civ.org.pl forums > Civ3 - Modowanie > Miał Ktoś problem z Polskim Modem?
Zmień język na polski. Switch to English.

Print This Topic        Mark Topic as Unread 

civ.org.pl forums > Civilization III > Modowanie
Poster
Message    
NaczelnyFilozof
Status: Settler

Posts: 14
Registered: Feb 02, 2006
IP: Logged
Miał Ktoś problem z Polskim Modem? [post #1]

Witajcie.

Civ 3 Pl 1,29F. Dodałem polskiego moda coby Rodakami Świat podbić. Później jeszcze zpoprawkowałem coby Civ Pl mogła anglojakieśtam mody wczytywać.

Odpaliłem ale pół Civ po angielsku. Jeszcze raz jakąś poprawką z działu downlad zpoprawkowałem ale nic nie dało... Zacząłem grać z nazwami miast i jednostek po angielsku... Ale i tak fajna zabawa...

Sielanka nie trwała wiecznie... Już kombinuje jak przyatakować anglików, inwazja się szykuje... A tu mi Civ padło. W okolicach roku 1680... Przy przejściu do epoki z kominami

Da się Polskim Modem grać do lat wyższych? A może nikt tak daleko nie zaszedł?

_________________________________
Naczelny Filozof
"Z KaÂżdym Krokiem, BliÂżej ÂŚmierci."

Feb 02, 2006 at 09:06

Print
PANTEGO
Status: Prince

Posts: 3197
Registered: Jun 11, 2004
IP: Logged
Re: Miał Ktoś problem z Polskim Modem? [post #2]

Zacytuj jaki miałes error, to wiele pomoze.

_________________________________
------------------------------------------------------------------------------------------------------
..::[ mĂłj E-mail - pant3go <at> gmail.com | Skype - pantego88 | GaduGadu 7658413 ]::..

DZIEJE STAREGO ÂŚWIATA SPÂŁYWAJÂĄ NA KARTY HISTORII...
Dyplo PBEM civ IV


.:: HEGEMONIA - CieĂą Europy ::. zapraszam do odwiedzenia Kroniki! ::.
.:: ZIEMIA ::. Zapraszam do odwiedzenia Kroniki! ::..
.:: PaĂąstwo Polskie ::. Historia plemion polskich napisana na nowo! Zapraszam do odwiedzenia Kroniki ::..
.:: Beyond The World ::. Nowy Dyplo Pbem pod BTS. Zapraszam do odwiedzenia Kroniki ::..

.::Niewiesz co to Dyplo PBEM? Masz pytania? Tutaj znajdziesz regulamin gier Dyplo pod Civ4 i FAQ::.

NIE POZWÓL LENIWYM GRACZOM ZNISZCZYÆ TWOJEGO PBEMA!
------------------------------------------------------------------------------------------------------

Feb 02, 2006 at 09:15
Gadu-Gadu: 7658413
Print
NaczelnyFilozof
Status: Settler

Posts: 14
Registered: Feb 02, 2006
IP: Logged
Re: Miał Ktoś problem z Polskim Modem? [post #3]

Quote:
PANTEGO666 wrote:
Zacytuj jaki miałes error, to wiele pomoze.



Wystąpił problem z aplikacją i zostaje ona zamknięta S
Sygnatura błędu. ppName: civilization3.exe AppVer: 0.0.0.0 ModName: civilization3.exe
ModVer: 0.0.0.0 Offset: 000030d3 Skopiowałbym tresc rapotru XP ale się nie da...

_________________________________
Naczelny Filozof
"Z KaÂżdym Krokiem, BliÂżej ÂŚmierci."
Feb 02, 2006 at 09:40

Print
PANTEGO
Status: Prince

Posts: 3197
Registered: Jun 11, 2004
IP: Logged
Re: Miał Ktoś problem z Polskim Modem? [post #4]

Grasz na gołej civke czy z jakims dodatkiem? Jesli z dodatkiem to wazne aby miec ang gra +ang dodatek + spolszczenie (ewentualnie) niz pols gra + ang dodatek bo wtedy są kłopoty.

