civ.org.pl forums > Space 4X - Space Empires V > Space Empires V - FAQ Zadaj pytanie
Zmień język na polski. Switch to English.

Print This Topic        Mark Topic as Unread 

civ.org.pl forums > Strategie Kosmiczne 4X > Space Empires V
Poster
Message    
Ceasar Of Rome
Status: Moderator

Posts: 3040
Registered: Aug 09, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #51]

W pliku Planet Size dodałem planetę Gigant, prócz tego pozmieniałem trochę wartości innych elementów
i było prawie wszystko ok,
no właśnie prawie
bo tych planet nie było w grze
po zmianach w pliku Stellar Objects i uruchomieniu nowej gry wyskakuje mi błąd że nie można odczytać linijek w pliku StellarObjects
Wszystko na podstawie wersji stock

Pewnie żeby planety Gigant były obecne w grze trzeba je dodać do pliku Stellar Objects, tak ?
Podopisywałem w pierwszej części pliku w odpowiednich miejscach a potem zacząłem "zabawę" z dalszą częścią po "Begin"

Kopiowałem ustawienia planet Huge z każdej atmosfery i wpisywałem zamiast huge nazwę Gigant, wszędzie oprócz nazwy zdjęcia
roibiłem to tylko z planetami z pierścieniami

Stellar Object Name := Planet Gas Ringed 0001 Huge
Physical Type := Planet
XFile Class Name := Planet Ringed 0001 Huge
Maximum Model Size := 24.0126
Hex Size := 1
Picture Index := 356
Portrait Filename := planet_gas_ringed_0001_huge.bmp
Large Portrait Filename := planet_gas_ringed_0001_huge_lp.jpg
Description :=
Planet Size := Huge
Planet Physical Type := Gas Giant
Planet Atmosphere := Carbon Dioxide
Planet Gravity := Formula Planet Gravity
Planet Temperature := Formula Planet Temperature
Planet Radiation := Formula Planet Radiation
Planet Surface Empty := PlanetSurface_Gas_Carbon_Empty.bmp
Planet Surface Colonized := PlanetSurface_Gas_Carbon_Colonized.bmp

a to jest moje:
Stellar Object Name := Planet Gas Ringed 0001 Gigant
Physical Type := Planet
XFile Class Name := Planet Ringed 0001 Gigant
Maximum Model Size := 24.0126
Hex Size := 1
Picture Index := 356
Portrait Filename := planet_gas_ringed_0001_huge.bmp
Large Portrait Filename := planet_gas_ringed_0001_huge_lp.jpg
Description :=
Planet Size := Gigant
Planet Physical Type := Gas Giant
Planet Atmosphere := Carbon Dioxide
Planet Gravity := Formula Planet Gravity
Planet Temperature := Formula Planet Temperature
Planet Radiation := Formula Planet Radiation
Planet Surface Empty := PlanetSurface_Gas_Carbon_Empty.bmp
Planet Surface Colonized := PlanetSurface_Gas_Carbon_Colonized.bmp

Co zrobiłem źle albo czego nie zrobiłem ?

_________________________________
Ceasar Trade List

Nov 22, 2008 at 19:57
Gadu-Gadu: 8840735
XFire Ceasar4Rome
Print
Adi Cherryson
Status: Hero

Posts: 2100
Registered: Sept 14, 2002
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #52]

Cezarze, najlepszy byłby tutaj Merthen, ale nie ma go do niedzieli.

Mam taki pomysł (nie wiem czy pomoże):

Quote:
Stellar Object Name := Planet Gas Ringed 0001 Gigant
Physical Type := Planet
XFile Class Name := Planet Ringed 0001 Huge
Maximum Model Size := 24.0126
Hex Size := 1
Picture Index := 356
Portrait Filename := planet_gas_ringed_0001_huge.bmp
Large Portrait Filename := planet_gas_ringed_0001_huge_lp.jpg
Description :=
Planet Size := Gigant
Planet Physical Type := Gas Giant
Planet Atmosphere := Carbon Dioxide
Planet Gravity := Formula Planet Gravity
Planet Temperature := Formula Planet Temperature
Planet Radiation := Formula Planet Radiation
Planet Surface Empty := PlanetSurface_Gas_Carbon_Empty.bmp
Planet Surface Colonized := PlanetSurface_Gas_Carbon_Colonized.bmp


Chodzi o ten fragment:
Quote:
XFile Class Name := Planet Ringed 0001 Huge

nie zmieniaj na Giant.

