civ.org.pl forums > Space 4X - Space Empires V - Mody > PATCH do polskiej wersji gry
Zmień język na polski. Switch to English.

Print This Topic        Mark Topic as Unread 

civ.org.pl forums > Strategie Kosmiczne 4X > Space Empires V - Mody
Poster
Message    
Wojtivip
Status: Settler

Posts: 11
Registered: Jan 26, 2010
IP: Logged
PATCH do polskiej wersji gry [post #1]

PATCH do polskiej wersji gry

Jako że wiele osób ma problem z polską wersją gry "Space Empires V" dodaję dla nich Patch PL, który naprawia podstawowe błędy i umożliwia normalną grę Single Player.

Patch nie podnosi wersji gry, tylko ją poprawia, a więc wymagana wersja dla tego patcha to 1.25!

_________________________________________________________________________________

SEV_Patch 1.25 PL ------- 27.01.2010
Opis: Pierwsza wersja patcha do polskiej wersji językowej gry "Space Empires V".

Linki usunięto z powodu nowszej wersji...

SEV_Patch 1.25 PL ------- 4.02.2010
Opis: Jest to druga wersja patcha do polskiej wersji językowej gry "Space Empires V". UWAGA! Jeżeli zainstalowałeś wersje 27.01.2010 wymagana jest reinstalacja gry!
SEV_Patch 1.25 PL.exe zippyshare
SEV_Patch 1.25 PL.exe chomikuj.pl



_________________________________________________________________________________

Podałem nowe linki.
Nie będe tworzył nowszych patchy.

[Edited by Wojtivip on Mar 30, 2015 at 17:11]

Jan 27, 2010 at 12:30

Print
Wojtivip
Status: Settler

Posts: 11
Registered: Jan 26, 2010
IP: Logged
Re: PATCH do polskiej wersji gry [post #2]

"Sorki za doublepost"

Zamówiłem właśnie u kumpla SEV w [eng] niedługo prace staną się prostsze.

[Edited by Wojtivip on Jan 27, 2010 at 14:35]

Jan 27, 2010 at 13:19

Print
Ceasar Of Rome
Status: Moderator

Posts: 3040
Registered: Aug 09, 2008
IP: Logged
Re: PATCH do polskiej wersji gry [post #3]

pliku z megaupload nie można pobrać gdyż jest niedostępny

E:

link działa

Typ kwadrantu przy tworzeniu nowej gry:

sredni kwadrant

Jak nie ma polskich znaków to powinno to być chociaż dużą literą.
Podobnie przy innych opcjach do wyboru.

Wybór stylu ministrów:

jest sredni a powinien być mieszany moim zdaniem

Badania:*

Lekkie kadłuby przy badaniu 2 lvl
pojaiwia się ikonka mostka oraz centrum zastępczego

technologia gniazda uzbrojenia
pojawia się ikonka jakoby można było od razu wynaleźć duże gniazdo uzbrojenia

Wiec duże gniazdo uzbrojenia jest dostępne po wybadaniu tej technologii i od razu dostępne bez potrzeby badania odpowiednich technologii.
Mostek i centrum zapasowe się nie pojawia, więc tylko błąd w ikonkach

Wykryte błędy w badaniach opieram na wiedzy z gry na późniejszych wersjach gry, po prostu w wersje 1,25 grałem w 2006 r i trochę czasu już upłyneło

E2:

Nie działa cecha rasy:
większa pojemność na budynki o 25 %

Wybrałem tą cechę a na moich HomeWorld mam ciągle tylko 20 pól pod budynki a powinno być 22 pola

- spolszczone nazwy własne AI

[Edited by Ceasar Of Rome on Jan 27, 2010 at 18:25]

_________________________________
Ceasar Trade List

Jan 27, 2010 at 16:35
Gadu-Gadu: 8840735
XFire Ceasar4Rome
Print
Wojtivip
Status: Settler

Posts: 11
Registered: Jan 26, 2010
IP: Logged
Re: PATCH do polskiej wersji gry [post #4]

Dzięki już zacząłem poprawiać te błędy. Jak znajdziesz coś jeszcze to daj znać.

Edit:

Nie ma cechy rasy która zwiększa przestrzeń na budynki (przynajmniej w tej wersji) Jest natomiast cecha "Magazynierzy" = 25% Przestrzeni magazynu (chodz nie wiem czemu zwiększa troszke więcej) oraz "Industrialisci" = 25% do pracy stoczni (powoduje chyba ze szybciej sie robią statki/jednostki, ale przy małych projektach tego nie widac.)