Jednak co do Twojego problemu proponuje zainstlować grę od nowa, oczywiscie musisz miec zainstlowany direct x jesli nie masz.

_________________________________
------------------------------------------------------------------------------------------------------
..::[ mĂłj E-mail - pant3go <at> gmail.com | Skype - pantego88 | GaduGadu 7658413 ]::..

DZIEJE STAREGO ÂŚWIATA SPÂŁYWAJÂĄ NA KARTY HISTORII...
Dyplo PBEM civ IV


.:: HEGEMONIA - CieĂą Europy ::. zapraszam do odwiedzenia Kroniki! ::.
.:: ZIEMIA ::. Zapraszam do odwiedzenia Kroniki! ::..
.:: PaĂąstwo Polskie ::. Historia plemion polskich napisana na nowo! Zapraszam do odwiedzenia Kroniki ::..
.:: Beyond The World ::. Nowy Dyplo Pbem pod BTS. Zapraszam do odwiedzenia Kroniki ::..

.::Niewiesz co to Dyplo PBEM? Masz pytania? Tutaj znajdziesz regulamin gier Dyplo pod Civ4 i FAQ::.

NIE POZWÓL LENIWYM GRACZOM ZNISZCZYÆ TWOJEGO PBEMA!
------------------------------------------------------------------------------------------------------

Feb 02, 2006 at 09:43
Gadu-Gadu: 7658413
Print
NaczelnyFilozof
Status: Settler

Posts: 14
Registered: Feb 02, 2006
IP: Logged
Re: Miał Ktoś problem z Polskim Modem? [post #5]

Quote:
PANTEGO666 wrote:
Grasz na gołej civke czy z jakims dodatkiem? Jesli z dodatkiem to wazne aby miec ang gra +ang dodatek + spolszczenie (ewentualnie) niz pols gra + ang dodatek bo wtedy są kłopoty.


Civ3 Pl z dodatkiem z http://www.civ.org.pl/downloads.php?lang=Pol&type=Civ3&section=Patch Patch Kompabitylnościowy do Polskiej Wersji.

Quote:
Jednak co do Twojego problemu proponuje zainstlować grę od nowa, oczywiscie musisz miec zainstlowany direct x jesli nie masz.


Grzebie i grzebie i chyba zainastaluje od nowa gre...

_________________________________
Naczelny Filozof
"Z KaÂżdym Krokiem, BliÂżej ÂŚmierci."
Feb 02, 2006 at 09:51

Print
PANTEGO
Status: Prince

Posts: 3197
Registered: Jun 11, 2004
IP: Logged
Re: Miał Ktoś problem z Polskim Modem? [post #6]

ten patch kompatybilnosci przynajmiej w moim przypadku stworzyl jedynie odpowiedniki angielkich nazw katalogów, ale plikow juz nie skopiowal, musialem to robic recznie, wiec nie byłbym do konca taki pewny tego programu.
Jesli po ponownym zainstlowaniu gra nadal bedzie sei sypac proponuję załatwienie sobie angielskiej wersji civki zamiast polskiej, wtedy zainstlowac dodatek i na to spolszczenie, problemów nie bedzie wtedy zadnych.

_________________________________
------------------------------------------------------------------------------------------------------
..::[ mĂłj E-mail - pant3go <at> gmail.com | Skype - pantego88 | GaduGadu 7658413 ]::..

DZIEJE STAREGO ÂŚWIATA SPÂŁYWAJÂĄ NA KARTY HISTORII...
Dyplo PBEM civ IV


.:: HEGEMONIA - CieĂą Europy ::. zapraszam do odwiedzenia Kroniki! ::.
.:: ZIEMIA ::. Zapraszam do odwiedzenia Kroniki! ::..
.:: PaĂąstwo Polskie ::. Historia plemion polskich napisana na nowo! Zapraszam do odwiedzenia Kroniki ::..
.:: Beyond The World ::. Nowy Dyplo Pbem pod BTS. Zapraszam do odwiedzenia Kroniki ::..

