civ.org.pl forums > Civ5 - Ogólne > FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!)
Zmień język na polski. Switch to English.

Print This Topic        Mark Topic as Unread 

civ.org.pl forums > Civilization V > Ogólne
Poster
Message    
Zerd
Status: Elite

Posts: 626
Registered: Dec 17, 2005
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1851]

Większości osiągnięć nie zalicza, jeśli mamy włączony dowolny MOD. Można to obejść zapisując grę i uruchamiając bez moda o ile do rozgrywki mod nie jest niezbędny lub od razu zaczeliśmy grę z modem. Takie gry nie są też zapisywane w Tablicy Sławy.

Apr 15, 2015 at 06:02

Print
datysu
Status: Veteran

Posts: 298
Registered: Apr 15, 2014
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1852]

Może też chodzić o to że kiedyś Swobody to było po prostu drzewko .. a teraz jest ideologia .. niektóre osiągnięcia można klepnac tylko z Vanilla - czyli trzeba wyłączyć G&K i BNW ..

Apr 15, 2015 at 06:30

Print
Miszcz
Status: Novice

Posts: 2
Registered: Apr 14, 2015
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1853]

Dziękuję. Spróbuje tak zrobić

Apr 15, 2015 at 08:58

Print
Mieszko Stary
Status: Banned User

Posts: 10
Registered: May 11, 2015
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1854]

Czy ktoś przeszedł scenariusz Ku renenesansowi
grając Rusakmi na boskim poziomie?

May 23, 2015 at 20:00

Print
ziolo9712
Status: Novice

Posts: 1
Registered: Jun 23, 2015
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1855]

Cześć, mam problem z cywilizacją, kupiłem pudełkową wersję civilization V complet edition, zainstalowałem ją... i tu pojawia się problem, gdy chciałem załadować grę nim ładowanie doszło do końca gra wywaliła ze znanym komunikatem "aplikacja przestała działać, chcesz wysłać raport o błędach do firmy microsoft?"
Czym to może być spowodowane?
Mam windowx xp SP3
4 giga ramu
geforce gt 640
i-5 3470

Jun 23, 2015 at 13:57

Print
jarek88
Status: Conscript

Posts: 42
Registered: Sept 02, 2013
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1856]

Od jakiegoś czasu, podczas wychodzenia z gry i jej wczytywania, wyskakuje info, że program nie odpowiada i system wyszukuje problemu. Czy reinstal może tu pomóc? Używam tylko trzech modów.

Aug 14, 2015 at 09:45

Print
Zerd
Status: Elite

Posts: 626
Registered: Dec 17, 2005
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1857]

Co do wychodzenia gry z błędem to miewałem takie sytuacje ale nie wpływały na grę czy zapisy gry. Nie wiem czy da się konkretnie tutaj coś zrobić. U mnie samo przeszło z czasem.

Aug 18, 2015 at 17:41

Print
blackblack
Status: Veteran

Posts: 462
Registered: Oct 04, 2005
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1858]

Co sie stało ze taka tutaj cisza ? ja rozumiem urlopu ale mam wrazenie ze forum zamarło ... (

_________________________________
Gdy spoglądasz w otchłań - ona także patrzy na Ciebie.

Aug 19, 2015 at 16:13

Print
datysu
Status: Veteran

Posts: 298
Registered: Apr 15, 2014
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1859]

Wszyscy graja

Aug 20, 2015 at 08:46

Print
Dionizod
Status: Novice

Posts: 1
Registered: Nov 18, 2015
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1860]

Witam, od dłuższego czasu mam pewien problem, otóż pobrałem sobie kilka modów dodających cywilizacje, no i na początku wszystko okej, normalnie gry wczytywałem itp.
Po krótkiej przerwie w graniu (+- 2 miesiące) już nie mogłem wczytać żadnej gry, kiedy klikałem na wczytaj grę na dole wyskakiwał czerwony napis ,,Nie wszystkie z wymaganych modów zostały zainstalowane". Gra jest oczywiście oryginalna, na steam. Próbowałem reinstalu gry i modów, sprawdzałem spójność plików i wszystko jest ok a problem nadal obecny, co robić w tej sytuacji?

