civ.org.pl forums > Civ4 - Ogólne > SPOLSZCZENIE do Civilization IV
Zmień język na polski. Switch to English.

Print This Topic        Mark Topic as Unread 

civ.org.pl forums > Civilization IV > Ogólne
Poster
Message    
Vashpan
Status: Moderator

Posts: 5783
Registered: Sept 28, 2003
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIV 4 "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #651]

Nastepnym razem nei pisz dwoch postow pod rzad ;p Chyba tego nie bylo.. Zapamietamy

_________________________________
...:: S.P.Q.R ::...

May 31, 2006 at 10:00
Gadu-Gadu: 1966917
Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIV 4 "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #652]

zaraz naprawie ten błąd

Jun 06, 2006 at 15:29

Print
fafnucek
Status: Novice

Posts: 3
Registered: May 31, 2006
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIV 4 "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #653]

Witam

Mam mały problemik a wygląda on tak:

Po zainstalowaniu gry czy to z PATCHEM czy bez i zainstalowaniu SPOLSZCZENIA w menu gry pisze mi "nieoficjalne spolszczenie 2.2" (chwała mu za to) ale w OPCJACH gry nie moge wybrac polskiego języka bo go nie ma

Może ktoś zna odpowiedź na to pytanie był bym WDZIĘCZNY !!

Jun 14, 2006 at 07:39

Print
LuKo
Status: Elite

Posts: 1554
Registered: Dec 07, 2005
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIV 4 "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #654]

O ile pamietam, trzeba wybrac francuski

_________________________________
"Victi vincimus" (Pobici, zwyciĂŞÂżymy)

Jun 14, 2006 at 07:41

Print
Vashpan
Status: Moderator

Posts: 5783
Registered: Sept 28, 2003
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIV 4 "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #655]

Gwoli wyjasnienia - spolszczenie najnowsze pracuje poprawnie tylko z najnowszym patchem - tak na przyszlosc, no ale twoj problem jest inny.

W jaki sposob nie mozna wybrac polskiego ? Podaj najlepiej screen, albo liste jezykow jakie tam sa ( wybierz francuski gdyby tam byl ), albo jakby nie bylo to w pliku civilizationIV.ini zmien opcje "Language" na 1.

_________________________________
...:: S.P.Q.R ::...

Jun 14, 2006 at 07:45
Gadu-Gadu: 1966917
Print
fafnucek
Status: Novice

Posts: 3
Registered: May 31, 2006
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIV 4 "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #656]

Dzięki LUDKI pomogło z tym FRANCUZEM
Swoją drogą ciekawe to jak byście mi nie napisali pewnie bym nie zgadł

Jun 14, 2006 at 10:33

Print
PawelT
Status: Banned User

Posts: 473
Registered: Jun 07, 2006
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIV 4 "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #657]

PROTESTUJĘ PRZECIW CENZURZE NA TYM FORUM I WYCINANIU MOICH POSTÓW BEZ MOJEJ WIEDZY I ZGODY!!!

[Edited by PawelT on Sept 23, 2010 at 20:18]

Jun 14, 2006 at 13:06
Gadu-Gadu: 3646732
XFire paweltciv
Print
Filib
Status: Regular

Posts: 219
Registered: Apr 01, 2006
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIV 4 "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #658]

Nie jestem pewien czy ten temat powinien znaleźć się tutaj.

Chodzi o windę kosmiczną - cud budowany pod koniec gry.
Mianowicie co oznacza stwierdzenie że:


Możesz zbudować na szerokości maks. 30

http://img225.imageshack.us/my.php?image=windakosmiczna6er.jpg

Jun 14, 2006 at 15:27
Gadu-Gadu: 8186013
Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIV 4 "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #659]

Quote:
Filib wrote:
Nie jestem pewien czy ten temat powinien znaleźć się tutaj.

