civ.org.pl forums > Space 4X - Space Empires V > Space Empires V PL + mody/patche ?
Zmień język na polski. Switch to English.

Print This Topic        Mark Topic as Unread 

civ.org.pl forums > Strategie Kosmiczne 4X > Space Empires V
Poster
Message    
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Space Empires V PL + mody/patche ? [post #1]

Jak współdziałają modyfikacje i patche z polską wersją ? Czy jest jakiś patch który należy zainstalować ?

Jul 08, 2008 at 09:40

Print
Vortavor
Status: Administrator

Posts: 2165
Registered: Jan 11, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V PL + mody/patche ? [post #2]

Na chwilę obecną wszyscy jedziemy na angielskich wersjach , bo polska jest totalnie skopana :/
Dlatego , przynajmniej ja, nie mam pojęcia czy działają

Może pograłbyś z nami wkrótce? Gramy PBEMy więc czas jakiś tam byś wynalazł

_________________________________
For as long as single one of us
stands,
We are legion!!!

Jul 08, 2008 at 09:54
Gadu-Gadu: 3343262
XFire synek24
Print
remik
Status: Regular

Posts: 194
Registered: Jul 08, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V PL + mody/patche ? [post #3]

Mam polską wersje 1.25 ale po spatchowaniu przestała działać :/ trochę lipa. Z modami nie sprawdzałem.
Zainstaluje wersję eng. i po spatchowaniu spróbuje popodmieniać pliki w folderze 'data' może coś z tego wyjdzie.

[Edited by remik on Jul 08, 2008 at 21:54]

Jul 08, 2008 at 21:08

Print
Vortavor
Status: Administrator

Posts: 2165
Registered: Jan 11, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V PL + mody/patche ? [post #4]

Remik==> Poprzedni temat usunięty. Powody znasz i mam nadzieję, że zasad naszych będziesz przesztrzegał.

A poza tym to zapraszam do dołączenia do naszego grona i do wspólnych rozgrywek.

_________________________________
For as long as single one of us
stands,
We are legion!!!

Jul 08, 2008 at 21:59
Gadu-Gadu: 3343262
XFire synek24
Print
remik
Status: Regular

Posts: 194
Registered: Jul 08, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V PL + mody/patche ? [post #5]

Przepraszam i obiecuję poprawę.

Jeszcze w multi nie grałem ale z małą pomocą nie widzę przeszkód

Jul 09, 2008 at 05:19

Print
drei
Status: Novice

Posts: 2
Registered: Jul 15, 2008
IP: Logged
Problem Z SI [post #6]

Witam, jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość.
W Space Empires IV grałem całymi dniami, nocami i gdy tylko miałem czas, więc trochę się w tym obeznałem.
Gdy dostałem w łapy część piąta od razu zacząłem grać. Jednak po paru turach zdziwiło mnie iż moi komputerowi gracze nie są specjalnie aktywni, właściwie to wogóle nie są.
Szukałem na kilku stronach i z tego co wiem to tylko w polskiej wersji jest tylko ten problem. Nie ma jednak nigdzie żadnego patcha Pl który by to naprawił i nie zangęlszczał przy tym gry.
Jeśłi ktoś wie jak to naprawić proszę o pomoc.

PS. Chętnie pograłbym w sieci, nie mam jednak pojęcia jak się do tego zabrać.

Jul 15, 2008 at 14:05

Print
Vortavor
Status: Administrator

Posts: 2165
Registered: Jan 11, 2008
IP: Logged
Re: Problem Z SI [post #7]

Problemu nie naprawia żaden patch...przynajmniej na razie. Większość z nas korzysta głównie z tego powodu z angielskiej wersji czekająć czy polski wydawca naprawi to jakoś.

Co do gry to zagadaj do mnie i coś wymyślimy. Trwa teraz pierwsza gra PBEM ale kolejne wkrótce się zaczną pewnie ( poza tym, że takiego rodzaju rozgrywki można prowadzić kilka )

_________________________________
For as long as single one of us
stands,
We are legion!!!

Jul 15, 2008 at 14:10
Gadu-Gadu: 3343262
XFire synek24
Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: Problem Z SI [post #8]

To grając z SI nie ma sensu? to jest jakiś babol ?

o co tu chodzi dokładnie ?

