civ.org.pl forums > Civ3 - Modowanie > problem z modem
Zmień język na polski. Switch to English.

Print This Topic        Mark Topic as Unread 

civ.org.pl forums > Civilization III > Modowanie
Poster
Message    
Tadeusz
Status: Veteran

Posts: 459
Registered: Aug 05, 2005
IP: Logged
problem z modem [post #1]

bardzo proszę o pomoc w odpaleniu moda AnnoDomini - dostępny na stronie civfanatics.instaluje moda i patch, i nie można go uruchomić tak jakby brakowało plików.
Tadeusz

_________________________________
Dla wspó³czesnego cz³owieka religia jest jak muzyka, zawsze mo¿na j¹ przyciszyÌ a w razie potrzeby wy³¹czyÌ

Dec 24, 2005 at 21:08
Gadu-Gadu: 6606276
Print
Heniu
Status: Administrator

Posts: 5544
Registered: May 11, 2004
IP: Logged
Re: problem z modem [post #2]

których plików brakuje - tych wniesionych przez moda czy standardowych? Jesli standardowych to z podstawki czy z dodatku PTW lub CONQ?
Jaki wyswietla sie dokladnie komunikat?

_________________________________
'The distance between insanity and genius is measured only by success.'

Dec 24, 2005 at 21:58

Print
Tadeusz
Status: Veteran

Posts: 459
Registered: Aug 05, 2005
IP: Logged
Re: problem z modem [post #3]

Missing entry in "Scenarios\...Conquest\Middle Ages\text\Pedialcons.txt"ICON_BLDG_MariusReform - taki jest komunikat.Myślę że jest to plik moda.Na stronie jest tylko patch 02 i jakiś komunikat,niestety moja znajomość angielskiego nie pozwala za wiele z niego wyciągnąć. - Anno Domini download link (385MB)

Anno Domini latest patch 08.11.05 (1.86MB)

After almost a year in development, Anno Domini is ready!! The mod covers four eras, from the dawn of time to the middle ages. You can play as one of 31 ancient/medieval civilizations - all with new dual-era leaderhead graphics from me (one style to cover Anno Incepti and Anno Laxamenti and another style to cover Anno Imperii and Anno Domini). Each civilization has flavour units (some done by myself and never released until this point), flavour technologies and flavour buildings.

The mod can also be treated as a goldmine of new graphics I've done. 31 leaderheads with Ancient and Medieval eras. Out of the over 200 units, 28 are ones I've done - there are more to come in a future expansion pack. There's countless new buildings and techs - basically, if I couldn't find what I wanted, I've created it myself.

The text files haven't missed out. There's a good civilopedia and the diplomacy file has been flavoured.

I truely hope you enjoy this mod. Whilst it attempts to be as historically accurate as possible, there are things that have been changed to make gameplay better. I'm sure we'll comment on those things in this thread as time goes on. Please remember that I made gameplay the most important consideration.

You will need to download the file and place the contents in your Civilization III/Conquests/Scenarios file. It is important to have your original C3C files there - Anno Domini draws from some of these for some of the buildings/techs/units.
__________________

_________________________________
Dla wspó³czesnego cz³owieka religia jest jak muzyka, zawsze mo¿na j¹ przyciszyÌ a w razie potrzeby wy³¹czyÌ

Dec 25, 2005 at 07:07
Gadu-Gadu: 6606276
Print
Krasny
Status: Administrator

Posts: 10334
Registered: Apr 11, 2004
IP: Logged
Re: problem z modem [post #4]

Na pewno chodzi o plik z moda. Instalujesz go przez rozpakowanie pliku, czy też jest plik instalacyjny *.exe?

_________________________________
One man army.

W wolnym czasie lubię testować piwa. Zapraszam na www.piwopijca.pl

Dec 25, 2005 at 11:22

Print
Tadeusz
Status: Veteran

Posts: 459
Registered: Aug 05, 2005
IP: Logged
Re: problem z modem [post #5]

tylko rozpakowuje potem rozpakowuje pliki patch i dodaje ręcznie tam gdzie trzeba

_________________________________
Dla wspó³czesnego cz³owieka religia jest jak muzyka, zawsze mo¿na j¹ przyciszyÌ a w razie potrzeby wy³¹czyÌ

Dec 25, 2005 at 16:12
Gadu-Gadu: 6606276
Print
Vashpan
Status: Moderator

Posts: 5783
Registered: Sept 28, 2003
IP: Logged
Re: problem z modem [post #6]

Wiec byc moze sie gdzies pomyliles. Sprawdz raz jeszcze, wyraznie brakuje jakiegos pliku po prostu