.::Niewiesz co to Dyplo PBEM? Masz pytania? Tutaj znajdziesz regulamin gier Dyplo pod Civ4 i FAQ::.

NIE POZWÓL LENIWYM GRACZOM ZNISZCZYÆ TWOJEGO PBEMA!
------------------------------------------------------------------------------------------------------

Feb 02, 2006 at 10:34
Gadu-Gadu: 7658413
Print
NaczelnyFilozof
Status: Settler

Posts: 14
Registered: Feb 02, 2006
IP: Logged
Re: Miał Ktoś problem z Polskim Modem? [post #7]

Quote:
PANTEGO666 wrote:
Jesli po ponownym zainstlowaniu gra nadal bedzie sei sypac proponuję załatwienie sobie angielskiej wersji civki zamiast polskiej, wtedy zainstlowac dodatek i na to spolszczenie, problemów nie bedzie wtedy zadnych.


Lipa
Po reinstalacji dalej się kaszani przy przejsciu w nową epokę. Mi się wydaje że to wina anglików bo sie musieli dowiedzieć że szykuje na nich inwazje...

Dostępu do Civ 3eng nie mam. Nie wystarczy jakiś plików podmienić w katalogach coby z Pl zrobić ENG?

_________________________________
Naczelny Filozof
"Z KaÂżdym Krokiem, BliÂżej ÂŚmierci."
Feb 03, 2006 at 08:11

Print
PANTEGO
Status: Prince

Posts: 3197
Registered: Jun 11, 2004
IP: Logged
Re: Miał Ktoś problem z Polskim Modem? [post #8]

Znajdz katalog odpowiadający za ery,niepamietam dokladnie gdzie on jest,w kazdym raize chyba tam gdzie ikatalogi jednostek, skopiuj z katalogu o polskiejnazwie (era przymysowa przykladowo) dokatalogu tego samego tylko ze angielskiego, ewentualnie utrzórz angielski odpowiednik jesli nie ma. Nie jestem pewnien tego sposobu wiem jednak ze to wina niekompatybilnosci polskiej gołej civki i angielskiego dodatku, bo patch o którym mówisz jest do gołej civki polskiej aby chodzily dodatki,mapy itp, a tutaj problemem jest nie komaptybilnosc z mapami irzeczami angilskimi na polskiej wersji tylko kompatybilnosc miedzy civka pl a dodatkiem ang.

_________________________________
------------------------------------------------------------------------------------------------------
..::[ mĂłj E-mail - pant3go <at> gmail.com | Skype - pantego88 | GaduGadu 7658413 ]::..

DZIEJE STAREGO ÂŚWIATA SPÂŁYWAJÂĄ NA KARTY HISTORII...
Dyplo PBEM civ IV


.:: HEGEMONIA - CieĂą Europy ::. zapraszam do odwiedzenia Kroniki! ::.
.:: ZIEMIA ::. Zapraszam do odwiedzenia Kroniki! ::..
.:: PaĂąstwo Polskie ::. Historia plemion polskich napisana na nowo! Zapraszam do odwiedzenia Kroniki ::..
.:: Beyond The World ::. Nowy Dyplo Pbem pod BTS. Zapraszam do odwiedzenia Kroniki ::..

.::Niewiesz co to Dyplo PBEM? Masz pytania? Tutaj znajdziesz regulamin gier Dyplo pod Civ4 i FAQ::.