[Edited by Wojtivip on Jan 28, 2010 at 20:49]

Jan 28, 2010 at 00:01

Print
Ceasar Of Rome
Status: Moderator

Posts: 3040
Registered: Aug 09, 2008
IP: Logged
Re: PATCH do polskiej wersji gry [post #5]

statkowi można nadać typ kolonii,
tzn wyskakuje okno wyboru typu kolonii a nie powinno

mając ludność w ładowni, wybierając rozkaz drop cargo (K) nie ma informacji że znajduje się ona w ładowni. jest tylko standardowe population na górze listy. Na dodatek rozkaz nie działa.

[Edited by Ceasar Of Rome on Jan 29, 2010 at 17:54]

_________________________________
Ceasar Trade List

Jan 29, 2010 at 17:51
Gadu-Gadu: 8840735
XFire Ceasar4Rome
Print
Wojtivip
Status: Settler

Posts: 11
Registered: Jan 26, 2010
IP: Logged
Re: PATCH do polskiej wersji gry [post #6]

Ok zaraz to przejżę a między czasie wprowadziłem polskie znaki. Teraz chcę poprawić drzewo technologiczne.

Edit:

Właśnie poprawiłem błąd "Autowypsażenie" który nie dodawał ładowni do frachtowców (Autowyposażenie jest ściśle związane z AI dlatego komputerowi gracze nie mogli tworzyć frachtowców) Teraz zajmuje się poprawkami Mniej lub bardziej ważnymi.

Niedługo dam nową wersje patcha 1.25

[Edited by Wojtivip on Jan 31, 2010 at 12:01]

Jan 29, 2010 at 22:10

Print
Ceasar Of Rome
Status: Moderator

Posts: 3040
Registered: Aug 09, 2008
IP: Logged
Re: PATCH do polskiej wersji gry [post #7]

Najlepiej by było jakbyś opracował wersje 1,79.
Najłatwiej by było sprawdzić co działa i jak a co nie.
Starsze wersje gry same w sobie sa wadliwe.

_________________________________
Ceasar Trade List

Jan 31, 2010 at 10:34
Gadu-Gadu: 8840735
XFire Ceasar4Rome
Print
Wojtivip
Status: Settler

Posts: 11
Registered: Jan 26, 2010
IP: Logged
Re: PATCH do polskiej wersji gry [post #8]

Zgodze się z tym, jednakże każda część od 1.25 do 1.79 wprowadzała zmiany w skryptach i plikach. Żebym mógł je wszystkie "przystosować" muszę każdą przetestować w grze oraz wprowadzić do patcha (gdybym zaczął od 1.79 to bym się pogubił, gdyż musiałbym wszystkie zmiany zrobić naraz)

Drugą sprawą jest że Nicolas Games podczas spolszczenia Narobiła też wiele błędów ,które powodowały niedziałanie poszczególnych przycisków, opcji itp. Dlatego równierz chciałem na samym początku zrobić patch poprawiający takie szczegóły żeby w czasie tworzenia 1.79 zaoszczedzić czas na takie elementy.

I właśnie dlatego zacząłem od najprostszej wersji 1.25

Jan 31, 2010 at 11:57

Print
Wojtivip
Status: Settler

Posts: 11
Registered: Jan 26, 2010
IP: Logged
Re: PATCH do polskiej wersji gry [post #9]

Z góry przepraszam za double post ale chce poinformować że nowa wersja patcha jest gotowa.

Feb 04, 2010 at 14:48

Print
Merthen
Status: Moderator

Posts: 5124
Registered: Aug 25, 2008
IP: Logged
Re: PATCH do polskiej wersji gry [post #10]

Przypiąłem temat.

Feb 05, 2010 at 07:20

Print
maryan
Status: Regular

Posts: 119
Registered: Apr 26, 2011
IP: Logged
Re: PATCH do polskiej wersji gry [post #11]

W kontekście 'ACTA'
LINKI OCZYWIŚCIE nie działają

Feb 12, 2012 at 18:03

Print
Wojtivip
Status: Settler

Posts: 11
Registered: Jan 26, 2010
IP: Logged
Re: PATCH do polskiej wersji gry [post #12]

Reaktywacja linków.

Mar 30, 2015 at 17:11

Print
^ Początek strony ^



Username: Password: Lost your password?

tForum version b0.94.1.2 (© 2003 tForumDevTeam)

The comments published here represent only the personal opinions of the respective users. civ.org.pl and it's staff is not held responsible for the contents of the posts.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Portal civ.org.pl ani jego redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.


hosted by artserwis.pl - praca, konkursy, portfolia dla twórców.