Aug 15, 2008 at 23:05

Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Polska wersja Space Empires 5 na Multi ?? [post #9]

Czy jest już jakiś sposób aby osoby, które zakupiły polski egzemplarz z grą mogły grać z wami tutaj na forum ? Czy niestety muszą mieć tylko angielską wersję ?

Aug 15, 2008 at 23:08

Print
Vortavor
Status: Administrator

Posts: 2165
Registered: Jan 11, 2008
IP: Logged
Re: Problem Z SI [post #10]

Chodzi w tym błędzie o to, że komputerowi gracze wogóle się nie rozwijają. Praktycznie to nic nie robią, są jakby statystami w dosłownym tego słowa znaczeniu.
Na początku to nieprzeszkadza, bo walcysz sam ze sobą :P poznająąc tajniki gry, ale później...no cóż, przydałby się ktoś do rywalizacji i wtedy masz problem jeśli nie grasz multi :/

_________________________________
For as long as single one of us
stands,
We are legion!!!

Aug 16, 2008 at 00:48
Gadu-Gadu: 3343262
XFire synek24
Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: Problem Z SI [post #11]

Ale to jest też w angielskiej wersji czy tylko w Polskiej?

To jest poważny błąd jest jakiś patch który to naprawia?

Aug 16, 2008 at 06:23

Print
Vortavor
Status: Administrator

Posts: 2165
Registered: Jan 11, 2008
IP: Logged
Re: Problem Z SI [post #12]

Tylko w wersji PL i póki co nie ma żadnego patcha, a czekamy już i czekamy, ale Nicolasgames coś się nie śpieszy z tym :/

_________________________________
For as long as single one of us
stands,
We are legion!!!

Aug 16, 2008 at 09:05
Gadu-Gadu: 3343262
XFire synek24
Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: Problem Z SI [post #13]

to może wgrać do angielskiej polski tekst ? spróbuję.

Aug 16, 2008 at 09:30

Print
sirsik
Status: Moderator

Posts: 8100
Registered: Nov 24, 2004
IP: Logged
Re: Problem Z SI [post #14]

a ja mam pl moge jakos na eng

_________________________________
If we dig precious things from the land, we will invite disaster.
Near the Day of Purification, there will be cobwebs spun back and forth in the sky.
A container of ashes might one day be throw from the sky, which could burn the land and boil the ocean

Aug 16, 2008 at 09:54
Gadu-Gadu: 1547681
XFire sirsilis
Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: Problem Z SI [post #15]

musiałbyś mieć angielską wersję

Aug 16, 2008 at 10:03

Print
Adi Cherryson
Status: Hero

Posts: 2100
Registered: Sept 14, 2002
IP: Logged
Re: Polska wersja Space Empires 5 na Multi ?? [post #16]

Chyba nie ma na to sposobu. Na razie...

Nie sprawi nam trudności przejście na polską wersję, jeśli będzie to możliwe.

_________________________________
Felietony z CaissÂą

Aug 17, 2008 at 01:36

Print
piotrostry
Status: Regular

Posts: 143
Registered: Aug 23, 2008
IP: Logged
Re: Problem Z SI [post #17]

witam
stałem się szczęśliwym (?) posiadaczem SEV.pl, niestety zakup poczyniłem pochopnie nie zapoznawszy się z forum i teraz mam naszego bubelka, jak rozumiem, jeśli chcę się z Wami pobawić, to muszę się przesiąść na wersje nie pl, może mi ktoś w tym pomóc, bo mało rozeznany w tym jestem....

co do wersji pl, to jak uruchomiłem ją pierwszy raz i pograłem eksperymentalnie dosyć długo, jakieś kilkadziesiąc lat w sumie, to napotkałem statki konkurencji dosłownie 3 a krzyż, przesiadłem się z marszu na seV z MoO3 i z marszu ich zlikwidowałem, więc rozgrywka z pl si to nieporozumienie

proszę o kontakt na gg - 1284547
pozdrawiam

Aug 23, 2008 at 09:33

Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: Problem Z SI [post #18]

piotrostry --> ano nie porozumienie ..