NIE POZWÓL LENIWYM GRACZOM ZNISZCZYÆ TWOJEGO PBEMA!
------------------------------------------------------------------------------------------------------

Feb 03, 2006 at 08:35
Gadu-Gadu: 7658413
Print
NaczelnyFilozof
Status: Settler

Posts: 14
Registered: Feb 02, 2006
IP: Logged
Re: Miał Ktoś problem z Polskim Modem? [post #9]

Quote:
PANTEGO666 wrote:
a tutaj problemem jest nie komaptybilnosc z mapami irzeczami angilskimi na polskiej wersji tylko kompatybilnosc miedzy civka pl a dodatkiem ang.


Powiem tyle narwane jest to wszystko
Jako że zabrała mnie nerwica to zrobiłem tak:
Reinastalka.
Patch Cdprojekt.
Dodatek Pl-eng czyli angielskie mody pod Pl.
Padało dalej.
Patch Firaxisa 1.29f
i? wogóle sie gra pluła że nie mam cd w napędzie...
No to podmieniłem plik ciwilization3.exe na stary w nadzieji ze już kompletnie namieszałem...
Startuje... Menu w angielskiemu...
Ładuje gre...
Błąd ten znany setlers.ini czy jakoś tak czyli instaluje jeszcze raz dodatek Pl-eng...
Startuje... Laduje... Wsyztsko po angielsku... Czekam jedna ture... Przechodze w epoke przemzslowa b e z p r o b l e m o w o.

Moze za kilka tur cos padnie, ale na razie gra dziala, wszstko po angielsku... Ide inwazje na Anglie zrobic. Za te moje nerwy ja ich ¤&%/"#


_________________________________
Naczelny Filozof
"Z KaÂżdym Krokiem, BliÂżej ÂŚmierci."
Feb 03, 2006 at 09:02

Print
PANTEGO
Status: Prince

Posts: 3197
Registered: Jun 11, 2004
IP: Logged
Re: Miał Ktoś problem z Polskim Modem? [post #10]

setler.ini - nie ma pliku czyli tak jak mówiłem, masz katalog ""Osadnik" koopiujesz jego zawartosc do katalogu "Setler" który jest pusty lub nie ma go wogóle idodatkowo mzieniasz nazwe pliku tekstowego z osadnik na setler i tak z kazdą jednostklą w grze! Ja tak robilem i nie mialem juz problemu, niestety to jakies wyjscie jak ma sie civke 3 pl iangielskiego conquesta lub ptw.

_________________________________
------------------------------------------------------------------------------------------------------
..::[ mĂłj E-mail - pant3go <at> gmail.com | Skype - pantego88 | GaduGadu 7658413 ]::..

DZIEJE STAREGO ÂŚWIATA SPÂŁYWAJÂĄ NA KARTY HISTORII...
Dyplo PBEM civ IV


.:: HEGEMONIA - CieĂą Europy ::. zapraszam do odwiedzenia Kroniki! ::.
.:: ZIEMIA ::. Zapraszam do odwiedzenia Kroniki! ::..
.:: PaĂąstwo Polskie ::. Historia plemion polskich napisana na nowo! Zapraszam do odwiedzenia Kroniki ::..
.:: Beyond The World ::. Nowy Dyplo Pbem pod BTS. Zapraszam do odwiedzenia Kroniki ::..

.::Niewiesz co to Dyplo PBEM? Masz pytania? Tutaj znajdziesz regulamin gier Dyplo pod Civ4 i FAQ::.

NIE POZWÓL LENIWYM GRACZOM ZNISZCZYÆ TWOJEGO PBEMA!
------------------------------------------------------------------------------------------------------

Feb 03, 2006 at 09:10
Gadu-Gadu: 7658413
Print
NaczelnyFilozof
Status: Settler

Posts: 14
Registered: Feb 02, 2006
IP: Logged
Re: Miał Ktoś problem z Polskim Modem? [post #11]

Quote:
PANTEGO666 wrote:
setler.ini - nie ma pliku


Huzzar.ini

No fakt. Nie ma nigdzie w units huzarów. Gre wywala w momencie wchodzenia w ekran miasta przy zmianie produkcji. Bo miasto po wybudwaniu czegokolwiek domyślnie chce w pierwszej kolejności budować huzarów. Obchodzę w ten sposób że zmieniam produkcje nie wchodząc w ekran miasta... Jak już zmienię na nie'huzarów to wchodzić się da...