Chodzi o windę kosmiczną - cud budowany pod koniec gry.
Mianowicie co oznacza stwierdzenie że:


Możesz zbudować na szerokości maks. 30

http://img225.imageshack.us/my.php?image=windakosmiczna6er.jpg


uu dzięki Filib to zapewnie tzn napewno błąd usuniemy go
Jun 14, 2006 at 16:37

Print
jobabr
Status: Redaktor

Posts: 3292
Registered: Dec 07, 2005
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIV 4 "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #660]

Quote:
Filib wrote:
Chodzi o windę kosmiczną - cud budowany pod koniec gry.
Mianowicie co oznacza stwierdzenie że:

Możesz zbudować na szerokości maks. 30




powinno byc:

Możesz zbudować na szerokości geograficznej maks. 30 stopni

(z tego samego powodu, z ktorego promy kosmiczne startuja z np. Cape Canaveral)
Jun 15, 2006 at 09:55
Gadu-Gadu: 5763902
Print
evantis
Status: Regular

Posts: 131
Registered: Jan 24, 2006
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIV 4 "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #661]



Powinno być 'Załaduj grę', 'Tryb edycji jednostki', 'Tryb edycji miasta', 'Nowe Jednostki lądowe otrzymują +4 Punkty Doświadczenia'.

Ktoś jeszcze zajmuje się spolszczeniem?

_________________________________

Jun 26, 2006 at 21:27
Gadu-Gadu: 2104776
Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIV 4 "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #662]

Evantis dziekuje

no co za pytanie jasne że sie zajmujemy ale teraz głownie gramy w civ i znajdujemy bledy ..

ja osobiscie juz pare znalazłem drobiazgowych i usunąłem

czekamy na dodatek by go spolszczyć

Jun 27, 2006 at 07:21

Print
kfrank
Status: Veteran

Posts: 466
Registered: Jan 29, 2003
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIV 4 "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #663]

to może jeszcze jeden:
w podpowiedziach w czasie ładowania sejwa jest coś typu:
"... prawym guzikiem myszy ..." lub coś w tym stylu (pisze z pamięci, w domu mam dokładny teks jak byś chciał)
coś mi się zdaje że w terminologi komputerowej nie ma czegoś takiego

Jun 27, 2006 at 10:21
Gadu-Gadu: 2407803
Print
panthi
Status: Novice

Posts: 3
Registered: Jun 20, 2006
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIV 4 "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #664]

Dzień Dobry,
zastanawia mnie ten Topornik. Jeśli jest OK, to proszę zignorować mojego posta.



Poza tym, gdy z kimś chcę się wymieniać i chciałbym mu dać jakieś miasto, ustawiam kursor nad nazwą mojego miasta, na liście i widzę podpowiedź, że przeciwnik mówi, że nie może mi tego sprzedać. Uważam, że albo powinno być [Ja]: Nie mogę Ci tego sprzedać, albo [Ktoś-tam]: Nie chcę tego kupić

Jun 27, 2006 at 13:00

Print
evantis
Status: Regular

Posts: 131
Registered: Jan 24, 2006
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIV 4 "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #665]

Lub 'Taka transakcja nie może być dokonana'
Co do Topornika, można by to zmienić na np. 'Drżyj przed moją armią, której przewodzi %nazwa_jednostki!'

_________________________________

Jun 27, 2006 at 13:33
Gadu-Gadu: 2104776
Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIV 4 "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #666]

panthi ---> ty chyba masz coś nie tak jesli przy listach władcy na tym screenie masz TaGa zamiast imie chinskiego przywódcy ;/ napewno zainstalowales patcha 1.61 i spolszczenie 2.1 lub 2.2 ?

Jul 01, 2006 at 07:36

Print
panthi
Status: Novice

Posts: 3
Registered: Jun 20, 2006
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIV 4 "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #667]

Przepraszam za milczenie, mam ograniczony dostęp do netu.
Co do spolszczenia, na pewno w wersji 2.2, co do patcha 1.61 to nie pamiętam. Dziś sprawdzę i jutro odpowiem.