Nov 18, 2015 at 17:26

Print
Degan
Status: Elite

Posts: 595
Registered: Jun 24, 2012
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1861]

Quote:
Dionizod wrote:
Witam, od dłuższego czasu mam pewien problem, otóż pobrałem sobie kilka modów dodających cywilizacje, no i na początku wszystko okej, normalnie gry wczytywałem itp.
Po krótkiej przerwie w graniu (+- 2 miesiące) już nie mogłem wczytać żadnej gry, kiedy klikałem na wczytaj grę na dole wyskakiwał czerwony napis ,,Nie wszystkie z wymaganych modów zostały zainstalowane". Gra jest oczywiście oryginalna, na steam. Próbowałem reinstalu gry i modów, sprawdzałem spójność plików i wszystko jest ok a problem nadal obecny, co robić w tej sytuacji?


Powód jest bardzo prosty - mody z których korzystałeś miały aktualizację a ty prawdopodobnie je zaktualizowałeś do najnowszych wersji. Niestety aby móc kontynuuować rozgrywkę musiałbyś ręcznie odnaleźć właściwe wersje potrzebnych modów. Save powinien wskazywać które mody są w niewłaściwej wersji.

_________________________________
Często najmądrzejszą odpowiedzią jest milczenie.
Nov 18, 2015 at 17:36
Gadu-Gadu: 46338727
Print
janusztrzaskacz
Status: Novice

Posts: 2
Registered: May 17, 2015
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1862]

Witam,

Potrzebuję odczytać plik *.mdmp, ponieważ gra mi cras***e do pulpitu i pisze, że program przestał działać. Informuję, że mam oryginalną najnowszą wersję gry. Gra wywala podczas przeskakiwania do kolejnej tury podczas wczytywania ruchów barbarzyńców lub państw miast.
Przypuszczam, że winny może być, któryś z modów ale nie koniecznie.

Ręcznym sposobem na ominięcie tury jest cofnięcie sie o 10-15 tur i przeskoczenie tury. Cofnięcie się o turę nie pomaga. Gra wywala.

Mam wyłączone Vsync itd, przeinstalowane stery. Ten sam efekt jest gdy włączę grę na dx9 czy 10.

Proszę o pomoc.

Nov 24, 2015 at 15:56

Print
LOBO
Status: Prince

Posts: 3711
Registered: Nov 13, 2003
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1863]

No to raczej mody, bo takie kiksy tylko z modami miałem. Przeskoczysz turę teraz, za jakiś czas na innej turze cię będzie wywalać. Lepiej używać sprawdzonych modów i sprawdzić które ze sobą kolidują.

_________________________________
- Na moim sihillu - warknął Zoltan, obnażając miecz - wyryte jest starodawnymi krasnoludzkimi runami prastare krasnoludzkie zaklęcie.
Niech no jeno który ghul zbliży się na długość klingi, popamięta mnie. O, popatrzcie.
- Ha - zaciekawił się Jaskier, który właśnie zbliżył się do nich. - Więc to są słynne tajne runy krasnoludów? Co głosi ten napis?
- "Na pohybel s********om!"
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
If enemy shows you mercy in battle. Do not return it!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vision without executing is just hallucination

Nov 24, 2015 at 17:24
Gadu-Gadu: 3407354
Print
Danzo97
Status: Novice

Posts: 2
Registered: Nov 28, 2015
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1864]

Siemka,
Ostatnio kupiłem sobie na steam'ie civke V i mam problem ponieważ nie mogę tworzyć osadników (nie gram wenecją i mam populacje większą niż 2) nie wiem co to może być.
Jeśli ktoś mógł by mi pomóc to bym był bardzo wdzięczny

