civ.org.pl forums > Space 4X - Space Empires V > SE 5 tnie się
Zmień język na polski. Switch to English.

Print This Topic        Mark Topic as Unread 

civ.org.pl forums > Strategie Kosmiczne 4X > Space Empires V
Poster
Message    
mandred
Status: Novice

Posts: 3
Registered: Feb 10, 2010
IP: Logged
SE 5 tnie się [post #1]

Zainstalowałem angielską wersję SE 5 spatchowałem i lipa. Maksymalny fps to 9, próbowałem instalować sam ostatni i wszystkie po kolei i dalej tak samo, na modach też to samo. Mam Win 7 64 profesional, sprzęt e5200@3,4Ghz, 4 gb, radek 4870.
Jaka może być przyczyna tego że fps jest tak mały?

Feb 11, 2010 at 11:37

Print
Merthen
Status: Moderator

Posts: 5146
Registered: Aug 25, 2008
IP: Logged
Re: SE 5 tnie się [post #2]

SE5 ma niestety problemy z nowszymi Windowsami. Pomyślmy co tym razem może to być.

Grasz w okienku czy na full?

Zalecane ustawienia w setup:

Display driver na
główny sterownik ekranu

Video mode na
rozdzielczość, którą używasz

3d Device na
Direct3D TL Hal


Wszystkie łatki i biblioteki w systemie są zainstalowane?

Zobacz czy zmiana ustawień pliku settings.txt (katalog Data , gry) na


Allow Music := FALSE
Allow Sound := TRUE
Support Multithreading := TRUE
DirectX10 Fix 1 := TRUE
Compress Savegames := TRUE

Pomoże.

[Edited by Merthen on Feb 11, 2010 at 11:50]

Feb 11, 2010 at 11:48

Print
mandred
Status: Novice

Posts: 3
Registered: Feb 10, 2010
IP: Logged
Re: SE 5 tnie się [post #3]

Po ustawieniu wszystkiego tak jak napisałeś gra nie muli ale za to jest problem ze znikaniem okienek i napisów. Gram na full wszystkie łątki itp. mam zainstalowane.

[Edited by mandred on Feb 11, 2010 at 14:06]

Feb 11, 2010 at 13:50

Print
Merthen
Status: Moderator

Posts: 5146
Registered: Aug 25, 2008
IP: Logged
Re: SE 5 tnie się [post #4]

Jak się to objawie te znikanie? Prawdopodobnie masz jakiś program rezydenty, który próbuje uzyskać focus. Engine SEV jest na to czuły. Spróbuj powyłączać wszystkie takie programy.

Feb 11, 2010 at 16:48

Print
mandred
Status: Novice

Posts: 3
Registered: Feb 10, 2010
IP: Logged
Re: SE 5 tnie się [post #5]

Dzięki za pomoc. Miałem w catalystach ustawione wygładzanie krawędzi i to była przyczyna.

Feb 12, 2010 at 16:59

Print
Bella
Status: Novice

Posts: 1
Registered: Jan 14, 2015
IP: Logged
Re: SE 5 tnie się [post #6]

This is exceptionally decent and tolerable post.....you shook posting it much appreciated for posting it....!!!

_________________________________
Johni

Jan 14, 2015 at 10:15

Print
^ Początek strony ^



Username: Password: Lost your password?

tForum version b0.94.1.2 (© 2003 tForumDevTeam)

The comments published here represent only the personal opinions of the respective users. civ.org.pl and it's staff is not held responsible for the contents of the posts.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Portal civ.org.pl ani jego redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.


hosted by artserwis.pl - praca, konkursy, portfolia dla twórców.