Być może przekombinowałem trochę ze spolszczeniami - po instalacji 2.2 uciekły mi polskie znaki ogonkowe. Ponownie instalowałem 2.1 i na to znów 2.2.
Teraz mam tak, że nawet przy wyborze języka muszę wybierać francuski, aby mieć polski.

Bez bicia przyznam się, że byłem przekonany, że to błąd wersji 2.2, nie wpadłem jakoś na to, że mogło coś wyjść po tych przejściach z aktualizacjami.

Dziękuję, pozdrawiam

Jul 12, 2006 at 13:35

Print
panthi
Status: Novice

Posts: 3
Registered: Jun 20, 2006
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIV 4 "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #668]

Sprawdzałem, aktualizacja 1.61 jest, spolszczenie 2.2. Przeinstalowałbym wszystko od nowa, ale niestety nie mam wersji instalacyjnej.

Jul 13, 2006 at 06:28

Print
asioasioasio
Status: Prince

Posts: 3493
Registered: Nov 30, 2005
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIV 4 "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #669]

Prosba moddera
z racji ze zmienila sie czcionka i tym samym ustawienie liter
to prosze podeslijcie mi liste literek ĄąĆćĘę........Ź,ź - jakie cyfry trzeba uzyc w xmlu zeby to zadzialalo. moze byc tu, na pma albo maila

PILNE!!!

EDIT

Dzieki Azazell
Alarm odwolany juz mam

[Edited by asioasioasio on Jul 14, 2006 at 08:16]

_________________________________
[URL=http://forums.civ.org.pl/viewtop
ic.php?TopicID=7699&page=0]World
War II - 1939 Mod teraz pod BTS
-
kliknij, aby uzyskaĂŚ wiĂŞcej
informacji[/URL]

Jul 14, 2006 at 07:09
Gadu-Gadu: 1201631
Print
Jumiko
Status: Novice

Posts: 3
Registered: Jul 14, 2006
IP: Logged

Attached:
pozostalo_10__
tur.jpg

64 KB [downloads: 197]
Re: SPOLSZCZENIE CIV 4 "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #670]

Miałam civ4 wersje 1.06 (pirat), ściągnełam patch 1.61 zainstalował się pięknie, pózniej zainstalowałam spolszczenie 2.2 i niby wszystko cacy tyle, że moge grac max. 10 tur nawet gdy w opcjach ustawie by od zwycięstwa zależało jedynie podbój miast lub kosmosu.

Znacie jakiś link z dobrze działającym patchem 1.61, lub macie jakiś pomysł jak temu zaradzic?

Będe bardzo wdzięczna za pomoc

Jul 14, 2006 at 19:56

Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIV 4 "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #671]

Jumiko ---> tutaj się nie rozmawia o pirackich wersjach .. to jest porządne forum i proszę więcej razy nie pisać.

Odpowiedź jest prosta .. musisz zakupić oryginalną wersje gry i nie będzie 10 tur

Jul 14, 2006 at 21:45

Print
evantis
Status: Regular

Posts: 131
Registered: Jan 24, 2006
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIV 4 "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #672]

Beata, 50 zł to jedno wyjście do kina mniej.

http://www.allegro.pl/item115763660_civilization_iv.html

_________________________________

Jul 16, 2006 at 00:07
Gadu-Gadu: 2104776
Print
PPiotrek
Status: Novice

Posts: 1
Registered: Jul 23, 2006
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIV 4 "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #673]

Witam na forum i gratuluję tłumaczenia

Poniżej kilka drobnych błędów, które udało mi się wychwycić podczas dzisiejszej gry:

1. Łucznik Nubijski
2. Odmiana słowa "Chiny" na ekranie dyplomacji
3. Wydaje mi się, że w tym kontekście "ponegocjujemy" lepiej pasuje.



Pozdrawim

[Edited by PPiotrek on Jul 23, 2006 at 17:16]

Jul 23, 2006 at 17:12

Print
Filib
Status: Regular

Posts: 219
Registered: Apr 01, 2006
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIV 4 "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #674]

Nie wiem czy już to było ale ostatnio grając na multi zauważyłem błąd.
Kiedy włączam czata i chcę coś napisać do wszystkich graczy to na ekranie pisze :
do Wszystko

zamiast:
do Wszystkich

Takich błędów jest więcej jak będę miał troszke czasu to je spisze i opublikuje razem z obrazkami.