_________________________________
...:: S.P.Q.R ::...

Dec 25, 2005 at 18:55
Gadu-Gadu: 1966917
Print
Tadeusz
Status: Veteran

Posts: 459
Registered: Aug 05, 2005
IP: Logged
Re: problem z modem [post #7]

Nie ma takich możliwości.sprawdzałem kilka razy.Mod jest dość duży ale patch to zaledwie pare folderów, nie sposób się pomylić.Myślę że trzeba jakieś pliki z orginału c3c skopiować dodatkowo do moda, ale to tylko moje domysły.Chyba tajemnica tkwi w tym opisie instalacji.Wykluczam również błąd w modzie, ktoś musiał mnóstwo pracy w to włożyć i napewno go uruchamiał przed umieszczeniem na stronie.Próbowałem go uruchomić zarówno w c3c 1.0 jak i c3c 1.22 i nic.Nie mam żadnych pomysłów

Tadeusz

_________________________________
Dla wspó³czesnego cz³owieka religia jest jak muzyka, zawsze mo¿na j¹ przyciszyÌ a w razie potrzeby wy³¹czyÌ

Dec 25, 2005 at 23:46
Gadu-Gadu: 6606276
Print
Krasny
Status: Administrator

Posts: 10334
Registered: Apr 11, 2004
IP: Logged
Re: problem z modem [post #8]

Skoro wypakowywujszesz pliki, to prawdź czy brakujący znajduje się w katalogu Art/Units...

_________________________________
One man army.

W wolnym czasie lubię testować piwa. Zapraszam na www.piwopijca.pl

Dec 26, 2005 at 00:14

Print
Vashpan
Status: Moderator

Posts: 5783
Registered: Sept 28, 2003
IP: Logged
Re: problem z modem [post #9]

Plik ktory na poczatku podales, nie jest czescia moda, a czescio Conquesta "MiddleAges", oryginalnie wbudowanego w gre ( tzn. w dodatek -c3c ) Nie wiem jaki to ma wplyw na twojego moda, byc moze mod korzysta z plikow tego conquesta. Sprawdz dokladnie ten plik, dokladnie ten co jest podany w bledzie. Co ciekawe, ja tez nie mam takiego wpisu w tym pliku co tam pisze...

_________________________________
...:: S.P.Q.R ::...

Dec 26, 2005 at 09:53
Gadu-Gadu: 1966917
Print
Tadeusz
Status: Veteran

Posts: 459
Registered: Aug 05, 2005
IP: Logged
Re: problem z modem [post #10]

Zainstalowałem wszystko od początku, dokładnie sprawdziłem, nie wiem o jaki brakujący plik chodzi ? czy o ikonkę czy tekst w pedialcons,"ICON_BLDG_MariusReform to chyba raczej jakiś tech albo cud, głowa mnie rozbolała, poddaję się ! szkoda że nie działa.Dzięki za zainteresowanie Tadeusz

_________________________________
Dla wspó³czesnego cz³owieka religia jest jak muzyka, zawsze mo¿na j¹ przyciszyÌ a w razie potrzeby wy³¹czyÌ

Dec 26, 2005 at 09:57
Gadu-Gadu: 6606276
Print
Vashpan
Status: Moderator

Posts: 5783
Registered: Sept 28, 2003
IP: Logged
Re: problem z modem [post #11]

To powinien byc wpis w pliku PediaIcons.txt w katalogu <c3c>\conquests\middleages\text Tam sa sciezki do plikow graficznych, ikonek etc.

_________________________________
...:: S.P.Q.R ::...

Dec 26, 2005 at 10:02
Gadu-Gadu: 1966917
Print
Tadeusz
Status: Veteran

Posts: 459
Registered: Aug 05, 2005
IP: Logged
Re: problem z modem [post #12]

Racja Vashpan ! zajarzyłem to ale tego wpisu rzeczywiście nie ma, być może jest na tej stronce jakiś patch muszę poszperać.W każdym razie zabłysła iskierka nadziei na pozytywne zakończenie ! Dzięki Vaspan !

_________________________________
Dla wspó³czesnego cz³owieka religia jest jak muzyka, zawsze mo¿na j¹ przyciszyÌ a w razie potrzeby wy³¹czyÌ

Dec 26, 2005 at 21:36
Gadu-Gadu: 6606276
Print
^ Początek strony ^



Username: Password: Lost your password?

tForum version b0.94.1.2 (© 2003 tForumDevTeam)

The comments published here represent only the personal opinions of the respective users. civ.org.pl and it's staff is not held responsible for the contents of the posts.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Portal civ.org.pl ani jego redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.


hosted by artserwis.pl - praca, konkursy, portfolia dla twórców.