Na dzień dzisiejszy należy w/g mnie załatwić sobie angielską wersję zaktualizować do najnowszej wersji i spróbować przenieść "uważając" pliczki odpowiadające za tekst.

Ja próbowałem ale zaraz wyskoczył jakiś błąd

Czy ktoś już to zrobił i gra działa jak należy ?

Aug 23, 2008 at 09:41

Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: Space Empires V PL + mody/patche ? [post #19]

remik --> robiłeś coś z podmianą polskich plików do angielskiej wersji gry ?

Aug 23, 2008 at 09:54

Print
piotrostry
Status: Regular

Posts: 143
Registered: Aug 23, 2008
IP: Logged
Re: Problem Z SI [post #20]

dzięki za szybką odpowiedź
a może mi ktoś pomóc w jej zakupie via net? i potem przeprowadzić przez instalacje i podłączenie do multi, bo lewy jestem w sprawach tych strasznie...

zakup online jak najbardziej, spłacam się na konto w poniedziałek jak żona z urlopu wróci, dla bezpieczeństwa i komfortu psychicznego "sponsora" proponuje załatwienie tego przez allegro naprzykład...
dzięki i pozdrawiam

ps, są planowane kolejne rozgrywki w trybie multi?

Aug 23, 2008 at 11:29

Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: Problem Z SI [post #21]

piotrostry --> pewnie, że są i będą rozgrywki w multi..

Troszkę przeszkodziło w rozwijaniu tu multiplayera właśnie polskie wydanie gry.
Muszę się skontaktować z Nicolas Games czy coś zrobili z tym.
No i trzeba by jakoś to zareklamować bo raczej innego forum o tej grze w Polsce nie ma

Co do zakupu angielskiej to zobacz tu --> http://forums.civ.org.pl/viewtopic.php?TopicID=6894

Aug 23, 2008 at 11:59

Print
piotrostry
Status: Regular

Posts: 143
Registered: Aug 23, 2008
IP: Logged
Re: Problem Z SI [post #22]

dzięki, już ten temat znalazłem, chodziło mi o to, że myślałem, że jest możliwość nabycia "instalacji" via net(opłata/pobranie z sieci), bez czekania na koniec aukcji, wysyłkę itp. Kupiłem na allegro już polską wersję, naczekałem się aż przyjdzie i taka lipa z tego wyszła okazało się na koniec, że szkoda gadać

Aug 23, 2008 at 12:30

Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: Problem Z SI [post #23]

aaaa o to chodzi hehe źle zrozumiałem, sorki

hmm rozglądnę się i zobaczę ale raczej będzie ciężko zakup w taki sposób via net..

Aug 23, 2008 at 12:39

Print
piotrostry
Status: Regular

Posts: 143
Registered: Aug 23, 2008
IP: Logged
Re: Problem Z SI [post #24]

roi mi się coś, że gdzieś się z taką informacją spotkałem, tylko że tam trzeba było mieć kartę kredytową (chyba?) umożliwiająca zapłatę w czasie rzeczywistym a moja podstawowa komórka społeczna takową nie dysponuje

no i nie mogę znaleźć gdzie to znalazłem

płaciło się tam w baksach i gra kosztowała jakoś około 20$, spłaciłbym się jak wspomniałem w poniedziałek, jak odzyskam dostęp do żony i konta

Aug 23, 2008 at 12:57

Print
Merkan
Status: Veteran

Posts: 413
Registered: Sept 18, 2003
IP: Logged
Re: Problem Z SI [post #25]

Ja tak kupiłem. To znaczy nie całkiem sam. Kolega z tegoż forum zakupił dla mnie grę i wysłał mi mailem instrukcje. Ja sobie to ściągnąłem (to była wersja 1.00), ściągnąłem najnowszego patcha, no i oczywiście uregulowałem należność. W sumie wyszło odrobinę taniej niż polska wersja

Poczytaj sobie ten temat.