Nov 28, 2015 at 14:08

Print
Danzo97
Status: Novice

Posts: 2
Registered: Nov 28, 2015
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1865]

już nie trzeba mi pomocy poradziłem sobie

Nov 28, 2015 at 14:19

Print
erykbob666
Status: Novice

Posts: 1
Registered: Dec 26, 2015
IP: Logged

Attached:
civv.png
4 KB [downloads: 70]
Civilization V problem [post #1866]

Podczas uruchamiania civ v pojawia się taki błąd, gra zatrzymuje się na ekranie ładowania, jak to rozwiąć?

Dec 26, 2015 at 19:41

Print
Singular
Status: Novice

Posts: 1
Registered: Dec 27, 2015
IP: Logged
Cywilizacja V Complete Edition - błąd [post #1867]

Witam.

Mam pewien błąd podczas próby uruchomienie Cywilizacji V. Gdy przeminą początkowe logosy i intro oraz pojawi się ekran z napisem "WCZYTYWANIE" gra się zawiesza. Gdy sprawdzam przez menedżer zadań, przy procesie z grą pojawia się napis "brak odpowiedzi" Pomoże mi ktoś rozwiązać ten problem?


Mój komputer:
RAM 4Gb DDR 3
Dwie karty graficzne GeForce 8600GTS 512mb
Procesor Intel Pentium Dual CPU 1,8Ghz

Dec 27, 2015 at 07:36

Print
Lord_Feniks
Status: Regular

Posts: 205
Registered: Dec 23, 2010
IP: Logged
Re: Civilization V problem [post #1868]

Na początek spróbowałbym reinstalacji DirectX'a na tego z instalki gry.

Dec 27, 2015 at 15:01

Print
Irromar
Status: Novice

Posts: 1
Registered: Feb 20, 2016
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1869]

Witam
Mam problem z panelem jednostki. Otóż gra działa, wszystko ładnie pięknie, ale przy próbie rozgrywki nie pojawia się panel jednostki. To jest osadnikami nie mogę założyć miasta itp. (nie pamiętam czy do tego były jakieś skróty klawiszowe). Reinstalowałem grę dwa razy i sprawdzałem spójność plików, nic to nie dało. Nie wiem czy to błąd gry czy tylko jakieś zmiany w ustawieniach.

Feb 20, 2016 at 18:18

Print
Bunkier80
Status: Novice

Posts: 2
Registered: Aug 20, 2016
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1870]

Witam mam problem z przyciskiem następna tura. Chodzi o to, że kiedy naciskam następna tura gra się wiesza i przestaje działać. Mam 1762 rok (gra epicka) następna tura mija jedna cywilizacja i ... koniec. Mam 28 cywilizacji, około 30 państw miast i sporo modów.
Sprzęt:
i7-5960x
GTX-980 Ti
i 16 gb Ram HyperX
Coś jeszcze potrzebne?
Mam nadzieję że ktoś miał lub zna ten problem. Bardzo zależy mi na tym save'ie.

Aug 20, 2016 at 17:33

Print
Degan
Status: Elite

Posts: 595
Registered: Jun 24, 2012
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1871]

Może zaktualizowałeś któryś z modów ? Ewentualnie jeden z nich który w tym etapie gry coś ważnego dodaje zaczął crashować grę. Możesz także odpalić grę z wcześniejszego sejwa i upewnić się czy ostatni zapis nie jest przyczyną crasha.