_________________________________
Felietony z CaissÂą
Nov 22, 2008 at 21:00

Print
Ceasar Of Rome
Status: Moderator

Posts: 3040
Registered: Aug 09, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #53]

Dzięki
spróbuje

działa
tylko planet w grze nie ma

[Edited by Ceasar Of Rome on Nov 22, 2008 at 21:28]

_________________________________
Ceasar Trade List

Nov 22, 2008 at 21:02
Gadu-Gadu: 8840735
XFire Ceasar4Rome
Print
Adi Cherryson
Status: Hero

Posts: 2100
Registered: Sept 14, 2002
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #54]

No to moja wiedza się skończyła.

Musisz zaczekać z pracą na Merthena albo Merkana.

_________________________________
Felietony z CaissÂą

Nov 22, 2008 at 22:46

Print
Merthen
Status: Moderator

Posts: 5146
Registered: Aug 25, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #55]

Nie zajmowałem się jeszcze przeróbką planet i nie jestem na daną chwilę podać konkretnej odpowiedzi, ale zajrzy Cezar tutaj:

http://forum.shrapnelgames.com/showthread.php?t=34037

W tym wątku poruszony jest podobny problem do Twojego i z tego co widzę wszystko jest ładnie na przykładach przedstawione. Jeżeli nadal będziesz miał kłopot po przeczytaniu tego watka to daj znać. Wtedy stworzę dodatkową planetę, przetestuje i przedstawię na forum rozwiązanie.

Nov 23, 2008 at 11:07

Print
Ceasar Of Rome
Status: Moderator

Posts: 3040
Registered: Aug 09, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #56]

Planety się pojawiają
Dzięki Merthen

czy radiacja
grawitacja i temperatura mają na coś konkretnie wpływ ?

_________________________________
Ceasar Trade List

Nov 23, 2008 at 12:42
Gadu-Gadu: 8840735
XFire Ceasar4Rome
Print
Merthen
Status: Moderator

Posts: 5146
Registered: Aug 25, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #57]

"Conditions
These are the environmental conditions on the planet. Possible values for conditions range from Pleasant to Deadly. Conditions represent
how difficult the environment on the planet would be to live in. The worse the conditions the more unhappy your people will become and the
slower their reproduction will be.

The specific conditions of the planet are detailed in its level of radiation, gravity, and temperature. Radiation is the level of radiation put out by the
nearby stars that reaches the ground level. Gravity is the measure of g's at surface level with 1g representing the level of gravity on Earth's surface. The

larger the planet, the higher the gravity. Temperature is caused by the nearness of the planet to its star. Living on the planet is more difficult at high radiation levels,
extremely high or low gravity, or extremely high or low temperatures."

Opis z podręcznika. Ogólnie chodzi o to ze mają wpływ na rozmnażanie.

Nov 23, 2008 at 13:41

Print
Adi Cherryson
Status: Hero

Posts: 2100
Registered: Sept 14, 2002
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #58]

Jak dołączyć do gry fabularny opis swojego imperium utworzony w pliku tekstowym?

Ponieważ edycja tekstu w grze jest cokolwiek kłopotliwa warto użyć innego programu. Wykorzystuję EditPad lub swój program pocztowy Mozilla Thunderbird (sprawdza błędy w naszym ojczystym języku).

Opis taki można łatwo wstawić w opcji History przy tworzeniu/edycji imperium. Składa się z trzech części: Biology Description, Society Description i History. Piszemy wszystko w jednym pliku txt, oddzielając poszczególne części tylko przez klawisz Enter. Zapisujemy tak przygotowany plik txt w katalogu savedempires.