Aug 23, 2008 at 14:21
Gadu-Gadu: 1481362
Print
piotrostry
Status: Regular

Posts: 143
Registered: Aug 23, 2008
IP: Logged
Re: Problem Z SI [post #26]

dzięki bałdzo
już się zwróciłem do Twojego "sponsora" czy nie powtórzyłby łaskawie operacji, teraz pozostaje mi czekać jak się będzie onlajnił tylko
może niedługo będziemy mogli się pobawić razem
pozdrawiam

Aug 23, 2008 at 15:50

Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: Problem Z SI [post #27]

O boże właśnie porównuje pliki spolszczeniowe zrobione dla Nicolas z oryginalnymi plikami w wersji 1.74 i już są błędy bo tłumacze nie odróżniają tekstu programowego od zwyczajnego tekstu występującego w grze..

Aug 23, 2008 at 16:10

Print
piotrostry
Status: Regular

Posts: 143
Registered: Aug 23, 2008
IP: Logged
Re: Problem Z SI [post #28]

mnie właśnie martwi konieczność grania na angielskiej wersji, bo gierki jeszcze tak dobrze nie znam a angielski nie wiem czy aż tak dobrze, żeby sobie poradzić

Aug 23, 2008 at 18:35

Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: Problem Z SI [post #29]

dlatego ja przerabiam abyś grał ze spolszczeniem.

I muszę poprosić o pozwolenie na przetwarzanie spolszczenia firmy Nicolas.

Aug 23, 2008 at 20:31

Print
piotrostry
Status: Regular

Posts: 143
Registered: Aug 23, 2008
IP: Logged
Re: Problem Z SI [post #30]


dzięki wielkie
wykoncypowałem inny sposób, zawszę mogę mieć uruchomioną w tle wersje pl i sobie sprawdzić coś czego nie będę pewien
pozdrawiam

Aug 24, 2008 at 06:32

Print
remik
Status: Regular

Posts: 194
Registered: Jul 08, 2008
IP: Logged
Re: Problem Z SI [post #31]

Azazell trzymam za Ciebie kciuki z tym spolszczeniem

Aug 24, 2008 at 19:40

Print
remik
Status: Regular

Posts: 194
Registered: Jul 08, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V PL + mody/patche ? [post #32]

walczyłem ze 2h i nic nie wyszło :/

Aug 24, 2008 at 19:43

Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: Space Empires V PL + mody/patche ? [post #33]

a co dokładnie robiłeś? mógłbyś opisać ?

Aug 24, 2008 at 19:58

Print
remik
Status: Regular

Posts: 194
Registered: Jul 08, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V PL + mody/patche ? [post #34]

mając polską wersję w wersji 1.25 musiałem popatchować ang do tej samej.
Wtedy w folderze data okazało sie że w wersji pl jest więcej plików niz w ang..Wszystkie jednakowe pliki ( z nazwy) skopiowałem i podmieniłem do wersji ang ale po uruchomieniu gry wyskakiwał błąd i się nie dawała uruchomić.
później próbowałem to samo tylko z wybranymi plikami tzn. tymi co zawierały polskie teksty ale to nie skutkowało i było to samo.

To tak w skrócie.
Powodzenia

Aug 24, 2008 at 20:16

Print
remik
Status: Regular

Posts: 194
Registered: Jul 08, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V PL + mody/patche ? [post #35]

jak masz zainstalowaną wersję pl spróbuj tego moda może coś pomoże

http://www.spaceempires5.com/en-US/project/Unnamed

Aug 24, 2008 at 20:50

Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: Space Empires V PL + mody/patche ? [post #36]

ten patch niby poprawia AI ? testował ktoś?

Aug 25, 2008 at 06:09

Print
Madej
Status: Settler

Posts: 27
Registered: Aug 13, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V PL + mody/patche ? [post #37]

No właśnie, da się już jakoś naprawić AI w polskiej wersji?? wyjdzie wogóle jakaś łatka??