_________________________________
Często najmądrzejszą odpowiedzią jest milczenie.

Aug 20, 2016 at 18:32
Gadu-Gadu: 46338727
Print
Bunkier80
Status: Novice

Posts: 2
Registered: Aug 20, 2016
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1872]

Ok dziś sprawdzę

Aug 21, 2016 at 06:46

Print
eltar
Status: Veteran

Posts: 369
Registered: Mar 23, 2010
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1873]

Witam,
nowy komputer - nowe problemy.
Zmieniłem lapka na Lenovo Y700 (i7 - 6700; GTX960, Win10) myślałem, że pogram sobie fajniej niż na starym.
Zainstalowałem Steam, CIV V i zaczęły się problemy... Po kliknięciu w DX10/11 miesza po dysku i nic się nie dzieje dalej - to samo na DX9. Kolejne kliknięcie na CIV w ogóle nie miesza po dysku :-(
Zainstalowałem ponownie Civkę - nic nie pomogło.
Sprawdziłem spójność plików - OK.
Sprawdziłem dxdiag - bez problemów.
Sterowniki Nvidia - najnowsze.

POMOCY!!! Ma ktoś jakieś pomysły?

P.S. na razie ściągam też XCOM i DIABLO III i będę sprawdzał czy one ruszą.

Aug 31, 2016 at 20:14

Print
eltar
Status: Veteran

Posts: 369
Registered: Mar 23, 2010
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1874]

Już sobie poradziłem, z racji, że komp był świeży to przeinstalowałem system i zadziałało. Pewnie coś z programów domyślnych za dużo odinstalowałem...

Aug 31, 2016 at 22:25

Print
PoiMilks
Status: Settler

Posts: 19
Registered: Aug 22, 2016
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1875]

Panowie mam problem.
Otóż przegrałem w gierkę jakieś dobre 40h i nagle nie moge jej uruchomić
Czy jest ktoś kto mógłby w łopatologiczny sposób wyjaśnić mi co mam teraz zrobić aby naprawić dany problem?

Sept 16, 2016 at 17:35

Print
Lepki
Status: Regular

Posts: 177
Registered: Feb 15, 2011
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1876]

Zrob sprawdzanie spójności plików na steamie na grze.

_________________________________
http://krzysieklepa.pl/
Moje zarabianie w internecie

Sept 16, 2016 at 19:28

Print
PoiMilks
Status: Settler

Posts: 19
Registered: Aug 22, 2016
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1877]

Zrobiłem weryfikacje ale nie wykryto błędów

Sept 17, 2016 at 07:53

Print
Wolfenlane
Status: Cup Winner

Posts: 630
Registered: Jun 07, 2012
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1878]

Musisz podać więcej informacji, żeby można było coś wywnioskować. Dokładnie co się dzieje, w którym momencie gra się wyłącza, który wybierasz directX, jakiś komunikat błędu, co się pojawia na ekranie itp. Czy coś aktualizowało się w tym czasie, np sterowniki, system, może zmieniałeś rozdzielczość lub inne opcje grafiki, instalowałeś coś itp.

_________________________________
Cywilizacja cywilizacji wilkiem.

Sept 17, 2016 at 12:38

Print
PoiMilks
Status: Settler

Posts: 19
Registered: Aug 22, 2016
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1879]

Klikam na graj później wyskakuje okno z wyborem czy directx9 directx10&11 i te inne niestety żaden się nie uruchamia w oknie steam pisze (tam tuż przy nazwie gry) że gra jest uruchomiona a później to znika

Sept 17, 2016 at 17:50

Print
PoiMilks
Status: Settler

Posts: 19
Registered: Aug 22, 2016
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1880]

Może podam jeszcze parametry
Laptop Lenovo 100-15IBD
Windows 10
Procesor Intel Core i5
Karta graficzna Intel HD Graphics 5500

Sept 17, 2016 at 18:11

Print
Wolfenlane
Status: Cup Winner

Posts: 630
Registered: Jun 07, 2012
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1881]

Na początek spróbuj pozmieniać rozdzielczość ekranu na trochę większą, mniejszą.