Aby dołączyć ten opis do gry tworząc/modyfikując imperium - w opcji History, klikamy na Load Text. Zostanie podzielony na trzy części.

_________________________________
Felietony z CaissÂą

Dec 02, 2008 at 01:24

Print
Madlok
Status: Veteran

Posts: 299
Registered: Mar 20, 2009
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #59]

Jak zarządzać grupami dronów (łączyć kilka w jedną itd.)? Nie działają dla nich opcje floty. Wydaje się, że grupy mogę łączyć tylko przez launch/recover na planecie.

Czy dron bez warheada da się zmusić jakoś do walki? Jak dam warhead i działo, to strzela z działa i próbuje taranować, ale bez warheada już tylko próbuje uciekać.

W traktatach z innymi rasami mam częsta np Allow Migration Between Colonies ale bez szczegółów (a są tego migrwania 3 rodzaje do wyboru przecież). Jak bym chciał coś takiego wysłać to bym musiał wybrać rodzaj, albo w ogóle odznaczyć. To bug?

Mar 23, 2009 at 22:56

Print
Merthen
Status: Moderator

Posts: 5146
Registered: Aug 25, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #60]

Rozumiem ze jak w tym dziale to pytani dotyczą Stock.

Quote:
Madlok wrote:
Czy dron bez warheada da się zmusić jakoś do walki? Jak dam warhead i działo, to strzela z działa i próbuje taranować, ale bez warheada już tylko próbuje uciekać.

Kwestia ustawienia w plikach dron jako pociski. W Atenie zmieniłem to.

Quote:
Madlok wrote:
W traktatach z innymi rasami mam częsta np Allow Migration Between Colonies ale bez szczegółów (a są tego migrwania 3 rodzaje do wyboru przecież). Jak bym chciał coś takiego wysłać to bym musiał wybrać rodzaj, albo w ogóle odznaczyć. To bug?

To błąd w skryptach AI. Poprawione w ModPL 0.13 (z poprawna łatką)
Mar 24, 2009 at 07:20

Print
Madlok
Status: Veteran

Posts: 299
Registered: Mar 20, 2009
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #61]

General Message naprawdę niczemu nie służą? Nie poprawiają stosunków czy coś w tym rodzaju?

(Poza FAQ: Bo tylko robią większy burdel w dyplomacji, spróbuję je wywalić, jak i zmodyfikować dyplomację np. powywalać bzdurne warunki typu zakaz badań i wywiadu.)

Mar 24, 2009 at 13:53

Print
Adi Cherryson
Status: Hero

Posts: 2100
Registered: Sept 14, 2002
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #62]

Quote:
Madlok wrote jak i zmodyfikować dyplomację np. powywalać bzdurne warunki typu zakaz badań i wywiadu.)


A to akurat zostaw. Dobry sposób na szantaż i prowokacje dyplomatyczne

_________________________________
Felietony z CaissÂą
Mar 24, 2009 at 14:27

Print
Madlok
Status: Veteran

Posts: 299
Registered: Mar 20, 2009
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #63]

Jaką wydajność mają uszkodzone w walce budynki?

Na co wpływa ton wiadomości?

Quote:
Adi Cherryson wrote:
A to akurat zostaw. Dobry sposób na szantaż i prowokacje dyplomatyczne
W przypadku ludzi nie sądzę by było to częste, ale ułatwiło by rozmowy z AI bo przysyłają chyba traktaty wygenerowane losowo i zawsze sprawdzam najpierw czy jest tam ten nieszczęsny zakaz badań (czasem na jedną turę można się zgodzić jak jest wymiana technologii). No ale jesli nie da się modować dyplomacji AI to byłoby wtedy ułatwienie dla gracza, więc też niedobrze.

[Edited by Madlok on Mar 25, 2009 at 19:45]
Mar 25, 2009 at 19:44

Print
Merthen
Status: Moderator

Posts: 5146
Registered: Aug 25, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #64]

General Message oraz ton służą do poprawiania stosunków miedzy graczami w multi.