Aug 25, 2008 at 16:50

Print
remik
Status: Regular

Posts: 194
Registered: Jul 08, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V PL + mody/patche ? [post #38]

No właśnie jeszcze nie próbowałem bo odinstalowałem polską wersję i śmigam na oryginale więc jeśli ktoś ma zainstalowaną PL niech spróbuje i da znać

Aug 25, 2008 at 18:14

Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: Space Empires V PL + mody/patche ? [post #39]

to może ktoś wysłać sejwa .. gdzie AI pokazuje się ?

Aug 25, 2008 at 18:35

Print
Merthen
Status: Moderator

Posts: 5146
Registered: Aug 25, 2008
IP: Logged
Re: Problem Z SI [post #40]

Ponieważ to mój pierwszy post wypadało by się przywitać. Więc witam wszystkich.

Napisałem dwa dni temu do pomocy technicznej NicolasGames w sprawie kiedy wyjdzie patch poprawiający SI i otrzymałem taką odpowiedz:

"Patch do gry powinien zostać ukończony w najbliższym czasie, niestety nie jestem w stanie podać dokładnej daty zakończenia prac nad nim.
Prosimy odwiedzać naszą stronę www.nicolasgames.pl, patch będzie dostepny do pobrania najszybciej jak to możliwe."

Czyli sami nie wiedzą kiedy patch wyjdzie. Ja na razie wstrzymuje się zakupem polskiej wersji tej gry. Zresztą nawet jak poprawią SI to problemem będą oficjalne łatki. Z tego co wyczytałem na tym forum polska wersja to 1.25 natomiast na świecie jest wersja 1.74. Wątpię aby NicolasGames tworzył polskie łatki do tej gry więc albo sam(i) je spróbuje(my) przerobić albo gra będzie pełna błędów których nie ustrzegł się producent i cały czas je poprawia. Może więc pomysł z fanowskim spolszczeniem nie jest taki zły?

Aug 25, 2008 at 20:12

Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: Problem Z SI [post #41]

Merthen --> witamy ciebie również

Nicolas pewnie już działają ale masz rację nie wiadomo kiedy ukończą a czas jest cenny. Bo im dłużej to potrwa to gracze zapomną o tej grze.

Ja chętnie mógłbym koordynować pracą fanowską nad spolszczeniem ale to nie takie proste. Musimy mieć pozwolenie i chyba nawet na piśmie o wykorzystaniu ich spolszczenia i jego przeróbce. A obecnie ciężko mi złapać kogokolwiek z Nicolas.

Mogę do nich napisać ale musiałbym mieć jeszcze kogoś w team`ie. Sam nie dam rady nad przerobieniem spolszczenia. I boję się, że potrzebny będzie programista. Czy ktoś chciałby mi pomóc? jeśli znajdę parę osób to wtedy napiszę do Nicolas.

Tumacze dla Nicolas wykonali spolszczenie i je skopali (nie lubię krytykować czyjąś robotę ale tutaj mam ku temu powody) ciekawe kto u nich testował spolszczenie i czy w ogóle testowali. Wiadomo każdy popełnia błędy to rzecz normalna tylko od sprawdzenia stanu gry są testy i chyba ich nie wykonali

[Edited by Azazell on Aug 25, 2008 at 20:27]

Aug 25, 2008 at 20:25

Print
Merthen
Status: Moderator

Posts: 5146
Registered: Aug 25, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V PL + mody/patche ? [post #42]

Quote:
remik wrote:
jak masz zainstalowaną wersję pl spróbuj tego moda może coś pomoże

http://www.spaceempires5.com/en-US/project/Unnamed


Nie mam polskiej wersji ale wiem ze ten mod nic jej nie pomoże. To jest nakładka na SI (usprawnia ją) angielskiej wersji gry i powstała zanim zaczęli robić polską wersję gry.
Aug 25, 2008 at 20:28

Print
Merthen
Status: Moderator

Posts: 5146
Registered: Aug 25, 2008
IP: Logged
Re: Problem Z SI [post #43]

Niestety moja znajomość angielskiego jest średnia wiec w samym spolszczeniu nie mogą pomóc, ale przerabiałem już kilka modów w angielskiej wersji i w miarę sprawnie mi to szło. Także programuje. Więc w taki sposób mogę pomóc. Jednak masz racje ze potrzebna jest zgoda, która nie wiadomo czy dostaniemy.

