civ.org.pl forums > Space 4X - Space Empires V > Zmiana rozdzielczości ?
Zmień język na polski. Switch to English.

Print This Topic        Mark Topic as Unread 

civ.org.pl forums > Strategie Kosmiczne 4X > Space Empires V
Poster
Message    
Frosti
Status: Novice

Posts: 7
Registered: Nov 29, 2010
IP: Logged
Zmiana rozdzielczości ? [post #1]

Witam mam pewien problem. Mianowicie gry zmienię rozdzielczość na 1280x1024x32 bity i wybiorę display driver \\.\display1, NVIDIA Geforce 9600GT to tak czy siak rozdzielczość zostanie ustawiona na 1024x768 ;/
Jedynie wybranie głównego sterowniku ekranu i zmiana rozdzielczości daje efekty. Ale co z tego jak wtedy klatkuje mi na wyższej rozdziałce. Ma ktoś jakiś pomysł na to ?

Problem na win 7

Pozdrawiam.

[Edited by Frosti on Nov 29, 2010 at 21:38]

Nov 29, 2010 at 19:36

Print
Frosti
Status: Novice

Posts: 7
Registered: Nov 29, 2010
IP: Logged
Re: Zmiana rozdzielczości ? [post #2]

Nikt nie ma na to pomysłu ? granie w okienku to nie porozumienie a przy klatkowaniu się nie da grac ;/

Dec 02, 2010 at 10:46

Print
Merthen
Status: Moderator

Posts: 5146
Registered: Aug 25, 2008
IP: Logged
Re: Zmiana rozdzielczości ? [post #3]

Witam

Mam win7 i takie ustawienie:




Nić mi nie klatkuje. Sprawdź czy wszystko oprócz rozdziałki masz tak samo

Dec 02, 2010 at 10:51

Print
Frosti
Status: Novice

Posts: 7
Registered: Nov 29, 2010
IP: Logged
Re: Zmiana rozdzielczości ? [post #4]

No mam dokładnie tak samo i jest klatkowanie ;/

Sprzet to
GF 9600GT mocno podkręcony
core duo 3ghz
4gb ram

wiec nie sądzę by to była wina kompa.

Tyle że mam wygładzanie krawędzi itp wszystko wymuszone w sterowniku żeby gra ładnie wyglądała (na xp było około 300 klatek teraz jest 12-15 na głównym sterowniku ekranu)

[Edited by Frosti on Dec 04, 2010 at 11:06]

Dec 04, 2010 at 10:52

Print
Frosti
Status: Novice

Posts: 7
Registered: Nov 29, 2010
IP: Logged
Re: Zmiana rozdzielczości ? [post #5]

Na tej samej konfiguracji na win xp wszystko działa specjalnie sprawdziłem. Czy istnieje jakaś opcja wymuszenia tego ?

Dec 09, 2010 at 21:07

Print
Merthen
Status: Moderator

Posts: 5146
Registered: Aug 25, 2008
IP: Logged
Re: Zmiana rozdzielczości ? [post #6]

Nie mam pomysłów. Możesz spróbować użyć trybu zgodności lub sprawdzić jak działa bez wymuszeń na sterownikach.

Dec 13, 2010 at 08:25

Print
Frosti
Status: Novice

Posts: 7
Registered: Nov 29, 2010
IP: Logged
Re: Zmiana rozdzielczości ? [post #7]

Nawet bez wymuszeń nie da się grać aby wszystko było płynne męczę się już nad tym kilkanaście dni ;/

Dec 15, 2010 at 11:14

Print
Merthen
Status: Moderator

Posts: 5146
Registered: Aug 25, 2008
IP: Logged
Re: Zmiana rozdzielczości ? [post #8]

A na zgodności ?

Dec 20, 2010 at 19:24

Print
Frosti
Status: Novice

Posts: 7
Registered: Nov 29, 2010
IP: Logged
Re: Zmiana rozdzielczości ? [post #9]

To samo. Nic to nie daje :/

Dec 23, 2010 at 10:53

Print
Merthen
Status: Moderator

Posts: 5146
Registered: Aug 25, 2008
IP: Logged
Re: Zmiana rozdzielczości ? [post #10]

Może masz włączone ClearType? Jeżeli tak to wyłącz.

Dec 23, 2010 at 11:24

Print
Frosti
Status: Novice

Posts: 7
Registered: Nov 29, 2010
IP: Logged
Re: Zmiana rozdzielczości ? [post #11]

No w końcu da się grać ! Mam chociaż te 20 fpsów Wielkie dzięki Swoją droga strasznie to dziwne że gra ma aż tak ogromne problemy, jest stara i mało wymagająca a tu takie kwiatki.

Dec 28, 2010 at 10:36

Print
^ Początek strony ^



Username: Password: Lost your password?

tForum version b0.94.1.2 (© 2003 tForumDevTeam)

The comments published here represent only the personal opinions of the respective users. civ.org.pl and it's staff is not held responsible for the contents of the posts.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Portal civ.org.pl ani jego redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.


hosted by artserwis.pl - praca, konkursy, portfolia dla twórców.