Madlok zagraj lepiej w mod gdzie lepiej jest opracowana dyplomacja. (dyplomacja w Atenie jest oparta na dyplomacji z BM)

[Edited by Merthen on Mar 26, 2009 at 08:29]

Mar 26, 2009 at 08:29

Print
Ceasar Of Rome
Status: Moderator

Posts: 3040
Registered: Aug 09, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #65]

Ile trwa zmiana kondycji planety na 1 lvl i na ostatnim lvl Climat Control ?

_________________________________
Ceasar Trade List

Apr 12, 2009 at 13:46
Gadu-Gadu: 8840735
XFire Ceasar4Rome
Print
Hanys223
Status: Conscript

Posts: 44
Registered: Apr 18, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #66]

Można kogoś poprosić o przesłanie poradnika (instrukcji) w formacie pdf z gry SE5? chodzi mi o polska wersja tzn mam angielska, ale chce instrukcje po polsku poczytać mój mail: maggot84@interia.pl

Apr 13, 2009 at 11:25

Print
arkula
Status: Settler

Posts: 13
Registered: Nov 06, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #67]

Hanys223, mogę Ci wieczorem przesłać, jak dotrę do siebie, ale się rozczarujesz. Ja używam angielskiego manuala, bo w polskim nic nie ma.

EDIT: http://chomikuj.pl/Arkula/Gry/SEV

[Edited by arkula on Apr 13, 2009 at 19:14]

Apr 13, 2009 at 12:36

Print
Adi Cherryson
Status: Hero

Posts: 2100
Registered: Sept 14, 2002
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #68]

Quote:
Ceasar Of Rome wrote:
Ile trwa zmiana kondycji planety na 1 lvl i na ostatnim lvl Climat Control ?

0,5 roku czyli pięć tur.

_________________________________
Felietony z CaissÂą
Apr 14, 2009 at 00:47

Print
Ceasar Of Rome
Status: Moderator

Posts: 3040
Registered: Aug 09, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #69]

a nie masz czasem na mysli zmiany typu atmosfery ?

_________________________________
Ceasar Trade List

Apr 14, 2009 at 02:28
Gadu-Gadu: 8840735
XFire Ceasar4Rome
Print
Adi Cherryson
Status: Hero

Posts: 2100
Registered: Sept 14, 2002
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #70]

Fakt. Bo trochę dziwnie zapytałeś Cezarze.

Climate Control poprawia conditions planety o 4,9% na rok. W zależności od warunków początkowych dojście do Optimal zajmuje kilka, kilkanaście lat.

Moim zdaniem szkoda miejsca.

_________________________________
Felietony z CaissÂą

Apr 14, 2009 at 11:22

Print
Ceasar Of Rome
Status: Moderator

Posts: 3040
Registered: Aug 09, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #71]

ale ja mam na kilkunastu Deadly i się nie reprodukują :P

_________________________________
Ceasar Trade List

Apr 14, 2009 at 13:14
Gadu-Gadu: 8840735
XFire Ceasar4Rome
Print
Hanys223
Status: Conscript

Posts: 44
Registered: Apr 18, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #72]

Mam dwa małe pytania odnoście SEV mianowicie...1) jak zwiększyć ilość powierzchni dostępnej do budowania? mam skolonizowaną planetę...wybudowałem 2 budynki, a przy trzecim pisze, że mam za mało miejsca; 2)gdzie mogę zobaczyć,jakie budynki posiadam już na danej planecie?

[Edited by Hanys223 on Apr 16, 2009 at 10:07]

Apr 16, 2009 at 09:12

Print
Trader
Status: Veteran

Posts: 312
Registered: Mar 28, 2009
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #73]

1/ Skolonizowałeś planetę z atmosferą inną niż Twojej ojczystej planety. Mieszkańcy żyją pod kopułą (domed), dlatego jest mało miejsca na budowę. Zwiększy się, kiedy zmienisz atmosferę (nie wiem jeszcze, jaki trzeba do tego wynalazek) albo gdy przyciągniesz migrantów z innej rasy oddychających tą atmosferą, a zabierzesz swoich ludków.
2/ W informacjach o planecie jest zakładka facilities. Samouczek dosyć dobrze to obrazował. Ewentualnie ogólne zestawienie budynków na Twoich planetach (Colonies i odpowiednia opcja widoku).

