civ.org.pl forums > Civ4 - Ogólne > Problemy Techniczne w grze Civilization IV
Zmień język na polski. Switch to English.

Print This Topic        Mark Topic as Unread 

civ.org.pl forums > Civilization IV > Ogólne
Poster
Message    
jakobs14
Status: Novice

Posts: 2
Registered: Mar 27, 2014
IP: Logged
Re: Problemy Techniczne w grze Civilization IV [post #751]

Dzięki ramzes46 za sugestie.
Na razie zrobiłem po swojemu tak: wyrzuciłem całą grę i steama z kompa. Wcześniej gdzieś tam na kompie sobie zapisałem save'y. Wywaliłem zarówno z dysku C: jaki i z G: kilka nieużywanych programów przez co mam teraz ok. 15 i 14 Gb wolnego na dyskach. Poinstalowałem znowu od początku steama i grę ale już wszystko na jednym dysku G. Po odpaleniu gry wszystko działa i do tego były już widoczne w zakładce "Load" moje stare sejwy. Nie musiałem tych skopiowanych wcześniej nigdzie dogrywać. Narazie wszystko działa, mogę kontynuować wczesniejszą rozgrywkę która mi się zawieszała poporzednio. Zobaczymy czy to będzie już chodziło zawsze. Żadnych patch'y na ten moment nie instalowałem poza tym ten co mi polecałeś (3.19) jest do gry BtS a ja gram na podstawowej czwórce więc mam pytanie czy na pewno by mi to działało?
J

Mar 31, 2014 at 09:31

Print
ramzes46
Status: Administrator

Posts: 5213
Registered: Oct 17, 2006
IP: Logged
Re: Problemy Techniczne w grze Civilization IV [post #752]

Jeżeli masz podstawkę to nie instaluj 3.19 ale postaraj się zakupić BtS (Warlords możesz pominąć) i wtedy zobaczysz jakiego kopa dostaje gra

_________________________________
http://zewabud.pl/

Mar 31, 2014 at 14:15

Print
Zblesiu
Status: Novice

Posts: 5
Registered: Jun 17, 2012
IP: Logged
Re: Problemy Techniczne w grze Civilization IV [post #753]

Witam mam dość duży problem ostatnio grałem w civ 4 Beyond the Sword i gdy wybierałem przywódce grafika zaczęła szaleć więc zmieniłem kartę graficzną na nową, zainstalowałem sterowniki i teraz gdy odpalam grę wyskakuje mi błąd http://pl.tinypic.com/r/21eakq9/8 wiecie może co z tym zrobić ?

Apr 28, 2014 at 14:02

Print
ramzes46
Status: Administrator

Posts: 5213
Registered: Oct 17, 2006
IP: Logged
Re: Problemy Techniczne w grze Civilization IV [post #754]

Oprócz sterowników grafy przeinstaluj DirectX (z płyty) i zmień ustawienia ekranu. Zaktualizuj system.

_________________________________
http://zewabud.pl/

Apr 28, 2014 at 17:07

Print
Zblesiu
Status: Novice

Posts: 5
Registered: Jun 17, 2012
IP: Logged
Re: Problemy Techniczne w grze Civilization IV [post #755]

Dzięki za szybką odpowiedz zaraz tak zrobię.

Apr 29, 2014 at 15:30

Print
evilum
Status: Novice

Posts: 1
Registered: Oct 24, 2014
IP: Logged
Re: Problemy Techniczne w grze Civilization IV [post #756]

Panowie mam problem otóż chciałem pograć z 3 znajomymi przez hamachi w civ 4 niestety wyskakuje błąd graczowi któremu dołącza jako trzeci
http://www.iv.pl/images/72344553384698308638.jpg
i po tym go rozłącza bo nie może dołączyć do drużyny itp td
gdzie może leżeć problem ?

Oct 24, 2014 at 12:31

Print
Lepki
Status: Regular

Posts: 186
Registered: Feb 15, 2011
IP: Logged
Re: Problemy Techniczne w grze Civilization IV [post #757]

Witam mam win7 i zainstalowałem civ4 BtS i sciągnołem spolszczenie ale gra włącza się po francusku. Nie ma opcji Polski po zainstalowaniu patcha polonizującego. Podałem ścieżkę dostępu do civki w steamie mam 64 bit system. I nie widzę tego spolszczenia. Pomóżcie

_________________________________
http://krzysieklepa.pl/
Moje zarabianie w internecie

Jan 05, 2015 at 21:00

Print
Lepki
Status: Regular

Posts: 186
Registered: Feb 15, 2011
IP: Logged
Re: Problemy Techniczne w grze Civilization IV [post #758]

Dobra już sobie poradziłem miałem grę w innym katalogu.Forum było pomocne.