_________________________________
Cywilizacja cywilizacji wilkiem.

Sept 18, 2016 at 10:25

Print
PoiMilks
Status: Settler

Posts: 19
Registered: Aug 22, 2016
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1882]

Zmiana rozdzielczosci ekranu niestety nic nie dała

Sept 18, 2016 at 11:57

Print
LOBO
Status: Prince

Posts: 3711
Registered: Nov 13, 2003
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1883]

Kroki jakie możesz spróbować:

1. W folderze steama jest reinstalka directX. Spróbuj tego.
2. Przy instalacji steama i civki wyłącz firewalla i antywirusy wszelkie, bo może blokują nawet jeden mały pliczek i przez to Ci nie działa.

_________________________________
- Na moim sihillu - warknął Zoltan, obnażając miecz - wyryte jest starodawnymi krasnoludzkimi runami prastare krasnoludzkie zaklęcie.
Niech no jeno który ghul zbliży się na długość klingi, popamięta mnie. O, popatrzcie.
- Ha - zaciekawił się Jaskier, który właśnie zbliżył się do nich. - Więc to są słynne tajne runy krasnoludów? Co głosi ten napis?
- "Na pohybel s********om!"
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
If enemy shows you mercy in battle. Do not return it!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vision without executing is just hallucination

Sept 18, 2016 at 12:17
Gadu-Gadu: 3407354
Print
PoiMilks
Status: Settler

Posts: 19
Registered: Aug 22, 2016
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1884]

LOBO prosiłbym o napisanie tego co napisałeś w sposób w jaki ja to zrozumie
Przepraszam ale nie rozumiem co mam zrobić

Sept 18, 2016 at 14:53

Print
PoiMilks
Status: Settler

Posts: 19
Registered: Aug 22, 2016
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1885]

Znalazłem jeszcze
6 aktualizacji systemu Microsoft Windows
Aktualizacje zabezpieczeń dla Microsoft Windows
oraz Security Update for Adobe Flash Player
czy to moze mieć coś wspólnego z problemem?

Sept 18, 2016 at 17:12

Print
Wolfenlane
Status: Cup Winner

Posts: 630
Registered: Jun 07, 2012
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1886]

Miałem kiedyś taki problem, ale kompletnie nie pamiętam co wtedy pomogło
Wiesz co może najprościej będzie przywrócić system do stanu sprzed aktualizacji.
Przy każdej aktualizacji windows tworzy punkty przywracania, dzięki czemu jeśli coś pójdzie nie tak można przywrócić poprzedni stan. Wejdź w start, panel sterowania, kopia zapasowa i tam znajdź jakiś wcześniejszy obraz i przywróć go, może to pomoże.

_________________________________
Cywilizacja cywilizacji wilkiem.

Sept 18, 2016 at 18:38

Print
PoiMilks
Status: Settler

Posts: 19
Registered: Aug 22, 2016
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1887]

Ok dzięki wszystko ssprawdzę

Sept 19, 2016 at 05:09

Print
PoiMilks
Status: Settler

Posts: 19
Registered: Aug 22, 2016
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1888]

Niestety i to nie pomogło

Sept 19, 2016 at 07:55

Print
kasztelan_mirmil
Status: Moderator

Posts: 5172
Registered: May 09, 2006
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1889]

a zrobiłeś podstawową rzecz jaką się robi w windows ?
czyli odinstalowałeś civke (i najlepiej steama) i zainstalowałeś wszystko od nowa ?
(najlepiej z ręcznym usunięciem katalogu steam na dysku, jesli po odinstalowaniu coś tam zostało i restartem systemu przed ponowną instalacją)

_________________________________
Lektura do poduszki:
::: Dzieje Imperium Azuli :::
::: Dzieje Imperium QuartĂłw:::

Sept 19, 2016 at 10:13

Print
Wolfenlane
Status: Cup Winner

Posts: 630
Registered: Jun 07, 2012
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1890]

Reinstalacja jak najbardziej wskazana, tutaj masz instrukcję ze steam forum:

Complete Reinstallation (Windows)
If troubleshooting does not work, you can remove all of the game files and attempt to reinstall. These steps are for Windows. The file locations are different on Mac.
Go to Documents\My Games\Sid Meier's Civilization 5\ and make a backup for the saves folder if you want to keep your saved games.
In Steam, right-click on Sid Meier's Civilization V and select "Delete Local Content"
Delete everything in Documents\My Games\Sid Meier's Civilization 5\
Delete everything in Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\sid meier's civilization v\
Close Steam and restart your computer.
Reinstall Civilization V with Steam.

