civ.org.pl forums > civ.org.pl > civ 1 winda 7 64 bit
Zmień język na polski. Switch to English.

Print This Topic        Mark Topic as Unread 

civ.org.pl forums > Varia > civ.org.pl
Poster
Message    
mastaaaa
Status: Novice

Posts: 1
Registered: Dec 25, 2010
IP: Logged
civ 1 winda 7 64 bit [post #1]

Witam
jak w temacie czy jest szansa odpalic civ 1 na windzie 7 64 bit jezeli to jest mozliwe prosze o pomoc

Dec 25, 2010 at 21:58

Print
raistand
Status: Veteran

Posts: 422
Registered: Sept 23, 2010
IP: Logged
Re: civ 1 winda 7 64 bit [post #2]

Dosową powinieneś odpalić w DosBoxie

Dec 26, 2010 at 09:01

Print
Kratylos
Status: Hero

Posts: 1734
Registered: Apr 30, 2001
IP: Logged
Re: civ 1 winda 7 64 bit [post #3]

wiekszy problem jest z civ 2 - bo to apka 16 bit....
odpalil ktos civ 2 z plyty z filmami muzyka itp ?

_________________________________
pozdr
Kratylos
- - - -
War, war never changes
COP father founder

Jun 27, 2018 at 07:51
Gadu-Gadu: 997163
XFire kratylos
Print
LOBO
Status: Prince

Posts: 3714
Registered: Nov 13, 2003
IP: Logged
Re: civ 1 winda 7 64 bit [post #4]

Jedną i drugą grałem na win10 i z tego co pamiętam to działało też na na win7

civ2 mam wraz z jakąś nakładką, civ1 niestety instalki nie mogę znaleźć
właśnie spróbowałem civ2mge i też mi nie działa

_________________________________
- Na moim sihillu - warknął Zoltan, obnażając miecz - wyryte jest starodawnymi krasnoludzkimi runami prastare krasnoludzkie zaklęcie.
Niech no jeno który ghul zbliży się na długość klingi, popamięta mnie. O, popatrzcie.
- Ha - zaciekawił się Jaskier, który właśnie zbliżył się do nich. - Więc to są słynne tajne runy krasnoludów? Co głosi ten napis?
- "Na pohybel s********om!"
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
If enemy shows you mercy in battle. Do not return it!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vision without executing is just hallucination

Jul 10, 2018 at 20:03
Gadu-Gadu: 3407354
Print
Kratylos
Status: Hero

Posts: 1734
Registered: Apr 30, 2001
IP: Logged
Re: civ 1 winda 7 64 bit [post #5]

ja mam civ 2 na plycie cd oryginalnej i niestety na win 10 nie potrafie tego odpalić
myslalem aby pod dosboxem odpalic win 3.1 i potem civ 2 ?

_________________________________
pozdr
Kratylos
- - - -
War, war never changes
COP father founder

Jul 12, 2018 at 11:09
Gadu-Gadu: 997163
XFire kratylos
Print
Cholernik
Status: Hero

Posts: 2272
Registered: Jul 25, 2010
IP: Logged
Re: civ 1 winda 7 64 bit [post #6]

Civ2 MGE działa pod W10, wystarczy tryb zgodności ustawić na Win XP

Jul 13, 2018 at 20:14

Print
^ Początek strony ^



Username: Password: Lost your password?

tForum version b0.94.1.2 (© 2003 tForumDevTeam)

The comments published here represent only the personal opinions of the respective users. civ.org.pl and it's staff is not held responsible for the contents of the posts.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Portal civ.org.pl ani jego redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.


hosted by artserwis.pl - praca, konkursy, portfolia dla twórców.