Jak mu wytrzasnę katalog hussar to się może by nie pluł? Próbowałem mu podmienić inną jednostką ale padało...

_________________________________
Naczelny Filozof
"Z KaÂżdym Krokiem, BliÂżej ÂŚmierci."
Feb 03, 2006 at 10:45

Print
PANTEGO
Status: Prince

Posts: 3197
Registered: Jun 11, 2004
IP: Logged
Re: Miał Ktoś problem z Polskim Modem? [post #12]

a w modzie polaków nie bylo katalogu z jednostką Huzzar? Musial byc, spróbuj wyszukac ten katalog w katalogu gry, bo moze jest gdzie indziej, jak go znajdziesz skopiuj go wlasnie tam gdzie musi byc i bedzie dobrze.

[Edited by PANTEGO666 on Feb 03, 2006 at 10:55]

_________________________________
------------------------------------------------------------------------------------------------------
..::[ mĂłj E-mail - pant3go <at> gmail.com | Skype - pantego88 | GaduGadu 7658413 ]::..

DZIEJE STAREGO ÂŚWIATA SPÂŁYWAJÂĄ NA KARTY HISTORII...
Dyplo PBEM civ IV


.:: HEGEMONIA - CieĂą Europy ::. zapraszam do odwiedzenia Kroniki! ::.
.:: ZIEMIA ::. Zapraszam do odwiedzenia Kroniki! ::..
.:: PaĂąstwo Polskie ::. Historia plemion polskich napisana na nowo! Zapraszam do odwiedzenia Kroniki ::..
.:: Beyond The World ::. Nowy Dyplo Pbem pod BTS. Zapraszam do odwiedzenia Kroniki ::..

.::Niewiesz co to Dyplo PBEM? Masz pytania? Tutaj znajdziesz regulamin gier Dyplo pod Civ4 i FAQ::.

NIE POZWÓL LENIWYM GRACZOM ZNISZCZYÆ TWOJEGO PBEMA!
------------------------------------------------------------------------------------------------------

Feb 03, 2006 at 10:54
Gadu-Gadu: 7658413
Print
polpol
Status: Conscript

Posts: 51
Registered: Feb 14, 2005
IP: Logged
Re: Miał Ktoś problem z Polskim Modem? [post #13]

Miałem kiedyś podobny problem. Z tego co pamiętam to prawdziwe problemy zaczeły się robić nie po rozpakowaniu moda ale właśnie po wgraniu wszystkich tłumaczeń, patchy itp. Zaczeły wyskakiwać jakieś dziwne komunikaty, a gra nie chciała się w ogóle załadować. Ostatecznie zrezygnowałem z wszystkich tych "ulepszeń", rozpakowałem moda a nazwy jednostek zmieniłem ręcznie (zajeło mi to z pół godziny ale chodziło). Później się okazało gdy chciałem zbudować hussarię że brakuje wpisów w pliku pediacons, rozwiązaniem jest dopisanie dosłownie paru linijek w odpowiednim miejscu w tymże pliku i gra powinna już chodzić w miarę dobrze. Co prawda od czasu do czasu wyskakuje mi jakiś błąd ale takie rzeczy koryguje się od razu i można spokojnie grać nadal. Zresztą jakiś czas temu pisałem na forum o takim problemie i jakie było u mnie najlepsze rozwiązanie. Pzdr

Feb 03, 2006 at 20:48

Print
polpol
Status: Conscript

Posts: 51
Registered: Feb 14, 2005
IP: Logged
Re: Miał Ktoś problem z Polskim Modem? [post #14]

http://forums.civ.org.pl/viewtopic.php?TopicID=3416&page=0#66289

pod tym linkiem pisałem o tym problemie - może to ci coś pomoże i wyjaśni sprawę. W każdym bądź razie życzę powodzenia.

