Zmień język na polski. Switch to English.

Forum | Register | Member List | | Active Users | Stats | Calendar | Help | FAQ | Search | Private Messages | User Options | Homepage
Games I Own | Games I Play in
Print This Topic        Mark Topic as Unread 

civ.org.pl forums > Civilization IV > Rise Of Mankind
Poster
Status: Moderator

Registered: Oct 17, 2006
IP: Logged
Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #501]

seamonster to błąd znany ale nie groźny.
Niestety sam mod ma dość duże wymagania sprzętowe ale mają to poprawić, na ile ?? Ostatnią zmianą na lepsze jest...zmiana systemu na se7en naprawdę działa lepiej.

Feb 03, 2010 at 08:44
Gadu-Gadu: 11217882
Print
LordFistas

Registered: Oct 28, 2005
Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #502]

Aha to jest niedoróbka spolszczenia niestety:/

Należy jeszcze raz wgrać tak jak instrukcja mówi ale jak instalujesz afforess to daj Custom Instalation i Zaznacz w wyborze modów Sea Monsters.

Feb 03, 2010 at 11:00
Gadu-Gadu: 7663172
XFire lordfistas
Print
Status: Regular

Registered: Feb 19, 2008
Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #503]

Nie stać mnie raczej na nowy system... chyba że Windows oferuje zniżkę przy przesiadaniu się z Visty na 7? Bo znowu wywalić pare stówek na system to zaboli...

Feb 03, 2010 at 19:55

Print
ramzes46

Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #504]

Była taka akcja dla komputerów kupionych, chyba od września -trzeba sprawdzić.
P.S. Znalazłem to: "uaktualnienie jest dla tych co kupili komputer z Vistą minimum Home Premium po 26 czerwca 2009."

[Edited by ramzes46 on Feb 03, 2010 at 22:03]

Feb 03, 2010 at 21:59
Print

Registered: Feb 19, 2008
Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #505]

Się nie łapię, kupiłem w listopadzie 2008...

Feb 04, 2010 at 01:23

Print
ryhawa
Status: Novice

Registered: May 08, 2009
Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #506]

Witam
To mój pierwszy post na forum (choć rejestrowałem się rok temu) na wstępie dodam że stronę www.civ.org.pl znam już od dawien dawna możliwie że od początku. W Civke gram od samego początku (Zacząłem od CivI na Amidze) wiele godzin świetnej gry mi zeszło na podbojach. W civ 4 grałem już kiedyś i było świetnie. Jednak Ostatnio kupiłem sobie zestaw Civilization IV Complete i próbuje grać w dodatek Rise of Mankind i tu się zaczynają bule. Dodam że ma w pełni legalny Win 7 Professional (32 bity), sprzed dość wydajny. Proces instalacji gry wykonałem według opisu. Instalowałem tylko mod'a bez żadnych dodatków. Mój problem w tym przypadku wygląda następująco. Grę z modem uruchamiam poprzez skrót (ładowanie mod'a bezpośrednio z gry był problemowy), generalnie co 10 turę wyrzucało mnie z gry i wracałem do pulpitu. Błędy były różne od "błąd programu spowoduje jego zamkniecie" po "błąd programu wykonawczego Civ4BeyondSword.exe spowoduje jego zamkniecie" (czy jakoś podobnie). Wyskakiwały równie z problemy karta graficzna gdzie w opisie była podana ścieżka dostępu. Aż doszedłem do pewnej daty w grze (p.n.e.) przy której mnie już mnie cały czas wyrzucało z programu z komunikatem błędu karty graficznej wraz z podaniem ścieżki dostępu. Dziś wrzuciłem nowe sterowniki karty graficzne (nvidia GFORCE 9600 GT) i tez mnie wyrzuca do pulpitu ale zmienił mi sie komunikat błędu na "błąd programu spowoduje jego zamkniecie". Znacie jakies remediu na ten problem. Dodam że gra mi się bardzo spodobała i chciałbym sobie w nią dłużej pograć.

