest to laptop ale bardzo wydajny. Wszystkie wymagania spełniam w 100%. Czy jest to wina karty graficznej laptopowej czy może systemu?

Aug 07, 2011 at 13:59

Print
ramzes46
Status: Administrator

Posts: 5213
Registered: Oct 17, 2006
IP: Logged
Re: WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords) [post #935]

Witaj
To jest problem z wersją gry, która pod Win7 musi mieć patcha od Cenegi. Dostępny na ich stronie.

_________________________________
http://zewabud.pl/

Aug 07, 2011 at 14:50

Print
Szakal16
Status: Novice

Posts: 1
Registered: Sept 27, 2011
IP: Logged
Re: WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords) [post #936]

Witam Was.
Mam problem z polskimi literami.
Otóż, chociaż mógłbym grać bez tego, to mnie bardzo irytuje. Problem przedstawia się następująco:

Klik

Jest to wersja oryginalna gry, bez dodatków, ale ze względu na to, że mam zepsutą stację dysków, to musiałem instalować to u znajomego i przenosić pendrive'm na swój komputer.
Mój PC ma windows XP, spełnia w 100% wymagania sprzętowe. Mam patcha i spolszczenie z płyty dołączonej do gry.

Myślę, że uzyskam jakieś wsparcie, bo głowiłem się nad tym trzy godziny i nie mam już pomysłów.

Sept 27, 2011 at 16:13

Print
Ren0
Status: Settler

Posts: 13
Registered: Dec 11, 2012
IP: Logged
Re: WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords) [post #937]

Mam dość dziwny problem. Mam Civ 4 Complete, nie dawno robiłem format kompa, zainstalowałem grę, przez kilka dni chodziła bez najmniejszego problemu. Dwa dni temu próbowałem włączyć grę i nic (ani Zwykła wersja, ani Warlords ani BTS. Wyskakuje komunikat Access denied, Please login with administrator privileges and try again. Włączam grę z ustawieniami administratora i nadal nic. Patchowanie gry nic nie wnosi do sprawy. Deinstalacja i ponowna instalacja gry również nie pomaga. Czy ktoś może miał podobny problem ? Używam Windows 7 Pro

Sept 13, 2015 at 18:27

Print
Ren0
Status: Settler

Posts: 13
Registered: Dec 11, 2012
IP: Logged
Re: WĄTEK NA PROBLEMY TECHNICZNE (Civ 4 + Warlords) [post #938]

Czy ktoś jest w stanie pomóc ?

Oct 04, 2015 at 09:11

Print
^ Początek strony ^
Pages: 1 ... 15 16 17 18 [19]



Username: Password: Lost your password?

tForum version b0.94.1.2 (© 2003 tForumDevTeam)

The comments published here represent only the personal opinions of the respective users. civ.org.pl and it's staff is not held responsible for the contents of the posts.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Portal civ.org.pl ani jego redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.


hosted by artserwis.pl - praca, konkursy, portfolia dla twórców.