[Edited by Filib on Jul 24, 2006 at 17:22]

Jul 24, 2006 at 17:21
Gadu-Gadu: 8186013
Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIV 4 "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #675]

PPiotrek ---> dziękuje za znalezienie błędów

Filib ---> oo także dziękuje jesli bys dal rade to postaraj sie szybko poszukac tych bledow ;p bo lada dzien będziemy spolszczać dodatek i chcemy przytym poprawić i blłędy z podstawowej wersji.. oczywiscie nie myśl że cie popędzam ale jak znajdziesz chwilke tak jak wspomniales to super )

Jul 24, 2006 at 17:46

Print
olmeca
Status: Settler

Posts: 14
Registered: Oct 17, 2005
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIV 4 "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #676]

Witam,

mam drobny problem ze spolszczeniem - zainstalowalem civke od nowa do tego ostatni patch i na koniec wrzucilem spolszczenie w wersji 2.2

Niestety pierwszy problem pojawil sie w momencie kiedy juz instalacja spolszenia sie finalizowala, a mianowicie nie mogla zostac podmieniona czcionka bazowa. Kilka razu podchodzilem pod instalacje spolszczenia ale za kazdym razem xp wiedzial lepiej ze czcionki usunac sie nie da i zostal mi wybor jedynie ignorowania tego.

Po odpaleniu gry i miany jezyka na polski wszystko by byl;o fajnie z jednym malym wyjatkiem, ze w miejscu polskich znakow pojawiaja sie mile krzaczki.

Mam pytanie jak wreszcie szczesliwie moge zainstalowac spolszczenie aby wszystkie literki byly wlasciwie rozpoznawane, a nie pokazywaly sie tylko jako krzaki i dawaly mi do myslenia.

Jul 26, 2006 at 10:31
Gadu-Gadu: 1907852
XFire olmeca
Print
WiHuRa
Status: Novice

Posts: 4
Registered: Jul 26, 2006
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIV 4 "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #677]

Być może Antywirus "trzyma" plik i nie może go nadpisać - miałem podobną sytuacje, zatrzymaj na chwile ochrone w Antywirusie i zapuść jeszcze raz "Spolszczenie".

Pomogło?

Jul 26, 2006 at 10:49

Print
romanek
Status: Elite

Posts: 1266
Registered: Oct 25, 2004
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIV 4 "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #678]

przed instalacja spolszczenia nieodpalaj civki bo winda blokuje plik uzywanej czcionki i niemozesz jej podmienic
jak odpalisz na swierzo podniesionym kompie to ci pojdzie
i niema to nic wspolnego z antywirem

Jul 26, 2006 at 11:08
Gadu-Gadu: 2809
Print
WiHuRa
Status: Novice

Posts: 4
Registered: Jul 26, 2006
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIV 4 "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #679]

@ romanek

być może masz racje, jak tylko opisałem swój przypadek.

tak w woli wyjaśnienia, nie odpalałem wcześniej civki - instalka, patche, instaluje spolszczenie -> pojawia mi sie komunikat (z opcja: retry, ignore, abort), że ten plik (nie pamietam nazwy) z czcionką nie może być zmieniony -> wyłączyłem ochrone dostępową antywira, kliknąłem "retry" i przeszło.

p.s świetna robota z tym spolszczeniem - wielkie dzięki dla twórców, przyznam szczerze, że nie dawno trafiłem na to spolszczenie mimio, że grram już chwile w civke (wczęśniej używałem oficjalnego patcha PL). jak znajdę jakieś błędy, nie omieszkam wkleić jpeg'a.