Dodam że czysty Bts chodzi świetnie.

Feb 08, 2010 at 21:31

Print
LordFistas

Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #507]

Powiedz mi na jak wielkiej mapie grasz i ilu przeciwników? Włączałeś Rewolucje? Ile masz ramu

Feb 08, 2010 at 22:11
XFire lordfistas
Print
MDR
Status: Veteran

Registered: Nov 10, 2009
Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #508]

Cześć Ryhawa,
Jak instalowałem RoM pare miesięcy temu to popełniłem jeden zasadniczy błąd. Zasugerowałem się jakimś linkiem na civfanatics, który okazał się wersją beta 2.8 RoMa. Od "normalnej" wersji 2.8 różnił się wielkoscią może 20 mb i nie zwróciłem na to uwagi. Błędy miałem takie same ja ty, też wywalało mnie co chwilka i potem w określonej dacie też stale ladowałem na pulpicie. Miałem też olbrzymie problemy ze spolszczeniem.
W końcu, oprócz zainstalowania tej normalnej wersji zainstalowałem całą Cywilizacje od nowa i wyczysciłem rejestr. Od tej pory nie mam żadnych problemów. Wszystko śmiga jak trzeba. I nie powiem niestety na 100% co spowodowało taką poprawę, czy poprawna instalka Roma czy całej Civki. Mam XP, 2 gb Ramu, procek dual 2.4 i HD4770.

Feb 09, 2010 at 08:39

Print
Azazell
Status: Administrator

Registered: Jun 27, 2004
Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #509]

ryhawa ---> zainstaluj najnowsze biblioteki DirectX

Feb 09, 2010 at 09:27
Gadu-Gadu: 2236860
Print
ryhawa

Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #510]

Witam
Gram na największej mapie, 5 przeciwników, najdłuższa rozgrywka, dodam że mapa na której gram jest edytowana, poziom trudności gdzieś po środku (nie pamiętam piszę akurat z pracy). Natomiast czy włączyłem rewolucję nie wiem. Ramu mam 4 gb (jednak system 32 bity wykorzystuje tylko 3 gb).
Kolego MDR jak możesz podaj mi linka z "normalną" wersją moda, spróbuje zrobić to samo co ty. Co do spolszczenia też miałem problemy, ale jak zrobiłem sobie skrót za pomocą od razu uruchamiałem moda to problem miną.
Co do instalowania najnowszych bibliotek DirectX to raczej nie jestem przekonany, bo wyszło by na to że każdy gracz który gra w Moda codziennie aktualizuje karzy element systemu, a w to nie uwierzę. Jednak jak będę miał cały czas problemy z gra na pewno też tak zrobi.

Pozdrawiam

Feb 10, 2010 at 14:13

Print
LordFistas

Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #511]

To jest normalne na tej długości rozgrywki i wielkości mapy, mimo że masz dobry komputer. RoM jest cholernie zasobno żerny. Nie graj na mapie większej niż Wielka oraz nie więcej niż 20 przeciwników oraz nie włączaj Rewolucji. To i tak nie obiecuje że się te błędy nie pojawią w póżniejszej erze. Na systemach 64bitowych jest trochę lepiej

Feb 10, 2010 at 14:20
XFire lordfistas
Print
MDR

Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #512]

Tu masz link:
http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=273373

Sciagnij wersje 2.8 full 450 mb. Tuz pod nią jest patch 2.81.
Są jeszcze wersje lite 180mb i mega 930 mb ale nigdy ich nie miałem wiec nie wiem czym sie różnia. Podejrzewam że jakoscia filmów.
Jak już ściągniesz to po prostu rozpakowujesz do katalogu Rise of Mankind/Mods. Nie ma instalatora.

