civ.org.pl forums > Space 4X - Space Empires V > Nowe shipsety
Zmień język na polski. Switch to English.

Print This Topic        Mark Topic as Unread 

civ.org.pl forums > Strategie Kosmiczne 4X > Space Empires V
Poster
Message    
Trader
Status: Veteran

Posts: 312
Registered: Mar 28, 2009
IP: Logged
Nowe shipsety [post #1]

Pojawiło się kilka nowych shipsetów do SE 5:

http://home.spaceempires.net/index.html

Najbardziej podoba mi się Toltayan Confederacy.

Jul 26, 2009 at 23:58

Print
Merthen
Status: Moderator

Posts: 5146
Registered: Aug 25, 2008
IP: Logged
Re: Nowe shipsety [post #2]

Poprawny link do shipsetów

http://home.spaceempires.net/downloads-cat-38-orderdateD.html#categorystart

Oct 08, 2009 at 10:55

Print
Merthen
Status: Moderator

Posts: 5146
Registered: Aug 25, 2008
IP: Logged
Re: Nowe shipsety [post #3]

Nowości:

http://www.spaceempires.net/downloads-cat-38-orderdateD.html#categorystart

Jan 27, 2010 at 08:50

Print
woyteka
Status: Settler

Posts: 20
Registered: Feb 05, 2006
IP: Logged
Re: Nowe shipsety [post #4]

mam pytanie jak sie tworzy takie shipsety?jakim programem?

May 27, 2010 at 22:14

Print
Merthen
Status: Moderator

Posts: 5146
Registered: Aug 25, 2008
IP: Logged
Re: Nowe shipsety [post #5]

Ja się tym nie interesowałem ale z tego co zauważyłem robią je 3ds maxie. Pewnie jednak można je zrobić każdym programie 3d z którego można wyeksportować projekt w formacje rozpoznawalnym przez engine SEV.


Jak znasz angielski to zajrzy tutaj:

http://www.spaceempires.net/forum-45.html

May 28, 2010 at 07:48

Print
woyteka
Status: Settler

Posts: 20
Registered: Feb 05, 2006
IP: Logged
Re: Nowe shipsety [post #6]

Dzieki wielkie za info moj angielski nie jest zaawansowany ale widze ze dam rade i 3ds troche znam wiec moze cos z tego wyjdzie.
Wczoraj wgrałem jeden shipset i wszystko było oke do momentu jak chciałem zainstalować na statku komponenty w ogole nie ma kwadracików mam wersje 1.79 i spolszczenie z tego forum.Moze te shipsety działają wyłącznie na ang wersji?
shipset Caldari State

sprawdziłem i działają tylko na ang wersji jak mamy wgrane spolszczenie to przy budowie statku wyskakuje błąd pliku nazwai_InvConfiguration_Slots.txt czyli odpowiedzialny za rozmieszczenie tych kwadracików na statku.Nie wiem dlaczego tak jest.

[Edited by woyteka on May 28, 2010 at 20:23]

May 28, 2010 at 08:25

Print
Merthen
Status: Moderator

Posts: 5146
Registered: Aug 25, 2008
IP: Logged
Re: Nowe shipsety [post #7]

Ponieważ w ModPl zostały spolszczone nazwy

W tym pliku występując trzy nazwy:

Armor, Outer Hull, Inner Hull

odpowiednik polskie to (wielkosć liter ma znaczenie!):

Pancerz, Zewnętrzny kadłub, Wewnętrzny kadłub


Jeżeli chcesz możesz przystosować ten plik do polskie wersji. Zrobisz to tak ze otworzysz plik w jakiś notatniku i trzy razy użyjesz opcji "zamień wszystko"
czyli
Armor na Pancerz
itd..

Zajmie Ci z minutę lub dwie. Jak nie zrobisz literówki to wszystko będzie działało.

May 30, 2010 at 11:39

Print
woyteka
Status: Settler

Posts: 20
Registered: Feb 05, 2006
IP: Logged
Re: Nowe shipsety [post #8]

Pozmieniałem i teraz wszystko działa tnx

May 30, 2010 at 20:49

Print
^ Początek strony ^



Username: Password: Lost your password?

tForum version b0.94.1.2 (© 2003 tForumDevTeam)

The comments published here represent only the personal opinions of the respective users. civ.org.pl and it's staff is not held responsible for the contents of the posts.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Portal civ.org.pl ani jego redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.


hosted by artserwis.pl - praca, konkursy, portfolia dla twórców.