_________________________________
http://krzysieklepa.pl/
Moje zarabianie w internecie

Jan 06, 2015 at 17:39

Print
okitakioniti
Status: Novice

Posts: 1
Registered: Jun 29, 2015
IP: Logged
Re: Problemy Techniczne w grze Civilization IV [post #759]

Witam, mam problem z FPS'ami w Civie IV. Gra mi chodzi w max 10 klatkach co jest jakąś paranoją bo już grałem wcześniej w civke i to z modem RoM i chodziła mi płynniótko. Raczej nie jest to wina zasywionego sprżętu bo inne gry działają mi normalnie

Jun 29, 2015 at 13:01

Print
wojtess
Status: Settler

Posts: 30
Registered: Mar 21, 2002
IP: Logged
Re: Problemy Techniczne w grze Civilization IV [post #760]

Czy działa Wam CIV 4 pod WIN 10?

Jan 20, 2016 at 21:58

Print
Rijkaard
Status: Settler

Posts: 16
Registered: Feb 11, 2008
IP: Logged
Re: Problemy Techniczne w grze Civilization IV [post #761]

Witam

Pobrałem z strony mod dodający polskie imperium wer. 0.90 (nie mam dodatku BtS).

System win7, spolszczenie z forum (oryginalne z CD jak instaluje znika mi część menu)

wersja gry:

KLIK

po odpaleniu gry i załączeniu go gra się uruchamia i zonk (znika cały tekst)

filmik z menu: KLIKNIJ ABY ZOBACZYĆ

co może być problemem ?

[Edited by Rijkaard on Sept 20, 2016 at 21:41]

_________________________________
www.wladcymyslowic.pl

Sept 20, 2016 at 21:37

Print
ramzes46
Status: Administrator

Posts: 5213
Registered: Oct 17, 2006
IP: Logged
Re: Problemy Techniczne w grze Civilization IV [post #762]

Zacznij od patchy, uaktualnienia DX systemu sterowników. Niestety ale tak to wygląda.
Cały watek o poprawnym instalowaniu CIV masz TU: http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=408537
Nasz dział techniczny: http://forums.civ.org.pl/viewtopic.php?TopicID=4767

[Edited by ramzes46 on Sept 21, 2016 at 04:48]

_________________________________
http://zewabud.pl/

Sept 21, 2016 at 04:46

Print
Matek
Status: Regular

Posts: 213
Registered: Dec 28, 2001
IP: Logged
Re: Problemy Techniczne w grze Civilization IV [post #763]

Witajcie.
Postanowiłem odpalić CIVILIZATION IV COMPLETE na moim starym komputerze. Wydaje mi się że kiedyś na nim grałem w ta wersje CIV ale pewności nie mam.

Ale od początku.
Komputer poniżej minimalnych wymagań
stary laptop IBM T21
Pentium III 600MHz 512MB RAM
Grafika S3 SAVAGE IX
(zabytek)
ale wbrew pozorną bardzo płynnie pracuje pod WINDOWS XP SP3 HOME

Ponieważ mój już prawie 8 letni syn zaraził się CIV manią to mimo iż trzymam go zwykle daleko od komputerów itp postanowiłem mu przygotować mojego starego laptopa do CIV. System postawiłem od nowa. Wszytko śmiga... no poza najważniejszym.
CIV nie chce się uruchomić a każda próba kończy się komunikatem:
Initialize Render filed. Check DirectX Instalation, Latest Graphics Drivers and GraphicsStettings Parametrs:
- width = 1024
- height =768
- flags =0xc
- hwnd = 0x2014e
- adaptrid =0
- deviceid = 3
Error:

Sterowniki zaktualizowane do najnowszych jakie znalazłem. DirectX zainstalowałem z płyty z grą.
No i brak pomysłów - czy jest jakaś nadzieja by jednak udało się uruchomić tą grę na tym komputerze?

_________________________________
Matek

Nov 24, 2016 at 21:05
Gadu-Gadu: 94005
Print
Diaal
Status: Novice

Posts: 1
Registered: Feb 10, 2017
IP: Logged
Re: Problemy Techniczne w grze Civilization IV [post #764]

Witam
Mam pewne pytanie... czy jeśli kupię grę na allegro to będzie działać ona na Mac'u ? I czy da się ją potem zmodować modem c2c ?

Feb 10, 2017 at 19:41

Print
^ Początek strony ^
Pages: 1 ... 12 13 14 15 [16]



Username: Password: Lost your password?

tForum version b0.94.1.2 (© 2003 tForumDevTeam)

The comments published here represent only the personal opinions of the respective users. civ.org.pl and it's staff is not held responsible for the contents of the posts.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Portal civ.org.pl ani jego redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.


hosted by artserwis.pl - praca, konkursy, portfolia dla twórców.