[Edited by Trader on Apr 16, 2009 at 10:35]

Apr 16, 2009 at 10:31

Print
Hanys223
Status: Conscript

Posts: 44
Registered: Apr 18, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #74]

Ja gram na modziePL do SE5 Przy wyborze rasy nie ma nigdzie napisane, czym oddycha dana rasa, może dlatego też skolonizowałem nie tą , którą trzeba.

Ok, już znalazłem:]

P.S tak poza tematem...warto zainstalować Atenę? mam wersję angielską gry 1.77 plus spolszczenie ModPL...

[Edited by Hanys223 on Apr 16, 2009 at 10:43]

Apr 16, 2009 at 10:40

Print
Trader
Status: Veteran

Posts: 312
Registered: Mar 28, 2009
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #75]

To ja też mam pytanie. Czy upgrade (retrofit chyba się to nazywa - nie mam gry pod ręką) jest możliwe tylko do statków, czy również do weapon platforms, satelites, bases, troops i innego ustrojstwa? Co do weapon platform nie znalazłem żadnej opcji, co powoduje, że po krótkim czasie na planecie mamy kupę średnio przydatnego przestarzałego złomu.

[Edited by Trader on Apr 16, 2009 at 10:49]

Apr 16, 2009 at 10:45

Print
Rob_ert
Status: Elite

Posts: 874
Registered: Dec 01, 2005
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #76]

Hanys223 myślę, że warto zainstalować Atenę. Gra się odrobinę inaczej (i po angielsku), ale mi osobiście Atena bardziej spodobała się niż podstawka.

Apr 16, 2009 at 11:23

Print
Ceasar Of Rome
Status: Moderator

Posts: 3040
Registered: Aug 09, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #77]

Hanys:
Zbadaj 20. lvl Planet Utylization.
Dostajesz budynek do modyfikacji atmosfery. co na maxymalnym poziomie ( 40 lvl Utylization ) zmienia ci atmosferę w 5 tur.

Upgrade jest tylko dla statków.
Ale znając grę można pewnie coś w plikach pogrzebać.

Robert ja mam cześć interfejsu w Atenie i na każdym innym modzie po polsku. a mam wersję eng gry

_________________________________
Ceasar Trade List

Apr 16, 2009 at 17:15
Gadu-Gadu: 8840735
XFire Ceasar4Rome
Print
Skyline14
Status: Veteran

Posts: 367
Registered: Aug 01, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #78]

Właśnie. Nie da rady poryć w plikach żeby można było robić upgrade do Satelit i Weapon Platform. Możliwość upgradowania tych jednostek byłaby przydatna.

Apr 16, 2009 at 21:07

Print
Hanys223
Status: Conscript

Posts: 44
Registered: Apr 18, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #79]

Caesar...napisz do mnie na gg

Apr 16, 2009 at 21:16

Print
Merthen
Status: Moderator

Posts: 5146
Registered: Aug 25, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #80]

Skyline w pliku VehicleUnitTypes należy do określonej jednostki dodać cechę Can Be Retrofitted i powinno działać upregadowanie ale praktycznie tego nie sprawdzałem

Apr 16, 2009 at 22:18

Print
Madlok
Status: Veteran

Posts: 299
Registered: Mar 20, 2009
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #81]

Te wpisy nawet są wpisane ale nie działają dla units. Teoretycznie dla wystrzelonych jednostek mogłyby (ale nie działają) bo platform to nawet zaznaczyć nie idzie.

Apr 16, 2009 at 22:48

Print
Ceasar Of Rome
Status: Moderator

Posts: 3040
Registered: Aug 09, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #82]

Hanys sorry ale nie widziałem twojej wiadomości
po południu się odezwę

_________________________________
Ceasar Trade List

Apr 16, 2009 at 23:24
Gadu-Gadu: 8840735
XFire Ceasar4Rome
Print
Adi Cherryson
Status: Hero

Posts: 2100
Registered: Sept 14, 2002
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #83]

Przy retrofit statków musi być na heksie stocznia. Istnieje też ograniczenie modernizacji do bodajże 50%. A może jednostki nie mogą znajdować się w przestrzeni tylko w cargo?