Feb 03, 2006 at 21:20

Print
Arczi
Status: Conscript

Posts: 42
Registered: Jan 11, 2006
IP: Logged
Re: Miał Ktoś problem z Polskim Modem? [post #15]

NaczelnyFilozof wyczytalem ze miales problem z cd w napedzie po zainstalowaniu patch'y.
Rozwiazales moze jakos ten problem??
mam ten sam problem i starsznie mnie denerwuje.

Feb 03, 2006 at 22:01
Gadu-Gadu: 6773922
Print
NaczelnyFilozof
Status: Settler

Posts: 14
Registered: Feb 02, 2006
IP: Logged
Re: Miał Ktoś problem z Polskim Modem? [post #16]

Quote:
PANTEGO666 wrote:
a w modzie polaków nie bylo katalogu z jednostką Huzzar? Musial byc, spróbuj wyszukac ten katalog w katalogu gry, bo moze jest gdzie indziej, jak go znajdziesz skopiuj go wlasnie tam gdzie musi byc i bedzie dobrze.


Huzzar kiedyś był... przed zmianą epoki na przemysłową. Pamiętam ikonke. Ale po reinsalce gry Huzzara nigdzie nie ma... Pewnie temu że nie instalowałem drugi raz modu polaków. Gre odczytuje z save'u

_________________________________
Naczelny Filozof
"Z KaÂżdym Krokiem, BliÂżej ÂŚmierci."
Feb 03, 2006 at 22:23

Print
NaczelnyFilozof
Status: Settler

Posts: 14
Registered: Feb 02, 2006
IP: Logged
Re: Miał Ktoś problem z Polskim Modem? [post #17]

Quote:
Arczi wrote:
NaczelnyFilozof wyczytalem ze miales problem z cd w napedzie po zainstalowaniu patch'y.
Rozwiazales moze jakos ten problem??
mam ten sam problem i starsznie mnie denerwuje.


Problem ten pojawił się po zainstalowaniu patcha Firaxis 1.29. Tam sie dziwnie przerobił rozmiar ciwilzation3.exe z 1.5 do 3 MB (chyba tak jakoś). Jak włanczałem gierkę to zupełnie inne rozpoczęcie, inna grafika czołowa... I bęc, komunikat o nieprawidłowym CD...

Tak jak napisałem wyżej. Skopiowałem poprzedni, mniejszy plik cicilizatnon3.exe....

_________________________________
Naczelny Filozof
"Z KaÂżdym Krokiem, BliÂżej ÂŚmierci."
Feb 03, 2006 at 22:27

Print
NaczelnyFilozof
Status: Settler

Posts: 14
Registered: Feb 02, 2006
IP: Logged
Re: Miał Ktoś problem z Polskim Modem? [post #18]

Quote:
polpol wrote:
Ostatecznie zrezygnowałem z wszystkich tych "ulepszeń", rozpakowałem moda a nazwy jednostek zmieniłem ręcznie (zajeło mi to z pół godziny ale chodziło).


Momencik.
Ciw3Pl
Powiiedzmy patch ten jeden cdprojekt.
Mod Polaków
Zmieniam recznie nazwy jednostek.

I będę grać Polakami po polsku?

_________________________________
Naczelny Filozof
"Z KaÂżdym Krokiem, BliÂżej ÂŚmierci."
Feb 03, 2006 at 22:30

Print
polpol
Status: Conscript

Posts: 51
Registered: Feb 14, 2005
IP: Logged
Re: Miał Ktoś problem z Polskim Modem? [post #19]