[Edited by WiHuRa on Jul 26, 2006 at 11:39]

Jul 26, 2006 at 11:32

Print
olmeca
Status: Settler

Posts: 14
Registered: Oct 17, 2005
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIV 4 "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #680]

dzieki za szybka odpowiedz ;] nawet nie spodziewalem sie ze ja uzyskam az tak szybko. Za jakies 3 godziny powinienem byc w domu i zastosuje oba sposoby z antyvirem i na nowo odpalonym systemi ;]

Jul 26, 2006 at 13:42
Gadu-Gadu: 1907852
XFire olmeca
Print
romanek
Status: Elite

Posts: 1266
Registered: Oct 25, 2004
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIV 4 "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #681]

heh moze civka po instalacji sama sie odpalila a ty ja odrazu zamknoles ?
zreszta niewazne co, cos urzywalo czcionki, widnows ja zablokowal, niewidze tu
zabardzo powiazania z antyvirem chyba ze jest dodatkowa opcja niepozwalajaca na zmieny systemowych plikow, niezaleznie od tego czy sa zawirusowane czy nie

Jul 26, 2006 at 15:40
Gadu-Gadu: 2809
Print
WiHuRa
Status: Novice

Posts: 4
Registered: Jul 26, 2006
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIV 4 "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #682]

często ochrona dostepowa chroni pliki systemowe i nie tylko - zależy od antyvira, rozne roznie reaguje - długi temat i nie o tym to forum wiec sorry za odrobine OT

po pierwszej partyjce na tym spolszczeniu znalazłem całkiem przypadkiem jeden krzaczek

Opis Kozaka w Civilopedii:


[Edited by WiHuRa on Jul 26, 2006 at 16:27]

Jul 26, 2006 at 16:26

Print
olmeca
Status: Settler

Posts: 14
Registered: Oct 17, 2005
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIV 4 "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #683]

Szczesliwie pozbylem sie krzakow, polskie znaki diarektyczne wreszcie sa takie jakie maja byc. Niestety obie metody okazaly sie nieskuteczne. wykombinowalem swoj sposob - a mianowicie dodatek zainstalowalem do domyslnego katalogu, w ktorym nie mam zainstalowanej civki, a nastepnie przeszperalem wszystkie katalogi jakie sie zrobily i znalazlem czcionke, ktora na samym koncu za pomoca systemowego programu do dodawania czcionek dodalem. Winda sama zaproponowala wykasowanie istniejacej i zastapienie jej wskazana i pozniej ukazaly sie moim oczom upragnione ogonki.

Jul 27, 2006 at 09:18
Gadu-Gadu: 1907852
XFire olmeca
Print
Vashpan
Status: Moderator

Posts: 5783
Registered: Sept 28, 2003
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIV 4 "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #684]

To bardzo dziwne gdyz instalator sam powinien podmieniac czcionke

I zapewne to robi tyle ze z jakiegos powodu nie ma czasem dostepu do pliku cziocnki ktora niby jest "uzywana"

_________________________________
...:: S.P.Q.R ::...

Jul 27, 2006 at 09:26
Gadu-Gadu: 1966917
Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIVILIZATION IV "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #685]

moze i to racja żeby po instalacji gry nie uruchamaic jej a zainstalowac patcha i odrazu spolzczenie i zrestartować kompa i dopiero uruchomic ;/

Jul 27, 2006 at 09:30

Print
romanek
Status: Elite

Posts: 1266
Registered: Oct 25, 2004
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIVILIZATION IV "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #686]

hmmm.. przetestowalem na sobie
odpalenie gry powoduje zablokowanie przez winde tej czcionki
co powoduje ten komunikat moim zdaniem

wiec napewno jest to jedna z metod
co do wszystkich mozliwosci niebede sie wypowiadal bo niemialem z nimi stycznosci

Jul 28, 2006 at 07:44
Gadu-Gadu: 2809
Print
olmeca
Status: Settler

Posts: 14
Registered: Oct 17, 2005
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIVILIZATION IV "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #687]

Najwazniejsze ze dziala i ze jest ewentualnie kolejna opcja na poradzenie sobie z niemila przypadloscia windy.