Moim zdaniem jednak ograniczenie modernizacji tylko do statków/okrętów jest uzasadnione. Jednostki są tanie i można je budować masowo. Okręty są drogie (choćby tylko przez koszt silników w stock), ich czas budowy jest dłuższy.

Weźmy na przykład jakiś atomowy lotniskowiec US Navy: http://pl.wikipedia.org/wiki/USS_Constellation_(CV-64) Było tylko kilka modernizacji przez 42 lata służby. W tym czasie zapewne kilkakrotnie wymieniano samoloty pokładowe na nowsze konstrukcje.

_________________________________
Felietony z CaissÂą

Apr 16, 2009 at 23:25

Print
Merthen
Status: Moderator

Posts: 5146
Registered: Aug 25, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #84]

Ogólnie się z Adim zgadzam ale problem mnie zainteresował. Gdyby się okazało ze ta funkcja Can Be Retrofitted jest tylko dla picu to zmieniłoby to moje podejście do niektórych pomysłów (takich jak statki systemowe). Domyślnie jest to cecha dla Dron i Myśliwców ale nie pamiętam bym kiedyś w grze zauważyłem możliwość jej zastosowana dla tych jednostek.

Apr 17, 2009 at 08:08

Print
Ceasar Of Rome
Status: Moderator

Posts: 3040
Registered: Aug 09, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #85]

Czy budynki:
Medical Lab
Gestation Vats
Genetic Recoding Lab
współdziałają ze sobą czy się nawzajem wykluczają ?
Chodzi oczywiście o szybkość reprodukcji.

[Edited by Ceasar Of Rome on Apr 21, 2009 at 19:11]

_________________________________
Ceasar Trade List

Apr 21, 2009 at 19:10
Gadu-Gadu: 8840735
XFire Ceasar4Rome
Print
Trader
Status: Veteran

Posts: 312
Registered: Mar 28, 2009
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #86]

Chłopaki, jak wycinacie screeny z SEV?

May 17, 2009 at 22:16

Print
Ceasar Of Rome
Status: Moderator

Posts: 3040
Registered: Aug 09, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #87]

robie normalnie screen
potem kopiuje do painta i obcinam
albo dzięki programowi catcher 1.1
był mi bardzo pomocny przy bitwach do Atena ST
może robić sam screeny nawet i wszystkie zapisuje

_________________________________
Ceasar Trade List

May 17, 2009 at 22:47
Gadu-Gadu: 8840735
XFire Ceasar4Rome
Print
Adi Cherryson
Status: Hero

Posts: 2100
Registered: Sept 14, 2002
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #88]

Quote:
Ceasar Of Rome wrote:
Czy budynki:
Medical Lab
Gestation Vats
Genetic Recoding Lab
współdziałają ze sobą czy się nawzajem wykluczają ?
Chodzi oczywiście o szybkość reprodukcji.


Dziś luźny dzień, więc odkurzymy zaległości.

Bonus się nie kumuluje. Tylko najwyższa wartość jest brana pod uwagę.

Trader- ja używam IrfanView.

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=667&IrfanView+4.10

[Edited by Adi Cherryson on May 18, 2009 at 11:19]

_________________________________
Felietony z CaissÂą
May 18, 2009 at 11:17

Print
Ceasar Of Rome
Status: Moderator

Posts: 3040
Registered: Aug 09, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #89]

czyli buduje część budynków nie potrzebnie
extra

_________________________________
Ceasar Trade List

May 18, 2009 at 15:46
Gadu-Gadu: 8840735
XFire Ceasar4Rome
Print
c_lukasiewicz
Status: Novice

Posts: 1
Registered: May 23, 2009
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #90]

Jestem nowy. Kilka dni temu kupiłem grę Space Empire IV Deluxe PL i nie moge przejsc do innego układu przez punkt warpowy. czytalem samouczka, ale nic to nie dalo. Czy moglbym otrzymac informacje krok po kroku co trzeba zrobic, zeby dostac sie do innego ukladu? Z góry wielkie dzieki.