Feb 11, 2010 at 07:50

Print
Ostrogski

Registered: Feb 26, 2003
Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #513]

Dla mnie RoM robi się już przepakowany.
To co było dobre kiedyś- ładowanie do moda wszystkiego co powstaje w dodatkach do civ, zaczęło już zjadać swoje dzieci. Zrozumiem jeszcze wydłużenie tur, ale AI rzeczywiście zaczyna w tym się gubić.
Po co masa dublujących się rzeczy, po co mnożyć to wszystko, a potem siedzieć pół godziny nad turą i grać tylko w małe mapki.
Gram także w moda Varietas Delectat i tam tury poprostu pędzą (mam dobry sprzęt), aż miło grać.
RoM mimo wielu bardzo ciekawych opcji jest przepakowany i czas to zauważyć.

Moja propozycja to obcięcie wszystkiego o połowę. Wg mnie można zostawić wielość jednostek, to AI jeszcze potrafi obsłużyć. RoM nie straciłby na tym wiele, a zysk czasowy i jakościowy AI byłby duży.
Osobiście chętnie pograłbym w RoMa mini, pytanie kogo namówić na taką robotę (może Jojoo?).
Napiszcie co sądzicie o takim submodzie, czy bylibyściie tym zainteresowani, bo w razie dużego zainteresowania, możnaby przesłać propozycję na Fanatyków.

Feb 11, 2010 at 11:07

Print
Azazell

Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #514]

Ostrogoski --> ogólnie masz rację np Affores 1.55 już przesadził z modmodami np Sea Monster co to jest ! Gra fantasy?

A w 1.66 tyle nowych farm czy korporacji jakies Hamburger world - to zdeka masakra ;/ Dobrze, że można ręcznie te poszczególne modmody wykasować.

Ale mimo to RoM też wprowadza wieel ciekawych elementów. Ale co za dużo to nie zdrowo.

Feb 11, 2010 at 11:30
Print
Jooyo

Registered: Nov 15, 2003
Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #515]

Mnie nie trzeba namawiać do zrobienia moda
Jak juz wczesniej pisalem zaczalem tworzyc takowego glownie ze wzgledu na to ze po mojej przerwie z RoM nie umialem sie jakos znalezc w tych wszyskich zmianach. Ja nie mam super komputera i naprawde tez mnie wkurzalo to ze pozniej te tury sie slimacza, a ja wprost uwielbiam grac w duze mapy.

Ten mod ktory zaczalem robic gdzies mam caly czas na dysku. Oparlem go glownie wlasnie o Varietasa (wraz z jego dodatkiem: Impierum Polskim :P) oraz na nieoficjalnych poprawkach dostepnych na stronie fanatykow.
Zrezygnowalem calkowicie z RevDCM na ktorym opiera sie ROM oraz ze wszyskich dobrodziejstw BUG moda.
Jest kilka ciekawych pomyslow w REVDCM ktore zamierzalem skopiowac - chodzi mi glownie o elementy z Dales Combat Mod . Powiedzilem sobie juz wtedy ze rezygnuje z Rewolucji i innych bajerow. Bug mod tez wprowadza kilka fajnych rzeczy do ktorych sie przyzwyczailem wiec skopiowalem z niego kilka rozwiazan i usprawnien interfejsu, jednak sa to glownie zmiany kosmetyczne. Chcialem stworzyc po prostu troche ulepszona Civ, bez robienia duzych zmian Pamietam ze wprowadzilem takze nowa ere, ktora sie opierala na modzie Next War oraz wprowadzilem ulepszona grafike (np przywodcow) oraz nowe cywilizacje z Colonization (plemiona indian).
Mialem jakis problem z czyms i ze wzledu na to ze musialem sie zajac zdawaniem sesji troche to zaniedbalem. No ale to bylo jzu jakis czas temu. Jestem oczywiscei za stworzeniem jakiegos moda i pewnie za jakis czas moge sie tego podjac, ale moim glownym zalozeniem bedzie glownie prosta i przyjemna rozgrywka.