Mam jescze pytanie jak sie ma spolszczenie podstawowej civki do dodatku? Wiem ze powstaje spolszczenie do Warlords, ale chba nie powinny powstawac wielkie komplikacje? Ewentualnie zostaje opcja ze chyba wspolna czesc opisow do obu pozycjei bedzie PL a reszta EN? Czy moze sie myle?

Jul 28, 2006 at 08:40
Gadu-Gadu: 1907852
XFire olmeca
Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIVILIZATION IV "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #688]

Quote:
olmeca wrote:
Najwazniejsze ze dziala i ze jest ewentualnie kolejna opcja na poradzenie sobie z niemila przypadloscia windy.

Mam jescze pytanie jak sie ma spolszczenie podstawowej civki do dodatku? Wiem ze powstaje spolszczenie do Warlords, ale chba nie powinny powstawac wielkie komplikacje? Ewentualnie zostaje opcja ze chyba wspolna czesc opisow do obu pozycjei bedzie PL a reszta EN? Czy moze sie myle?


nie graj to bo to jest bezsensu.. niedługo pojawi sie spolszczenie dodatku

no ale jak chcesz to twoj wybór
Jul 28, 2006 at 08:44

Print
olmeca
Status: Settler

Posts: 14
Registered: Oct 17, 2005
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIVILIZATION IV "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #689]

Latwo powiedziec nie graj a gorzej wykonac kiedy sie juz ma wyczekiwyany dodatek ktory az sie prosi o ainstaloanie ;]

Jul 28, 2006 at 09:18
Gadu-Gadu: 1907852
XFire olmeca
Print
romanek
Status: Elite

Posts: 1266
Registered: Oct 25, 2004
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIVILIZATION IV "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #690]

hmmm... szczerze mowiac to jak sie instaluje dodatek jako mod ?
czy jako nowa gra jak bylo w poprzednich ?

jesli jako mod to problem polega na tym ze jesli ustawisz w civce
jezyk polski to bedziesz mial dodatek bodajze po wlosku, a jak ustawisz angielski to bedzie wszedzie po angielsku...

no chyba ze dodatek zmienia jeszcze jakies pliki z samej gry.. to wtedy moze byc troche bardziej zamieszane

Jul 28, 2006 at 09:58
Gadu-Gadu: 2809
Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIVILIZATION IV "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #691]

jest dobrze zrobione.. dodatek instaluje sie jak bylo w przypadku civ 3 + Conquest.. jesli chodzi o tekstowe pliki do tluamczenia to zrobili rozsadnie.. nowe teksty dodali do katalogu warlords i je spolszcamy a tamte z podstawki zostały nienaruszone

Jul 28, 2006 at 10:26

Print
bun bun
Status: Settler

Posts: 11
Registered: Jul 28, 2006
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIVILIZATION IV "2.2" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #692]

Muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem Waszej pracy. Rewelacja.
Znalazłem kilka drobnych błędów - niestety nie zrobiłem screenów - gdy tylko znów jakieś napotkam dam znać.
Pozdrawiam

Jul 28, 2006 at 11:00

Print
Virus_s
Status: Regular

Posts: 200
Registered: Oct 27, 2005
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIVILIZATION IV "2.3" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #693]

Co do podmiany czcionki to miałem ten sam problem i pozbyłem się go w najprostrzy sposób - podczas instalki jak mi wywaliło że nie może podmienić...wlazłem do katalogu z czcionkami i usunąłem ręcznie, potem "ponów" i bez problemu

Ale mam problem z modem polaków - jak zainstaluje to nie mam napisów w menu i musze "macać"

Aug 08, 2006 at 08:54
Gadu-Gadu: 4553008
Print
Vashpan
Status: Moderator

Posts: 5783
Registered: Sept 28, 2003
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIVILIZATION IV "2.3" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #694]

Ten komunikat pojawia sie gdy np. zaczniemy instalowac spolszczenie zaraz po wylaczeniu civki, wtedy czcionka "niby" jest uzywana,. Ale jak dalem ponow bez niczego, bylo ok.