May 23, 2009 at 06:41

Print
Ceasar Of Rome
Status: Moderator

Posts: 3040
Registered: Aug 09, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #91]

O czym mówią liczby przy w okienku broni przy tych ikonkach ?
Co znaczy dana ikonka ?
Co na wszystko weapon mounts ? Jak to modyfikuje.

_________________________________
Ceasar Trade List

May 30, 2009 at 08:24
Gadu-Gadu: 8840735
XFire Ceasar4Rome
Print
Merthen
Status: Moderator

Posts: 5146
Registered: Aug 25, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #92]

Możesz Cezar sprecyzować pytanie. Gdyż nie wierzę ze chodzi Ci o ikonki broni w Desingu

May 30, 2009 at 17:41

Print
Ceasar Of Rome
Status: Moderator

Posts: 3040
Registered: Aug 09, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #93]


o to dokładnie

_________________________________
Ceasar Trade List

May 30, 2009 at 18:04
Gadu-Gadu: 8840735
XFire Ceasar4Rome
Print
Merthen
Status: Moderator

Posts: 5146
Registered: Aug 25, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #94]

Pierwsza ikonka: odległość w km
Druga : Uszkodzenie min-max
Trzecia: modyfikator celności

Weapons mounts zwiększa uszkodzenia, zasięg oraz celność kosztem pojemności i ceny.

May 30, 2009 at 18:47

Print
Ceasar Of Rome
Status: Moderator

Posts: 3040
Registered: Aug 09, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #95]

a pasek w przestrzeni mówi o ilości tej broni w sztukach tak ?

_________________________________
Ceasar Trade List

May 30, 2009 at 18:52
Gadu-Gadu: 8840735
XFire Ceasar4Rome
Print
Merthen
Status: Moderator

Posts: 5146
Registered: Aug 25, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #96]

Nie. Ten pasek jak przewijasz to sprawdzasz uszkodzenia oraz celność w większej odległości - według przedziałki. Na załączonym przez Ciebie obrazku jest pokazany zasięg do 90 km. Jednak przeglądanie jest ograniczone do 300 km, choć engine SEV pozwala używać broni o zasięgu do 500 km

May 30, 2009 at 18:57

Print
Trader
Status: Veteran

Posts: 312
Registered: Mar 28, 2009
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #97]

Wszystko OK, tylko w jakich jedostkach jest modyfikator celności? Chyba nie w procentach, bo w większości broni przy dalszej odległości przekracza 100.

May 30, 2009 at 23:05

Print
Merthen
Status: Moderator

Posts: 5146
Registered: Aug 25, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #98]

Modyfikator celności dodaje się do ataku. Rożnica między atakiem a obroną określa prawdopodobieństwa trafienia w %.

May 30, 2009 at 23:16

Print
Ceasar Of Rome
Status: Moderator

Posts: 3040
Registered: Aug 09, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ [post #99]

http://forums.civ.org.pl/viewtopic.php?TopicID=7539&page=0#180470

Temat z Faq został z aktualizowany.

[Edited by Ceasar Of Rome on May 31, 2009 at 10:46]

_________________________________
Ceasar Trade List

May 31, 2009 at 09:46
Gadu-Gadu: 8840735
XFire Ceasar4Rome
Print
Merthen
Status: Moderator

Posts: 5146
Registered: Aug 25, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V - FAQ Zadaj pytanie [post #100]

Miło ze ktoś się tym jeszcze zajmuję

May 31, 2009 at 11:53

Print
^ Początek strony ^
Pages: 1 [2] 3 4 5 6 ... 10



Username: Password: Lost your password?

tForum version b0.94.1.2 (© 2003 tForumDevTeam)

The comments published here represent only the personal opinions of the respective users. civ.org.pl and it's staff is not held responsible for the contents of the posts.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Portal civ.org.pl ani jego redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.


hosted by artserwis.pl - praca, konkursy, portfolia dla twórców.