Feb 11, 2010 at 11:47
Gadu-Gadu: 2240591
Print
Azazell

Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #516]

Jooyo no ja wpełni też popieram twoj pomysł. No AI Better i może inne ulepszenia AI warto dodać. Jednostki też mozna wiele dać ale nie aż tak dużo. Najbardziej mnie dobijają ci Mistrzowie Generałowie czy jakos tak

Feb 11, 2010 at 11:50
Print
Jooyo

Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #517]

Better AI wlasnie tez dodalem zapomnialem o tym napisac to tez MUST HAVE na mojej liscie modow.

No kilka jednostek tez by sie przydalo

[Edited by Jooyo on Feb 11, 2010 at 11:54]

Feb 11, 2010 at 11:51
Print
Azazell

Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #518]

Techy tez sporo mozesz dodać jedostek budowli

Feb 11, 2010 at 12:50
Print
MDR

Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #519]

No i żeby nie było bomby fuzyjnej i innnych wunderwaffe

Feb 11, 2010 at 14:29

Print
Jooyo

Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #520]

Hehe no czegos takiego na pewno bym nie dodal :P

BTW jak zaczne znow modowac civke to utworze nowy temat zeby kazdy mogl wyrazic swoje opinie i oczekiwania.

Feb 11, 2010 at 15:24
Print
Azazell

Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #521]

Czyli kiedy zaczniesz? :P

Feb 11, 2010 at 15:54
Print
LordFistas

Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #522]

Quote:
MDR wrote:
No i żeby nie było bomby fuzyjnej i innnych wunderwaffe

Jak tego niechcesz to podczas instalacji moda afforessa odznaczasz NIMBY mod i potem nakładasz spolszczenie oraz wchodzisz do assets/modules/afforess/ i usuwasz folder nimby

Feb 11, 2010 at 15:57
XFire lordfistas
Print
Jooyo

Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #523]

Quote:
Azazell wrote:
Czyli kiedy zaczniesz? :P

W swoim czasie :P
Feb 11, 2010 at 17:58
Print
ramzes46

Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #524]

W Bug Mod podoba mi się wyświetlanie stosunku siły i ilości zbudowanych miast. Ułatwia to kontrolę nad grą ale z drugiej strony jestem przerażony jak AI buduje miasta

Feb 11, 2010 at 19:53
Print
LordFistas

Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #525]

Quote:
ramzes46 wrote:
W Bug Mod podoba mi się wyświetlanie stosunku siły i ilości zbudowanych miast. Ułatwia to kontrolę nad grą ale z drugiej strony jestem przerażony jak AI buduje miasta

Co Cię w tym przeraża, ilość czy gęstość?

Feb 11, 2010 at 20:01
XFire lordfistas
Print
ramzes46

Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #526]

I jedno i drugie zazwyczaj AI ma dwa razy więcej miast ode mnie i zastanawiam się jak to wytrzymuje finansowo

Feb 11, 2010 at 20:02
Print
Azazell

Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #527]

Quote:
ramzes46 wrote:
I jedno i drugie zazwyczaj AI ma dwa razy więcej miast ode mnie i zastanawiam się jak to wytrzymuje finansowo

Jak to jak. Okradają biednych mieszkańców podwyzszając podatki :P
Feb 11, 2010 at 21:18
Print
LordFistas

Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #528]

Quote:
ramzes46 wrote:

Dostaje pewnie dotacje unijne xD Komp musi dostawać coś ekstra żeby miał choć małą szansę na wygraną

Feb 11, 2010 at 22:45
XFire lordfistas
Print
MDR

Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #529]

Moim zdaniem jedzie na kodach. To by wyjaśniało dużo rzeczy

Feb 12, 2010 at 07:45

Print
arturos

Registered: Feb 07, 2008
Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #530]