_________________________________
Cywilizacja cywilizacji wilkiem.

Sept 19, 2016 at 14:52

Print
PoiMilks
Status: Settler

Posts: 19
Registered: Aug 22, 2016
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1891]

Kurde dzieki panowie, stawiam wam piwo na sadisticu

Sept 20, 2016 at 08:43

Print
WoZa
Status: Elite

Posts: 912
Registered: Nov 05, 2010
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1892]

Po dłuższej przerwie chciałem uruchomić civ5.
Zaraz po uruchomieniu (przed intro) pojawia się komunikat
Unable to load texture [loadingbasegadme.dds]
Jak można to rozwiązać?

Błąd tylko w civ5. Natomiast civ 6 działa.

[Edited by WoZa on Jul 27, 2017 at 13:36]

Jul 27, 2017 at 13:32

Print
Seti
Status: Elite

Posts: 1093
Registered: Jul 28, 2009
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1893]

Na początek weryfikacja plików gry: Właściwości gry -> Pliki lokalne -> Sprawdź spójność plików gry
Daj znać czy coś pomogło

_________________________________
http://steamcommunity.com/id/seti777/

Jul 27, 2017 at 13:36
Gadu-Gadu: 4868586
Print
WoZa
Status: Elite

Posts: 912
Registered: Nov 05, 2010
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1894]

Dzięki, pomogło.

Jul 28, 2017 at 08:08

Print
kapol2005
Status: Novice

Posts: 2
Registered: Mar 19, 2018
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1895]

Witam mam taki problem że gdy jest tura 200+ to wyskakuje brak odpowiedzi i gra się wyłącza. Zaczynałem 3 razy od nowa i za każdym razem to samo pomocy

Mar 19, 2018 at 22:17

Print
Lepki
Status: Regular

Posts: 177
Registered: Feb 15, 2011
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1896]

Daj ture tzn seva komuś z mocniejszym kompem niech przeskoczy ta ture. Albo spróbuj przełączyć na tryb uproszczony i przeskocz ture. Bo pewnie proc się nie wyrabia.

_________________________________
http://krzysieklepa.pl/
Moje zarabianie w internecie

Mar 20, 2018 at 03:44

Print
kapol2005
Status: Novice

Posts: 2
Registered: Mar 19, 2018
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1897]

jak na uproszczony sie przełącza ?

Mar 20, 2018 at 08:43

Print
Lepki
Status: Regular

Posts: 177
Registered: Feb 15, 2011
IP: Logged
Re: FAQ - do sprawy technicznych (Masz problemy z grą lub z usługą STEAM? Zapraszamy!) [post #1898]

Przy oknie mapy masz tryb uproszczony taki plaski widok gry. Nie 3d.


To jest tryb strategiczny. Przycisk przy minimapie.


i co pomoglo?

[Edited by Lepki on Mar 20, 2018 at 23:44]

_________________________________
http://krzysieklepa.pl/
Moje zarabianie w internecie

Mar 20, 2018 at 12:41

Print
^ Początek strony ^
Pages: 1 ... 34 35 36 37 [38]



Username: Password: Lost your password?

tForum version b0.94.1.2 (© 2003 tForumDevTeam)

The comments published here represent only the personal opinions of the respective users. civ.org.pl and it's staff is not held responsible for the contents of the posts.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Portal civ.org.pl ani jego redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.


hosted by artserwis.pl - praca, konkursy, portfolia dla twórców.