Aug 25, 2008 at 20:35

Print
remik
Status: Regular

Posts: 194
Registered: Jul 08, 2008
IP: Logged
Re: Space Empires V PL + mody/patche ? [post #44]

Yupi
znalazłem i zmieniłem nazwę i opis przycisku "end turn" jak będę miał zacięcie to spolszcze wszystkie

Aug 26, 2008 at 21:02

Print
piotrostry
Status: Regular

Posts: 143
Registered: Aug 23, 2008
IP: Logged
Re: Problem Z SI [post #45]

nabyłem juz wersję ang. ale nie umiem zainstalować
nie stresujcie się, jestem młot do takich spraw wybitny
może w weekend będzie "szwagier" to pomoźe
niedługo będę mógł grać z Wami

Aug 27, 2008 at 09:02

Print
Skyline14
Status: Veteran

Posts: 367
Registered: Aug 01, 2008
IP: Logged
Re: Problem Z SI [post #46]

Mam pytanie, czy ktoś z was kupował już ze steamu? Kupiłem werse PL bardzo tanio (21zł) i raczej nie bedzie mi żal kolejnych 33zł na wersje angielską za steamu. Ale jak to sie kupuje? Jak to sie płaci? Ściąga sie instalke czy całą już gre którą trzeba rozpakować?

Aug 27, 2008 at 12:46

Print
Azazell
Status: Moderator

Posts: 10690
Registered: Jun 27, 2004
IP: Logged
Re: Problem Z SI [post #47]

Piotrostry --> jak nie umiesz zainstalować ?? dajesz instaluj ale wybierz inny katalog niż domyślny bo pewnie masz już polską wersję wgraną.

Skyline14 --> płacisz kartą lub przelewem bankowym a grę się ściąga na pulpit i rozpakowujesz i grasz!

Aug 27, 2008 at 12:50

Print
piotrostry
Status: Regular

Posts: 143
Registered: Aug 23, 2008
IP: Logged
Re: Problem Z SI [post #48]

pobrałem, mam na pulpicie, klikam, coś tam się dzieje, nie działa...
na dniach będzie zrobione

Aug 27, 2008 at 19:42

Print
piotrostry
Status: Regular

Posts: 143
Registered: Aug 23, 2008
IP: Logged
Re: Problem Z SI [post #49]

robię drugie podejście, może teraz mi się uda...

mam wolną uwagę na temat tego co wyczytałem o Waszych projektach zmian w szpiegostwie, koszta jak najbardziej można podnieść, choć nie jakoś horendalnie moim zdaniem, natomiast ja zaproponowałbym "dżentelmeńską umowę" i stworzenie czegoś w rodzaju "ONZ" której jedynym punktem programu byłoby zobowiązanie wszystkich członków do nie stosowania określonych działań, np. zabójstw czy sabotażu, jeśli ktoś zostanie złapany na złamaniu tej zasady zostaje automatycznie usunięty z organizacji i wypowiadają mu wszyscy wojnę, bojkotują handlowo czy można inne jeszcze skuteczne w grze sankcje wymyślić. Nada to dodatkowego smaku i uroku grze...

Aug 27, 2008 at 22:17

Print
piotrostry
Status: Regular

Posts: 143
Registered: Aug 23, 2008
IP: Logged
Re: Problem Z SI [post #50]

yes yes yes
mogę grać!!!
kirdy rusza nowe multi pls pls pls!!!

Aug 27, 2008 at 23:46

Print
^ Początek strony ^
Pages: [1] 2 3



Username: Password: Lost your password?

tForum version b0.94.1.2 (© 2003 tForumDevTeam)

The comments published here represent only the personal opinions of the respective users. civ.org.pl and it's staff is not held responsible for the contents of the posts.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Portal civ.org.pl ani jego redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.


hosted by artserwis.pl - praca, konkursy, portfolia dla twórców.