Jooyo ciesze się że i Ty lubisz grywać na dużych mapach, jest więc szansa , że takowe będą w następnym modzie. Pomysł wydania okrojonego moda super.
Mnie tak jak każdego denerwuje zawieszanie się gry w momencie najciekawszym, kiedy pozostaje już tylko rajd i "zwalcowanie" przeciwników.
Nie dotarłem ani razu do końca gry, niestety uwielbiam grać na Giant Earth Map od Genghis_Kai z tylko jedną opcją zakończenia gdzie muszę pokonać wszystkich.
Sprzęt (który niestety nie daje rady):

System vista 64-bit SP2
8Gb Ramu
Procesor E8400
Grafika NVidia GeForce GTX 260
Płyta ABIT IX38-QUAD GT

Feb 14, 2010 at 15:27

Print
MDR

Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #531]

System 64 bity i 8gb RAMu i nie daje rady? Ja bezproblemowo skończyłem rozgrywkę na słabszym zestawie. Co prawda nie na mapie gigantycznej tylko tej przedostatniej (chyba Olbrzymiej). Ale nie chce mi się wierzyć że między nimi jest aż taka różnica w płynności działania...

Feb 14, 2010 at 16:20

Print
Azazell

Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #532]

Quote:
arturos wrote:
Jooyo ciesze się że i Ty lubisz grywać na dużych mapach, jest więc szansa , że takowe będą w następnym modzie. Pomysł wydania okrojonego moda super.
Mnie tak jak każdego denerwuje zawieszanie się gry w momencie najciekawszym, kiedy pozostaje już tylko rajd i "zwalcowanie" przeciwników.
Nie dotarłem ani razu do końca gry, niestety uwielbiam grać na Giant Earth Map od Genghis_Kai z tylko jedną opcją zakończenia gdzie muszę pokonać wszystkich.

System vista 64-bit SP2
8Gb Ramu
Procesor E8400
Płyta ABIT IX38-QUAD GT

No to w takim razie czeka cię przejście na Windows 7. Ponieważ to tylko jedyny system, który potrafi operować pamięcią podczas gier itp. A RoM niestety jest bardzo pamieciożerną grą. Ja mam podobny sprzęt do twojego i nie mam problemów i Ramzes ma ciut gorszy chyba i też nie ma problemów - z tego co mi wiadomo.
Feb 14, 2010 at 16:21
Print
LordFistas

Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #533]

Quote:
arturos wrote:

System vista 64-bit SP2
8Gb Ramu
Procesor E8400
Płyta ABIT IX38-QUAD GT

Vista blokuje Twojemu kompowi rozwinięcie skrzydeł

Feb 14, 2010 at 18:21
XFire lordfistas
Print
arturos

Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #534]

Panowie pomyliłem się od chyba 2 miesięcy mam Windows 7 Home Premium 64-bit

MDR:
Trochę mnie pocieszyłeś, bo skoro u Ciebie działa a piszesz, że mam lepszy sprzęt od Twojego to jest jeszcze dla mnie nadzieja. Tylko co w takim razie jest u mnie nie tak. Ja gram opcją podbój (ma zostac tylko jeden) z około 30 cywilizacjami.

Panowie jak widzicie system mam 7, więc powinno byc ok, więc o co może chodzic. Proszę o sugestie.

Ooooooooooo, a teraz tura przeszła ( 4 godziny komputer odpoczywał), przedtem z 5 godzin działał.

[Edited by arturos on Feb 14, 2010 at 18:51]

Feb 14, 2010 at 18:47

Print
Azazell

Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #535]

8GB ram nie ma nic do rzeczy bo tak naprawdę to ROM niema prawa zabierać więcej niż 2gb ram a dokładnie chyba zabiera 1.9gb a reszta to na system itp. Dlatego 4GB to dla wygodnego grania w RoM to podstawa. ewentualnie 3

Nie wiem czemu się tobie wiesza. Mozliwe, że ta twoja mapa nie jest kompatybilna z nowszymi wersjami RoM? Ciężko powiedzieć. Włącz ostatni sejw i po 15 minutach gdzieś pokaż ile pożera ci procesor i pamieć - wejdziesz w menadżer zadań, następnie w zakładkę WYDAJNOŚĆ i na dole masz Monitor zasopbów i zrób screena - pamiętaj gdzieś po 10-15 minutach!