_________________________________
...:: S.P.Q.R ::...

Aug 08, 2006 at 08:58
Gadu-Gadu: 1966917
Print
Northman
Status: Settler

Posts: 23
Registered: Jun 30, 2003
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIVILIZATION IV "2.3" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #695]

Wykryłem nietypowy błąd/bug w waszym spolszczeniu. Mianowicie jednym z kroków które wykonuje instalator to usunięcie jednej z czcionek aby potem zastąpić ją zmodyfikowaną wersją. I tu właśnie pojawia się problem, na kompie mojego brata nie ma takiej czcionki - używa WinXP - i instalator wtedy wywala komunikat że nie może jej znaleźć i moge Zignorować,Przerwać albo Ponowić próbę. Gdy zignoruję to w Civ nie ma polskich znaków. Może poprawcie kod tak by nie kasował czcionki tylko ją nadpisywał wtedy nie powinno być problemu.

Ja se poradziłem znalazłem czcionke w necie i ją tma władowałem i poszło, ale ktoś może se nie poradzić i stracicie w jego oczach

_________________________________
"I had a dream/I had an awesome dream/People in the park/Playing games in the dark/And what they played/Was a masquerade.."

Aug 16, 2006 at 22:10

Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIVILIZATION IV "2.3" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #696]

Northman ---> z tego co ja wiem to kazdy system windows XP ma od razu w sobie czcionke SYLFAEN.TTF niewiem czemu u ciebie nie ma.. Nigdy nie spotkałem się z xp w którym nie było Sylfaena .. choć mogę się mylić

Aug 16, 2006 at 22:46

Print
Vashpan
Status: Moderator

Posts: 5783
Registered: Sept 28, 2003
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIVILIZATION IV "2.3" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #697]

Dziwne czcionka jest zastepowana a nie kasowana....

Na pewno powodem byla jej nieobecnosc ? A moze nie instalowaliscie na koncie administratora ?

Sprawdzalem, nieobecnosc czcionki w niczym nie przeszkadza...

_________________________________
...:: S.P.Q.R ::...

Aug 18, 2006 at 05:58
Gadu-Gadu: 1966917
Print
Antares
Status: Novice

Posts: 4
Registered: Sept 13, 2006
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIVILIZATION IV "2.3" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #698]

Czy nowe wersje spolszczenia, dzialaja tylko z nowymi patchami?
Tzn czy na patchu 1.52 zaistalowanie spolszcznia powyzej wersji 2.0 nie spowoduje jakichs bledow w grze?
Pytam bo mam spolszxcznie 2.0 ale jest tam calkiem sporo widocznych bledow (min problem z wyswietlaniem czcionek), dlatego wolal bym zaistalowac nowsze, tylko nie jestem pewien czy nie bedzie sie cos gryzlo?

Pozdrawiam
Antares

Sept 14, 2006 at 12:08

Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIVILIZATION IV "2.3" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #699]

Antares a patcha 1.61 niemozesz zainstalować ?

Sept 14, 2006 at 13:44

Print
Virus_s
Status: Regular

Posts: 200
Registered: Oct 27, 2005
IP: Logged
Re: SPOLSZCZENIE CIVILIZATION IV "2.3" - (tutaj pobierzesz) - Błędy i Opinie [post #700]

Nie bo by musiał sie męczyć z ciasteczkami a widziałeś jaki to jest trudno dostępny towar

Sept 14, 2006 at 13:52
Gadu-Gadu: 4553008
Print
^ Początek strony ^
Pages: 1 ... 10 11 12 13 [14] 15 16



Username: Password: Lost your password?

tForum version b0.94.1.2 (© 2003 tForumDevTeam)

The comments published here represent only the personal opinions of the respective users. civ.org.pl and it's staff is not held responsible for the contents of the posts.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Portal civ.org.pl ani jego redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.


hosted by artserwis.pl - praca, konkursy, portfolia dla twórców.