tak civ3 pl 1.29 wtedy bez conquesta (choć z angielsko języczną wersią + conquest ang + mod nie miałem większych problemów - jedynie kilka razy musiałem zmienić nazwy folderów z jednostkami) + mod polacy bez żadnych patchy umożliwiających grę w anglo języczne mody. Ja w końcu się wkurzyłem i ręcznie zmieniłem nazwy katalogów na polskie + zmiana nazwy plików w tymże katalogu. Jest tego trochę, ale jeśli się nie pomylisz gdzieś w pisowni to powinno działać. U mnie w każdym bądź razie chodziło Co do tego patchu cdprojektu to już nie pamiętam czy go wtedy instalowałem czy nie było to prawie rok temu . Radziłbym ci w takim razi ten patch zastosować dopiero na końcu gdyby coś ewentualnie nie działało.
No i jeszcze jedna sprawa w pewnym momencie w pliku pediacons może ci brakować wpisów odnośnie hussari (w momencie gdy wynajdziesz rycerstwo może wyżucić pod windows) - wtedy nalęży wpisać kilka linijek w tym pliku na wzór tych które już tam są - oczywiście w odpowiednim miejscu czyli tam gdzie są nazwy jednostek.

Czy to zadziała Po treści komunikatu jaki zamieściłeś na początku wychodzi na to że to ten sam problem, civ3 również ta sama tzn 1.29 pl więc powinno działać...

Feb 04, 2006 at 00:03

Print
polpol
Status: Conscript

Posts: 51
Registered: Feb 14, 2005
IP: Logged
Re: Miał Ktoś problem z Polskim Modem? [post #20]

cholera im dłuzej się zastanawiam tym mam więcej wątpliwości czy nazwy katalogów zmieniałem na ang czy na polski - sam j€ż musisz wypróbować. Jestem natomiast w 100% pewien że to ten sam błąd (mnie również wywaliło wtedy po wynalezieniu magnetyzmu), który rozwiązałem wyżej opisana metodą....To tyle

Feb 04, 2006 at 00:13

Print
NaczelnyFilozof
Status: Settler

Posts: 14
Registered: Feb 02, 2006
IP: Logged
Re: Miał Ktoś problem z Polskim Modem? [post #21]

Quote:
polpol wrote:
Czy to zadziała Po treści komunikatu jaki zamieściłeś na początku wychodzi na to że to ten sam problem, civ3 również ta sama tzn 1.29 pl więc powinno działać...


Ja już teraz sam nie wiem co mam
To co miałem zrobiłem kopie coby w razie czego grać Civ3PL po angielsku bez huzarów Polakami...

Spaczowalem patchem polonizującym angielską Civ (tzn moją zangieskowaną CivPl ). No i co? Civ stała się znowu półpolska (tzn jednostki po angielsku ale menu i ogólnie sterowanie po polsku... Załadowałem gre.. Buduje huzarów... Civ zwiesiło i zamknęło...

Instaluje polski mod... Mam katalog huzzar. Buduje huzarów... I heja na wroga! Nawet po polach ochoczo biega

Ciwiliopedia po angiesku. Podmieniam plik ciwiopoedia.txt z wersji przed zangielskowanej. I mam cywiliopedie w ojczystym języku... Tylko nazwy jednostek po angielsku, ale to juz mały szczegół...

Reasumując:
Wszytsko jest zakręcone. Ciekawe za ile tur coś padnie. Może zdąże inwazje na anglie zrobić...

_________________________________
Naczelny Filozof
"Z KaÂżdym Krokiem, BliÂżej ÂŚmierci."
Feb 04, 2006 at 10:28

Print
polpol
Status: Conscript

Posts: 51
Registered: Feb 14, 2005
IP: Logged
Re: Miał Ktoś problem z Polskim Modem? [post #22]

Cóż każdy sposób jest dobry byleby działało

Feb 04, 2006 at 15:45

Print
^ Początek strony ^



Username: Password: Lost your password?

tForum version b0.94.1.2 (© 2003 tForumDevTeam)

The comments published here represent only the personal opinions of the respective users. civ.org.pl and it's staff is not held responsible for the contents of the posts.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Portal civ.org.pl ani jego redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.


hosted by artserwis.pl - praca, konkursy, portfolia dla twórców.