Feb 14, 2010 at 22:53
Print
LordFistas

Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #536]

Wiesz olbrzymia mapa i 30 przeciwników?:} Niestety ale rom nie wyrabia za bardzo na takich opcjach nie ważne jakiego kompa byś miał

Feb 14, 2010 at 23:29
XFire lordfistas
Print
ramzes46

Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #537]

Na se7en nie jest źle. Gram na ogół na olbrzymiej mapie i przy 20 civkach i włączonych wszystkich opcjach, da się pograć. Co prawda od połowy gry zaczyna zwalniać ale i tak jest możliwość dotarcia do ostatniej tury
Zastanawia mnie cały czas, co powoduje to spowolnienie. Podejrzewam moda polskiego Dlaczego? Otóż podczas instalacji RoM nie wgrałem naszego dodatku i wszystko śmigało, ale później pojawiły się te same błędy: różowa wstęgą za karawelami oraz szary wizerunek strzelca. Dawałem już to kiedyś na forum ale to powtarza się cylkicznie podczas kolejnych instalek. Ponieważ przeinstalowuje system na 64 bity, sprawdzę przy okazji, jak to będzie tym razem.

Feb 15, 2010 at 09:22
Print
MDR

Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #538]

Masz racje Ramzes. Kiedyś jak wgrałem moda polskiego to RoM ładował się chyba z 10 minut. Sam sejw w grze załadował się potem szybko ale jak mnie wywaliło do pulpitu to znowu gra uruchamiała się z 8-10 minut. Jak wyrzuciłem moda polskiego to wszystko wróciło do normy.

Feb 15, 2010 at 10:08

Print
arturos

Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #539]

Witam ponownie.
Miałem krótką przerwę, a i diagnoza trochę trwała.
Zaobserwowałem ciekawą rzecz:
Po wyrzuceniu z gry do windows, wyłączyłem komputer. Po godzinie włączyłem ponownie i ten sam sejw przeszedł do następnej tury.
Ponownie , gdy przy przechodzeniu do następnej tury wyrzuciło mnie z gry wyłączyłem komputer i to tylko na 5 minut , wczytałem ponowne ostatni stan gry i tym razem przeszedł do następnej tury.
Czyżby jednak sprzęt , temperatura? Zdarzyło Wam się coś takiego?

Feb 17, 2010 at 10:44

Print
jurgensen

Registered: May 17, 2009
Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #540]

Na forum Afforesa ktoś napisał, że wywalanie do pulpitu powodowane jest wyświetleniem informacji o przeciwniku w czasie tury komputera (czyli np. najechanie kursorem na jego jednostki, terytorium, nazwę cywilizacji na pasku rankingu itp.). Zastosowałem się do tych informacji i w późniejszych latach, w czasie tury komputera trzymam kursor na pasku nauki. U mnie to pomogło i nie wywala mnie. Może innym też to pomoże.
Podobno ma być to poprawione w kolejnej wersji

Feb 17, 2010 at 11:06

Print
ramzes46

Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #541]

Dziwne objawy Na XP wywaliło mnie parę razy ale za każdym razem to była inna przyczyna: błąd DX, moda, za mało RAM itp. Pod se7en nie ma o tym mowy ( 4 GB RAM). Jak dla mnie to błędy leża po stronie gry a mianowicie: złe gospodarowanie pamięcią.Ponieważ se7en, ma to zrobione na podstawie systemów rewolwerowych, błąd ten praktycznie nie występuje (brak BSOD). Jednak wywalanie z powodu przegrzania kompa nie należy lekceważyć, ale to już wina usera a nie gry.

Feb 17, 2010 at 18:26
Print
gisio

Registered: Jul 31, 2009
Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #542]

jurgensen

nie wierzę, ale rzeczywiście to działa
trzymanie kursora na nauce pomogło

teraz mam dylemat czy kontynuować partię teraz, czy dopiero gdy wstanę

Pozdrawiam

Feb 18, 2010 at 01:15

Print
Marian222

Registered: Feb 28, 2009
Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #543]

Mam problem.
Gdy próbuję uruchomić grę w trybie Hot Seat wyskakują jakieś błędy i gra wychodzi do pulpitu. W grze dla jednego gracza wszystko jest ok. Próbowałem różnych skryptów i ustawień. Nic nie pomaga. Proszę o pomoc.

Feb 18, 2010 at 20:26
Gadu-Gadu: 6921553
XFire pawlo123
Print
Azazell

Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #544]

Marian222 --> RoM nie jest przeznaczony do gier Multi Niestety - chociaż wiem, że niektórzy grywali w jakiś sposób na civifanatics.com

Feb 18, 2010 at 21:02
Print
Marian222

Registered: Feb 28, 2009
Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #545]

Szkoda... a miałem taką chętke na pojedynek z bratem w RoM :P

Feb 18, 2010 at 21:42
Gadu-Gadu: 6921553
XFire pawlo123
Print
LordFistas

Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #546]

A próbowałeś z modami Afforessa? Gdzieś coś ktoś pisał na fanatykach że wersja rom 2.9 która wychodzi prawdopodobnie końcem lutego ma mieć działające multi. Więc nie trać nadziei

[Edited by LordFistas on Feb 18, 2010 at 21:51]

Feb 18, 2010 at 21:50
XFire lordfistas
Print
arturos

Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #547]

jurgensen

niesamowite, ale działa.
Ja trzymam kursor na fladze, tam gdzie można zakończyć ręcznie turę.
Chyba rzeczywiście chodzi o to, aby kursor nie był na żadnym elemencie przeciwnika.
No to nocka. Pa pa
Pozdrawiam

Feb 19, 2010 at 21:30

Print
ryhawa

Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #548]

Witam
Jakiś czas temu pisałem o problemach związanych z wyrzucaniem mnie z gdy do pulpitu. Za poradą forumowiczów odinstalowałem wszystko co było powiązane z grą, wyczyściłem rejestr i całość instalowałem od nowa.
Zainstalowałem grę razem z BtS następnie patch 3.19 oraz wszystko pozostałem związane z RoM zgodnie z opisem dostępnym na forum. Aby nie było żadnych problemów spolszczenie instalowałem dostępne na forum, a nie to co miałem na płycie z grą.
Od tej pory wszystko mi śmiga bez problemów i ciesze się grą.

Feb 25, 2010 at 09:43

Print
MDR

Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #549]

Ten sposób zawsze działa Miłej gry Ryhawa!

Feb 25, 2010 at 11:26

Print
Azazell

Re: Rise of Mankind (wątek techniczny) [post #550]

Quote:
Marian222 wrote:
Szkoda... a miałem taką chętke na pojedynek z bratem w RoM :P

W nowym Affores mod - czyli New Dawn 1.64 jest opcja gdzie przy instalacji pisze tryb (Multiplayer), dzięki temu można ponoć grać bez problemu po sieci.
Feb 28, 2010 at 13:18
Print
Pages: 1 ... 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15

Username: Password: Lost your password?

tForum version b0.94.1.2 (© 2003 tForumDevTeam)

The comments published here represent only the personal opinions of the respective users. civ.org.pl and it's staff is not held responsible for the contents of the posts.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Portal civ.org.pl ani jego redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

hosted by artserwis.pl - praca, konkursy, portfolia dla twórców.